Szkoła dla nowych?

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Re: Szkoła dla nowych?

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Utworzenie takiej szkoły nie byłoby złym pomysłem. 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

A będą chętni?

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Leonid Repulijski pisze: 29 wrz 2023, 18:04A będą chętni?

A sprawdzimy to bez istnienia takiej instytucji? Nie. I tak w mojej głowie taka szkoła skierowana byłaby bardziej do nowych osób, niż do któregoś z nas obecnie działającego w Mikroświecie. Chętni będą na pewno, bo na tą chwilę nie mamy ani poradników, ani żadnych innych tego typu materiałów, które pozwoliłyby nowej osobie się wdrożyć i odnaleźć, bo Rada Ministrów ma to trochę w dupie ?
Awatar użytkownika
Femme Mystere
Contributor
Contributor

Post autor: Femme Mystere »

Pomysł jak najbardziej popieram i mogłabym jakieś zajęcia osobiste poprowadzić na discord. Można też iść w kierunku osobistego mentoringu.

Idea filmików na YT nie jest też znowu taka zła, ponieważ ludzie zapędzają się w różne odmęty internetów i każdy ślad działalności może zostać w ten czy inny sposób odnaleziony. Można też spróbowac jakichś shortów na YT albo tiktoka, np. z odpowiedziami na najbardziej nurtujące pytania. Albo takie FAQ. Dłuższe filmiki na YT wolałabym wykonać jednak z żywym głosem niż generowanym sztucznie przez AI, ponieważ, nie wiem jak wy, ale ja wprost nie trawię tego bezpłciowego gadania.
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Femme Mystere pisze: 30 wrz 2023, 22:51Pomysł jak najbardziej popieram i mogłabym jakieś zajęcia osobiste poprowadzić na discord. Można też iść w kierunku osobistego mentoringu.

Idea filmików na YT nie jest też znowu taka zła, ponieważ ludzie zapędzają się w różne odmęty internetów i każdy ślad działalności może zostać w ten czy inny sposób odnaleziony. Można też spróbowac jakichś shortów na YT albo tiktoka, np. z odpowiedziami na najbardziej nurtujące pytania. Albo takie FAQ. Dłuższe filmiki na YT wolałabym wykonać jednak z żywym głosem niż generowanym sztucznie przez AI, ponieważ, nie wiem jak wy, ale ja wprost nie trawię tego bezpłciowego gadania.

Treści na YouTube czy TikTok widzę bardziej jako takie właśnie shorty informacyjne. Coś w stylu - ?Jak założyć firmę?? albo ?Jak rozpocząć karierę w polityce??. Krótkie, minutowe filmy z ciekawą treścią, która od razu wciągnie widza. Teoretycznie da się zrobić, ale nad czymś takim trzeba by było bardziej pomyśleć.

Wracając do tematu szkoły - chcemy powołać ją ustawą czy wystarczy rozporządzenie Premiera/MSW @Rada Ministrów?
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Waksman pisze: 01 paź 2023, 2:09Treści na YouTube czy TikTok widzę bardziej jako takie właśnie shorty informacyjne. Coś w stylu - ?Jak założyć firmę?? albo ?Jak rozpocząć karierę w polityce??. Krótkie, minutowe filmy z ciekawą treścią, która od razu wciągnie widza. Teoretycznie da się zrobić, ale nad czymś takim trzeba by było bardziej pomyśleć.

na TikToka jeśli byśmy chcieli już, to proponuje żeby to wpasowywać w trendy (jeśli jakieś fajne będą), np. ten ostatni z Napoleonem, historyczny, a że mikroświat jest zabawą w państwa to można to wstawić
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Waksman pisze: 01 paź 2023, 2:09Wracając do tematu szkoły - chcemy powołać ją ustawą czy wystarczy rozporządzenie Premiera/MSW @Rada Ministrów?

Dajmy Heniowi się wykazać.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 03 paź 2023, 9:48Dajmy Heniowi się wykazać.

To możemy już z tego zrezygnować, bo nigdy się nie doczekamy. Lepiej niech Pan Premier albo Kongres się tym zajmie.
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Myślę, że moje rozporządzenie wystarczy. 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Nie mieszajmy do wszystkiego władzy, a jak już mieszamy, to jak najwęższe grono+zwykłych obywateli. Wystarczy, aby MSW naskrobał jakieś rozporządzenie po konsultacjach z Nordatczykami. Albo nie wiem, można się tym też zająć prywatnie, z pominięciem władz.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2023, 18:05 przez Leonid Repulijski, łącznie zmieniany 1 raz.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”