Plantacja opium na Wyżynie Taskańskiej

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Plantacja opium na Wyżynie Taskańskiej

Post autor: Kamiljan de Harlin »

[attachment=0]ZipoYyMih9yA_8b-tIlmC-transformed.jpeg[/attachment]/uploads/monthly_2024_04/ZipoYyMih9yA_8b-tIlmC-transformed.jpeg.a61b716b3db4244ca86433faae247b48.jpeg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Plantację założył nieznany kugarski biznesmen w 1928 roku. Dzięki eksportowi opium do okolicznych państw i sprzedaży na rynku lokalnym dorobił się fortuny. Plantacja była sukcesywnie rozszerzana, a obecnie jej obszar zajmuje powierzchnię liczącą 206 hektarów. Przez cały okres swojego funkcjonowania zapewniała lokalnej ludności świetnie płatną pracę.

Właściciel zmarł bezpotomnie w roku 2020. Plantacja przeszła na własność westlandzkiej prowincji Taskasu. W 2022 roku została sprywatyzowana w licytacji, którą wygrał Kamiljan de Harlin.

Zbiory w 2023 roku przyniosły 3523 kg surowego opium.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2024, 11:23 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Aleksander Czerepach
Newbie
Newbie

Re: Plantacja opium na Wyżynie Taskańskiej

Post autor: Aleksander Czerepach »

Czy można odwiedzić? 
Klon należący do @Henryk Ziemiański
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Aleksander Czerepach pisze: 30 kwie 2024, 19:43Czy można odwiedzić? 

Można, pod nadzorem ochroniarzy i po wyrażeniu zgody na przeprowadzenie kontroli osobistej przez ochronę po skończeniu odwiedzin. Obowiązują nas wysokie standardy bezpieczeństwa w związku z częstymi rabunkami.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Mateusz Żmigrodzki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Mateusz Żmigrodzki »

Ja z kolei chciałbym się zapytać, czy istnieje możliwość zawarcia współpracy w celach produkcji farmaceutycznej? Jak w końcu wiadomo opium jest ważnym składnikiem wielu silnych leków przeciwbólowych i znam kilka firm farmaceutycznych, które byłyby zainteresowane dostawami opium.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Mateusz Żmigrodzki pisze: 01 maja 2024, 12:31Ja z kolei chciałbym się zapytać, czy istnieje możliwość zawarcia współpracy w celach produkcji farmaceutycznej? Jak w końcu wiadomo opium jest ważnym składnikiem wielu silnych leków przeciwbólowych i znam kilka firm farmaceutycznych, które byłyby zainteresowane dostawami opium.

To brzmi na lukratywną ofertę. Jednak w życiu oprócz pieniędzy liczą się wartości niematerialne. Obawiam się, że niezgodne z naszym kodeksem etycznym byłoby wspieranie finansowo lewicowych ideologów... Chyba że wykładacie na stół naprawdę duże pieniądze - wtedy możemy się zastanowić nad umową handlową.

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Ja też bym nie wspierał lewicowych ideologów finansowo. 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Mateusz Żmigrodzki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Mateusz Żmigrodzki »

Kamiljan de Harlin pisze: 01 maja 2024, 15:30To brzmi na lukratywną ofertę. Jednak w życiu oprócz pieniędzy liczą się wartości ni