[attachment=0]Dokument bez tytułu_page-0001.jpg[/attachment]/monthly_2023_06/2092503622_Dokumentbeztytuu_page-0001.jpg.df0c65187221b47c1787a6d84e26a87b.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Rocznica niepodległości Hawilandu
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Rocznica niepodległości Hawilandu
Równo rok temu Powstał Hawiland. Czas szybko mija, i mimo różnych trudności Hawiland dalej się trzyma, i mam nadzieję że będzie się dalej trzymał. Orędzie z tej okazji przesyłam poniżej:
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
- Użytkownik Usunięty RO3522
- Newbie
Re: Rocznica niepodległości Hawilandu
Dziękuje w imieniu Postanu i Autonomii Wyspiarskiej za dobrą władzę! Viva Hawiland!
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Hawiand ma rok, to nie ulega wątpliwości. Jednocześnie tak dużo się podczas tego roku działo, że mógłbym przysiąc o co najmniej paroletniej współpracy kiriańsko-hawilandzkiej. Pamiętam jak dziś moment, kiedy na discordzie międzymikronacyjnym przeczytałem o Hawilandzie, a niedługo potem otrzymałem informację w prywatnej firmy panowie o nowym państwie lokujacym się nie dość że obok Kirianii, to jeszcze na podstawie mapy z zaznaczoną Kirianią.
Od tamtej chwili relacje obu nacji rozwinęły się tak bardzo, że przestałem się dziwić, kiedy na forach innych mikronacji nazywano nas zbiorczo "Kirianią i Hawilandem". Hawilandczycy, a szczególnie Tadeusz byli dla mnie ogromnym wsparciem w rozwijaniu Suwerennej. Nie sposób zliczyć wiadomości wymienionych między nami na próbie, i to dosłownie, bo wyszukiwarka często odmawia posłuszeństwa i nie pokazuje nic, ale jeśli działa, to ukazane liczby są ogromne.
Przypieczętowaniem wspólnej ścieżki było również dołączenie na to samo, nordackie forum, gdzie dziś możemy świętować uroczystą rocznicę. Nic nie wskazuje także na szybkie zakończenie tej współpracy, mam więc nadzieję na wspólne odejście z uniwersum mikronacji za x lat, tak jak w mniej więcej tym samym czasie wstąpiliśmy.
Slava Havilandóo! Niech żyje Hawiland!
Od tamtej chwili relacje obu nacji rozwinęły się tak bardzo, że przestałem się dziwić, kiedy na forach innych mikronacji nazywano nas zbiorczo "Kirianią i Hawilandem". Hawilandczycy, a szczególnie Tadeusz byli dla mnie ogromnym wsparciem w rozwijaniu Suwerennej. Nie sposób zliczyć wiadomości wymienionych między nami na próbie, i to dosłownie, bo wyszukiwarka często odmawia posłuszeństwa i nie pokazuje nic, ale jeśli działa, to ukazane liczby są ogromne.
Przypieczętowaniem wspólnej ścieżki było również dołączenie na to samo, nordackie forum, gdzie dziś możemy świętować uroczystą rocznicę. Nic nie wskazuje także na szybkie zakończenie tej współpracy, mam więc nadzieję na wspólne odejście z uniwersum mikronacji za x lat, tak jak w mniej więcej tym samym czasie wstąpiliśmy.
Slava Havilandóo! Niech żyje Hawiland!
- Artur Kardacz
- Apprentice
W imieniu Jego Wspaniałomyślności oraz wszystkich obywateli Związku Winkukijskiego, pragnę złożyć Hawilandowi najserdeczniejsze życzenia z okazji rocznicy niepodległości. Oby wytrwałość i chęć rozwoju nie opuszczała Was nigdy. Niech żyje Hawiland!
(-) A. Kardacz
Minister Stanu ZW
(-) A. Kardacz
Minister Stanu ZW
- Aleksander von Kruk
- Rookie
- Bolesław Lwie Serce
- Apprentice
(-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland".
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient