I Posiedzenie Sejmu III kadencji
- Benjamin Robingren
- Explorer
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Re: I Posiedzenie Sejmu III kadencji
Cóż, regulamin Sejmu nie przewiduje wniosku formalnego o skrócenie głosowania... Zwykła większość jest jednak osiągnięta, dlatego tak, możemy skrócić głosowanie jeśli poparcie dla tego działania wyrazi jeszcze jeden poseł.
- Damiano Robingren
- Collaborator
Piotr Romanow -
Kaspar Waksman-Dëter - ZA
Albert Fryderyk de Espada - ZA
Maximilian von Stirlitz - ZA
Xavier ?sa -
Heinrich von Wattzau -
Michaił Pawłow - ZA
Federant Patryk van Rockwell - ZA
Grzegorz Szarak von Hohenburg - ZA
Damiano á-la Triste - ZA
I też chcę skrócić głosowanie
- Experienced
W takim razie skracamy głosowanie. Podsumujmy je - głos oddało 7 z 10 posłów:
ZA było 7 posłów,
nikt nie był PRZECIW,
nikt się nie WSTRZYMAŁ.
Niniejszym ogłaszam, że Sejm ustawę przyjął. Jednocześnie jako Wiceprezydent IV RM ją podpisuję.
Przejdźmy do drugiego punktu porządku obrad, czyli debaty nad projektem ustawy zmieniającej zapisy Ustawy Sejmu Muratyckiego o symbolach narodowych:
Debata potrwa 24 godziny do dnia 18 lutego godz. 17:00. Chętnych proszę o zabranie głosu.
Ja od siebie zgłaszam wniosek formalny o skrócenie debety i przejście do głosowania. Do tego potrzeba jednak poparcia dwóch innych posłów prócz mnie.Ktoś coś? XD
ZA było 7 posłów,
nikt nie był PRZECIW,
nikt się nie WSTRZYMAŁ.
Niniejszym ogłaszam, że Sejm ustawę przyjął. Jednocześnie jako Wiceprezydent IV RM ją podpisuję.
Przejdźmy do drugiego punktu porządku obrad, czyli debaty nad projektem ustawy zmieniającej zapisy Ustawy Sejmu Muratyckiego o symbolach narodowych:
projekt Ustawa zmieniająca zapisy Ustawy Sejmu Muratyckiego o symbolach narodowych
z dnia xx xx xxxx
Art. 1. W ustawie Sejmu Muratyckiego w sprawie symboli narodowych zmienia się brzmienie:
- Art. 1. na: "Flagą IV Republiki Muratyki jest prostokąt o proporcjach 3:5 składający się z 2 pasów o kolorach (kolejno od góry) białym oraz czarnym z krzyżem skandynawskim o kolorze blado-czerwonym (#be192f). Wizerunek flagi zawiera załącznik 1 do niniejszej ustawy."
- Art. 2. na: "Godłem IV Republiki Muratyki jest wizerunek flagi z umieszczonym na jej środku słońcem muratyckim z niebieską obwiednią (#00b5d0), w które wpisane są symbole kangura azymuckiego, znaku kugarskiego oraz pawia koribijskiego, w tarczy o kształcie określonym w załączniku drugim. Wizerunek godła zawiera załącznik 2 do niniejszej ustawy."
- Art. 3. na: "Symbole IV Republiki Muratyki podlegają prawnej ochronie. Zakazane jest ich jawne profanowanie."
Art. 2. Zmienia się załączniki na:
- Załącznik 1:
[attachment=1]4RMflagaMa?éa.png[/attachment]/uploads/monthly_2021_12/429161098_4RMflagaMaa.png.3247d8915b17ed115a167486bd99c9d9.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">
Załącznik 2:
[attachment=0]IVRepublikaGodło3.png[/attachment]/uploads/monthly_2021_10/1231990075_IVRepublikaGodo3.png.3241e0da384c45a7928dd082f53eeb41.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">
Debata potrwa 24 godziny do dnia 18 lutego godz. 17:00. Chętnych proszę o zabranie głosu.
Ja od siebie zgłaszam wniosek formalny o skrócenie debety i przejście do głosowania. Do tego potrzeba jednak poparcia dwóch innych posłów prócz mnie.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Z mojej strony brak zastrzeżeń, również wyrażam chęć skrócenia debaty i przejścia do głosowania.
- Grzegorz Szarak
- Apprentice
Popieram wniosek o skrócenie debaty.
- Damiano Robingren
- Collaborator
Projekt nie ma u mnie zastrzeżeń, wnioskuję o skrócenie debaty i przejście do głosowania
- Experienced
- Rejestrac