Wnioski do Króla Winkulii

Dwór Jego Królewskiej Mości stanowi oficjalne miejsce urzędowania monarchy. To tutaj władca przyjmuje audiencje, rozpatruje sprawy poddanych oraz sprawuje zwierzchnictwo nad funkcjonowaniem państwa.

Moderator: Moderator w Winkulii

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Re: Wnioski do Króla Winkulii

Post autor: Erik Otton von Hohenburg »

Jako Minister Stanu popieram powyższy wniosek.
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Wasza no Ekscelencjo,

wniosek rozpatruję pozytywnie i nadaję Kamiljanowi Order Korony III Klasy. 

https://nordata.org/dp/akt.php?id=383

https://bank.leocja.org/operacja/148995

Pozdrawiam,

Mikołaj III

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

W tym no wpisałem Harlina na tą tzw. listę (Leszka też)
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Ja przypominam o swojej gotowości do bycia ambasadorem Winkulii wszędzie. 
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Kamiljan de Harlin pisze: 03 cze 2026, 17:51Ja przypominam o swojej gotowości do bycia ambasadorem Winkulii wszędzie. 

@Bolesław Kirianóo von Hohenburg@Erik Otton von Hohenburg
Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Mogę zaproponować funkcję ambasadora w Sarmacji, chyba że WE ma wybraną inną placówkę którą chciałby objąć.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Erik Otton von Hohenburg pisze: 03 cze 2026, 18:20Mogę zaproponować funkcję ambasadora w Sarmacji, chyba że WE ma wybraną inną placówkę którą chciałby objąć.

Funkcję ambasadora w Sarmacji przygarnę. Mogę wziąć nawet kilka na raz, np. jeszcze w Edelweiss lub Bialenii.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Ze swojej strony nie widzę przeciwwskazań jeżeli Wasza Ekscelencja czuje się na siłach, aby przekazać również i te dwie placówki dyplomatyczne.
Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Żeby nie było wątpliwości - na podstawie art. XIV Małej Karty Związku Winkulijskiego przedstawiam kandydaturę Kamlijana de Harlina na ambasadora nadzwyczajnego i pełnomocnego Związku Winkulijskiego w Księstwie Sarmacji, Kotlinie Edelweiss i Republice Bialeńskiej.
Awatar użytkownika
Adelajda Radziwiłłówna
Rookie
Rookie

Post autor: Adelajda Radziwiłłówna »

Ffasza Króleffska Mość,

ffnioskuje o nadanie mi na ffłasność Pałacu Amalienburg ff Norington. Uffażam, że zasłużyłam. 
(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dwór Jego Królewskiej Mości”