Klony narracyjne
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Re: Klony narracyjne
Brzmi rozsądnie. Czekamy tylko, aż wyłonimy skład Kongresu, który uchwali te przepisy.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Czym innym jest używać a czym innym wykorzystywać.
Osobiście nie widzę jakiegoś problemu z posadzaniem przez kogoś klona w celach prowadzenia innego państwa. Tak samo wierzę iż każdy będzie miał na tyle sumienia i rozumu że nie będzie on nadużywał powierzonego mu zaufania.
W przeciwnym wypadku trzeba będzie się pożegnać wpierw z klonem a potem i z właścicielem.
Osobiście nie widzę jakiegoś problemu z posadzaniem przez kogoś klona w celach prowadzenia innego państwa. Tak samo wierzę iż każdy będzie miał na tyle sumienia i rozumu że nie będzie on nadużywał powierzonego mu zaufania.
W przeciwnym wypadku trzeba będzie się pożegnać wpierw z klonem a potem i z właścicielem.
- Sheldon Anszlus Lovelace
- Explorer
Jak dla mnie ta idea klonów jest dziwna,
Jeżeli ktoś chce tworzyć narrację, to może to robić swoim głównym kontem. Dziwnie by wyglądało prowadzenia narracji właściciel i klon, to już chyba choroba jakaś?
Ale moim zdaniem jak przychodzi ktoś z zewnątrz i zobaczy na forum konta klony, to nie wiem czy będzie to zachęcający widok?
Jeżeli ktoś chce tworzyć narrację, to może to robić swoim głównym kontem. Dziwnie by wyglądało prowadzenia narracji właściciel i klon, to już chyba choroba jakaś?
Ale moim zdaniem jak przychodzi ktoś z zewnątrz i zobaczy na forum konta klony, to nie wiem czy będzie to zachęcający widok?
- Proficient
Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 08 sie 2023, 11:55Jak dla mnie ta idea klonów jest dziwna,
Problem z prowadzeniem jednego konta w tym przypadku gdy JCM @Kamiljan de Harlin prowadził w dwie strony na raz w tej samej wojnie domowej w Brodrii. Nie powiem że całkiem śmieszne było składanie podpisów pod traktatem pokojowym gdzie ta sama osoba podpisała się dwa razy tylko innym nazwiskiem.
Chodzi przede wszystkim o to by można było łatwo rozróżnić czy rozmawiamy z Cesarzem Insulii czy prezydentem Republiki Klindonii bez konieczności przedstawiania się przez niego przy każdym poście.
- Proficient
Odkopuję nieco wątek gdyż nasunęło mi się pytanie natury technicznej.
Wedle litery prawa klony narracyjne może zatwierdzać prezydent, ale nie jest sprecyzowane w jakiej formie ma to się dziać. Najprościej byłoby przyjąć stworzenie stosownego wniosku w Urzędzie Wniosków chyba że ktoś ma jeszcze jakieś inne rozwiązanie tej kwestii jakim chciałby się podzielić.
Wedle litery prawa klony narracyjne może zatwierdzać prezydent, ale nie jest sprecyzowane w jakiej formie ma to się dziać. Najprościej byłoby przyjąć stworzenie stosownego wniosku w Urzędzie Wniosków chyba że ktoś ma jeszcze jakieś inne rozwiązanie tej kwestii jakim chciałby się podzielić.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Albert Fryderyk de Espada pisze: 10 maja 2024, 1:25Odkopuję nieco wątek gdyż nasunęło mi się pytanie natury technicznej.
Skoro mamy Urząd Wniosków, to zdecydowanie tam powinniśmy wszystkie takie rzeczy przenosić, żeby potem nie było burdelu. Jeśli do wniosku będzie potrzeba pól, których nie ma w systemie - NKI służy pomocą.