Dom Henryka Ziemiańskiego w Tomaszewie

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

[attachment=0]aranzacja-w-stylu-dworkowym.jpg[/attachment]/uploads/monthly_2023_08/aranzacja-w-stylu-dworkowym.jpg.9476455d91d24cd996ec387c4ed181d6.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Na obrzeżach dawnej stolicy Abachazji znajduje się dom, który Henryk Ziemiański kupił krótko po swoim powrocie. Budynek jest w stylu dworkowym, posiada jedną kondygnację. Jest świetnym miejscem wypoczynku i rekreacji, co preferuje Henryk Ziemiański, który lubi spędzać czas w domowym zaciszu. Na parterze znajduje się salon, kuchnia i łazienka oraz pokoje dla gości, zaś na pierwszym piętrze ulokowana jest sypialnia i gabinet.

Ostatnio zmieniony 14 sie 2023, 12:35 przez Henryk Ziemiański-Wieniawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Collaborator
Collaborator

Re: Dom Henryka Ziemiańskiego w Tomaszewie

- Jak miło wrócić do domu - powiedział Henryk wracając do domu po pracy w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych. Otworzył bramę, wjechał samochodem do garażu i wszedł do domu. Jak to miał w zwyczaju, gdy zasiadł na kanapie wziął do ręki gazetę, gdyż był ciekaw wieści z Federacji i z innych stron mikroświata. Gdy skończył czytać, włączył telewizję i oglądał seriale na swoim ulubionym kanale. 
Ostatnio zmieniony 27 sie 2023, 17:05 przez Henryk Ziemiański-Wieniawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Arcybiskup achkovski  

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Awatar użytkownika
Collaborator
Collaborator

Henryk wrócił do domu chwilę po 22, gdyż miał nawał pracy w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych. Gdy odstawił samochód w garażu, czym prędzej pobiegł do domu by zrobić sobie coś na kolację. Po chwili zastanowienia zdecydował się na chleb ze smalcem. Po kolacji umył się i poszedł spać. 

Arcybiskup achkovski  

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Awatar użytkownika
Collaborator
Collaborator

Wigilię i Boże Narodzenie Henryk Ziemiański zdecydował się spędzić z swoją rodziną. Po spożyciu wieczerzy wraz z małżonką i dziećmi pojechał na cmentarz w Ampraczy, gdzie się wychowywał, aby zapalić świeczkę na grobach najbliższych. O północy rodzina Ziemiańskich poszła na pasterkę do kościoła w Tomaszewie. 

Arcybiskup achkovski  

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Awatar użytkownika
Collaborator
Collaborator

Rodzina Henryka Ziemiańskiego, gdy się dowiedziała o wyborze Henryka na Prezydenta II Federacji Nordackiej, bardzo się ucieszyła i powinszowała mu wyboru. Prezydent Ziemiański oświadczył, że przeprowadza się do Pałacu Prezydenckiego z żoną i dwoma niepełnoletnimi synami. Pozostałe dzieci będą się opiekować domem Henryka na czas sprawowania urzędu. 
Ostatnio zmieniony 28 gru 2023, 10:11 przez Henryk Ziemiański-Wieniawa, łącznie zmieniany 1 raz.

Arcybiskup achkovski  

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Awatar użytkownika
Collaborator
Collaborator

Dziś w końcu, po zakończeniu czteromiesięcznej kadencji prezydenckiej Henryk powrócił do domu. Podróż z Achkova minęła mu spokojnie, dopisała również dobra pogoda. Gdy Ziemiański zaparkował swoim Montem na podwórku, natychmiast udał się z walizkami do domu, gdzie rozpakował się w salonie, po czym poszedł spać do swojego pokoju, gdyż był trochę zmęczony. 

Arcybiskup achkovski  

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Do domu Henryka zawitał znienacka Kamiljan de Harlin.

- Puk, puku... Jest ktoś w domu? - zapytał. - Heniu, dostawa harlinek z konopią winewską, edycja limitowana. Heniu, otwórz, chciałbym się poznać. Dostawa harlinek jest - czekoladowe pralinki wypełnione konopią winewską.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Collaborator
Collaborator

- Jestem. - odpowiedział Henryk. 

Arcybiskup achkovski  

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

- Cieszę się, że możemy się zobaczyć - powiedział Harlin przechodząc przez próg wejściowy. - Krążą plotki, że zachorowałeś na realiozę. Do głowy natychmiast przyszła mi myśl, że musimy się poznać, zanim taka możliwość mogłaby potencjalnie zostać unierealniona przez, odpukać, Twoją hipotetyczną śmierć z powodu realiozy. - Kamiljan podał Henrykowi paczkę pralinek. - Częstuj się, to towar z nowej najwyższej półki. Sambanafrykańska czekolada i winewska konopia. Ale przejdźmy do konkretów: jakie masz plany na najbliższą przysłość?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Collaborator
Collaborator

- Zamierzam dalej brać udział w Kongresie, oczywiście jak mi czas pozwoli. A jak będę miał więcej czasu to może ponownie wystartuję na prezydenta. Z tą realiozą to trochę prawda, ale już powoli powracam do aktywności. Słyszałem też plotki o mojej osobie i chcę je zdementować. - powiedział Henryk częstując się pralinkami. 

Arcybiskup achkovski  

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tomaszewo”