Szkoła dla nowych?
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Re: Szkoła dla nowych?
Utworzenie takiej szkoły nie byłoby złym pomysłem.
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
A będą chętni?
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
A sprawdzimy to bez istnienia takiej instytucji? Nie. I tak w mojej głowie taka szkoła skierowana byłaby bardziej do nowych osób, niż do któregoś z nas obecnie działającego w Mikroświecie. Chętni będą na pewno, bo na tą chwilę nie mamy ani poradników, ani żadnych innych tego typu materiałów, które pozwoliłyby nowej osobie się wdrożyć i odnaleźć, bo Rada Ministrów ma to trochę w dupie ?
- Femme Mystere
- Contributor
Pomysł jak najbardziej popieram i mogłabym jakieś zajęcia osobiste poprowadzić na discord. Można też iść w kierunku osobistego mentoringu.
Idea filmików na YT nie jest też znowu taka zła, ponieważ ludzie zapędzają się w różne odmęty internetów i każdy ślad działalności może zostać w ten czy inny sposób odnaleziony. Można też spróbowac jakichś shortów na YT albo tiktoka, np. z odpowiedziami na najbardziej nurtujące pytania. Albo takie FAQ. Dłuższe filmiki na YT wolałabym wykonać jednak z żywym głosem niż generowanym sztucznie przez AI, ponieważ, nie wiem jak wy, ale ja wprost nie trawię tego bezpłciowego gadania.
Idea filmików na YT nie jest też znowu taka zła, ponieważ ludzie zapędzają się w różne odmęty internetów i każdy ślad działalności może zostać w ten czy inny sposób odnaleziony. Można też spróbowac jakichś shortów na YT albo tiktoka, np. z odpowiedziami na najbardziej nurtujące pytania. Albo takie FAQ. Dłuższe filmiki na YT wolałabym wykonać jednak z żywym głosem niż generowanym sztucznie przez AI, ponieważ, nie wiem jak wy, ale ja wprost nie trawię tego bezpłciowego gadania.
- Experienced
Femme Mystere pisze: 30 wrz 2023, 22:51Pomysł jak najbardziej popieram i mogłabym jakieś zajęcia osobiste poprowadzić na discord. Można też iść w kierunku osobistego mentoringu.
Treści na YouTube czy TikTok widzę bardziej jako takie właśnie shorty informacyjne. Coś w stylu - ?Jak założyć firmę?? albo ?Jak rozpocząć karierę w polityce??. Krótkie, minutowe filmy z ciekawą treścią, która od razu wciągnie widza. Teoretycznie da się zrobić, ale nad czymś takim trzeba by było bardziej pomyśleć.
Wracając do tematu szkoły - chcemy powołać ją ustawą czy wystarczy rozporządzenie Premiera/MSW @Rada Ministrów?
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Waksman pisze: 01 paź 2023, 2:09Treści na YouTube czy TikTok widzę bardziej jako takie właśnie shorty informacyjne. Coś w stylu - ?Jak założyć firmę?? albo ?Jak rozpocząć karierę w polityce??. Krótkie, minutowe filmy z ciekawą treścią, która od razu wciągnie widza. Teoretycznie da się zrobić, ale nad czymś takim trzeba by było bardziej pomyśleć.
na TikToka jeśli byśmy chcieli już, to proponuje żeby to wpasowywać w trendy (jeśli jakieś fajne będą), np. ten ostatni z Napoleonem, historyczny, a że mikroświat jest zabawą w państwa to można to wstawić
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Waksman pisze: 01 paź 2023, 2:09Wracając do tematu szkoły - chcemy powołać ją ustawą czy wystarczy rozporządzenie Premiera/MSW @Rada Ministrów?
Dajmy Heniowi się wykazać.
- Experienced
To możemy już z tego zrezygnować, bo nigdy się nie doczekamy. Lepiej niech Pan Premier albo Kongres się tym zajmie.
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Myślę, że moje rozporządzenie wystarczy.
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Nie mieszajmy do wszystkiego władzy, a jak już mieszamy, to jak najwęższe grono+zwykłych obywateli. Wystarczy, aby MSW naskrobał jakieś rozporządzenie po konsultacjach z Nordatczykami. Albo nie wiem, można się tym też zająć prywatnie, z pominięciem władz.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2023, 18:05 przez Leonid Repulijski, łącznie zmieniany 1 raz.