Andrzej Ordyński pisze: 30 sie 2025, 12:26Ja mógłbym być opiekunem studiów z zakresu historii lub mikrozofii. Ale jeśli byłoby zapotrzebowanie na inny kierunek, spróbowałbym znaleźć kadrę naukowo-dydaktyczną.
Dobrze, mógłbym zacząć studiować historię. Mam nadzieję, że się czegoś nauczę.
Liście zaczynają zmieniać kolor, rozpoczyna się nowy rok akademicki. A my wracamy do myślenia, do pisania, do rozmów, które mają znaczenie. Nie chodzi o formalności, nie chodzi o prestiż. Chodzi o to, że są ludzie, którzy chcą rozumieć świat — i chcą to robić razem.
Jeśli czujesz, że nauka może być formą uczestnictwa i znajdujesz w sobie potrzebę refleksji — jesteś u siebie. Możesz dołączyć. Możesz zacząć. Możesz kontynuować.
Nordacki Uniwersytet Państwowy to przestrzeń dla tych, którzy traktują edukację poważnie, ale nie sztywno. Dla tych, którzy chcą zadawać pytania, nawet jeśli nie znają odpowiedzi. Dla tych, którzy wierzą, że wspólnota akademicka może istnieć w mikroświecie i zmieniać mikroświat.
Temat pracy dyplomowej: Bialenia - hegemon lat 10 XXI wieku.
Nazwisko proponowanego promotora: Prof. Net. Andrzej Ordyński
Wniosek został rozpatrzony pozytywnie. Temat wydaje mi się trochę zbyt szeroki, napisanie takiej pracy zajęłoby bardzo dużo czasu. Musimy to przedyskutować, ale to już w wątku Indywidualnego toku studiów. 😉
karol flibustier keane pisze: 24 gru 2025, 9:47A nowe przepisy nie mówią czasami, że musi też być ko-promotor, czyli dwóch? Jak to jest na Nordackim?
Gratuluję decyzji!
Gdy będziemy mieli wystarczająco wielu pracowników naukowych, to chętnie zaimplementujemy instytucję ko-promotora. 😛
A może Szanowny Wojewoda chciałby zasilić szeregi naszej uczelni?
Zachęcam do regularnych konsultacji i zadawania pytań. Bardzo proszę, żeby tym razem praca (a nawet kolejne jej fragmenty) były do mnie przesyłane przez publikacją, żebym mógł zaproponować niezbędne poprawki.