Galeria Sztuki Zdegenerowanej

Miejsce dyskusji Nordatczyków
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: Galeria Sztuki Zdegenerowanej

Post autor: August de la Sparasan »

Będą dwa dni, jeden na dzisiaj, drugi na zapas.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

[attachment=0]niedzielawieczur.png[/attachment]/monthly_2025_04/niedzielawieczur.png.b0d633106050bf016da5f8af73091f73.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

niedziela wieczur 2
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Kamiljan de Harlin pisze: 27 kwie 2025, 18:41

niedziela wieczur 2

Ciągle to powtarzacie, ale system wyborczy nie pozwala na nic innego. Poza tym 3-ech kongresmenów, gdzie każdy może wejść do Kongresu to nic dziwnego, że można coś wygrać. 😉
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Prezentuję państwu instalację konceptualną / performance prawno-estetyczny mojego autorstwa z dedykacją dla Augusta de la Sparasana. Jest to przykład sztuki współczesnej, dla odmiany od prezentowanej dotychczas sztuki zdegenerowanej. Nazwałem to dzieło Markus Linetti.

Kamiljan de Harlin

„Markus Linetti”

[attachment=0]mbp_operacja_110548.jpg[/attachment]/monthly_2025_04/mbp_operacja_110548.jpg.095a3c440e66f9c0e0269eec2c355c68.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Trójca Święta - jedna osoba w trzech wcieleniach

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Cóż, dotychczasowy spirytus movens odszedł, więc chyba można rozkradać Galerię. Z tym, że ja tam jej rozkradać nie będę, tylko zaśmiecać, bo czemu nie. Proszę państwa, zostawiam tu moje (no, format nie mój, ale trudno) przebijające ręką czwartą ścianę, aby prać widza po pysku dzieła. Oto:

Zanik instynktów obronnych: chałupniczy znak ostrzegawczy wykonany ochotniczo

Obrazek

Kaktus w wirze, czyli komentarz powyborczy - kolaż tandetny na bazie zdjęć z wyszukiwarki

Obrazek

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Dyptyk - W reakcji na nową kampanię reklamową

Obrazek

Obrazek

Król Federacji - kolaż z koronacji

Obrazek

Na bazie sprawdzonego mema - Zwycięska przegrana

Obrazek

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Obrazek

Na kolejną rocznicę

Obrazek

Spotkanie

Obrazek

Nie przepraszam, ta nazwa wręcz prosi się o gry słowne

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Mnie zastanawia kto włączył tą reklamę z powrotem, bo nie byłem to ja xd
Ostatnio zmieniony 15 sty 2026, 16:47 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

A zatem powracam z dalszym umiarkowanie poważnym komentarzem politycznym...

Obrazek

Przyszłość Nordaty? Oby nie! [PIKSELIZOWANE]

Obrazek

Detektyw Mur i zagadka dobrego PR-u

Obrazek

Moje zdanie o listach dyskusyjnych - rebus

NordNET:

Discord:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciastkarnia "Bez Nazwy"”