Spójność Nordaty

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Spójność Nordaty

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Borys Zamycki pisze: 10 kwie 2025, 12:24Tak swoją drogą to powstały może jakieś mapy z tych ekspedycji?

Jeszcze nie, bo na półkuli północnej była zima i trudno było opłynąć nam kontynent, toteż czekamy na lato (ekspedycje przymarły).

((Ale są mapy z kuluarowych uzgodnień międzypaństwowych. ))
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

@Borys Zamycki, pamiętam jak kiedyś kolonią batawską był Arctic. Wiem, że to nie jest temat do tego, ale może pora wrócić do kolonizacji tych ziem? 😉
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Borys Zamycki »

Kamiljan de Harlin pisze: 10 kwie 2025, 16:43((Ale są mapy z kuluarowych uzgodnień międzypaństwowych. ))

Czy te mapy są dostępne?

Peetri Romanaav pisze: 10 kwie 2025, 18:41@Borys Zamycki, pamiętam jak kiedyś kolonią batawską był Arctic. Wiem, że to nie jest temat do tego, ale może pora wrócić do kolonizacji tych ziem? 😉

Pewnie, czemu nie? Już od dłuższego czasu chodziła mi po głowie myśl o założeniu jakiejś nandyjskiej bazy arktycznej, a tak to byśmy od razu mieli całą kolonię w tych klimatach - nawet gdybyśmy mieli zająć tylko część Arctiq.

(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Borys Zamycki pisze: 10 kwie 2025, 22:14Czy te mapy są dostępne?

Jeszcze nie.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Borys Zamycki pisze: 10 kwie 2025, 22:14Czy te mapy są dostępne?

Pewnie, czemu nie? Już od dłuższego czasu chodziła mi po głowie myśl o założeniu jakiejś nandyjskiej bazy arktycznej, a tak to byśmy od razu mieli całą kolonię w tych klimatach - nawet gdybyśmy mieli zająć tylko część Arctiq.

W sumie powrót do przeszłości byśmy zaliczyli. 😉
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Markus Wettin
Contributor
Contributor

Post autor: Markus Wettin »

Dopiero teraz zauważyłem, że drugi odnośnik coś nie zadziałał. Dosyłam link dla ciekawskich: https://mib.fandom.com/pl/wiki/Mapy_Wirtualświata_2010 Seria 03 - 28.05.2010 i kliknąć Pełna rozdzielczość.
(-) Maarik Vettari
ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”