Opowiem wam żart

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
karol flibustier keane
Contributor
Contributor

Re: Opowiem wam żart

Post autor: karol flibustier keane »

trochu to złośliwie 😉 Odpaliłem Windows10, odpaliłem Edge i wszystko działa, asch huczy! 😉 
Awatar użytkownika
karol flibustier keane
Contributor
Contributor

10 do 15 sekund na publikację.
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Borys Zamycki »

karol flibustier keane pisze: 10 sty 2026, 10:00trochu to złośliwie 😉 Odpaliłem Windows10, odpaliłem Edge i wszystko działa, asch huczy! 😉 

A traktowanie obywatela jak niechcianego petenta w urzędzie i zbywanie go jakimiś dziwnymi radami, nie jest złośliwe?

W moim przypadku, problem rozwiązał się jedynie chwilowo. Wczoraj i dzisiaj próbowałem kilka razy wysyłać posty z telefonu. Za każdym razem mieliło mi przez kilka do kilkunastu minut. Co gorsze, czasami mieli mi nawet jak piszę z komputera.

Jakimś dziwnym trafem, wszystkie inne strony, z których regularnie korzystam, działają mi bez zarzutu. Tylko to forum w magiczny sposób sprawia, że nagle zaczynam robić wszystko źle - odpalam złą przeglądarkę na złym urządzeniu ze złym systemem, korzystam z usług złego operatora, będąc podłączonym do złej sieci, i przez to, sam jestem w 100% winien swoich problemów z wysyłaniem postów.
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Awatar użytkownika
karol flibustier keane
Contributor
Contributor

Moja odpowiedź miała pozostać w konwencji żartu, pomimo, że faktycznie na windzie numer 10 tak szybko to idzie! 
Awatar użytkownika
karol flibustier keane
Contributor
Contributor

Ktoś wczoraj zgłosił, że w stemplu, czy kustoszu nie widać nordackich wpisów i zapewne ta funkcja została przywrócona, a co za tym idzie, sprzęt bez pamięci minimum 16GB nie jest w stanie szybko zebrać wszystkich warunków php8 i java, która to? to nawet nie kojarzę, bo zmienia sie co chwila te największe gie w przeglądarkach. Po co Nordacie taki nowoczesny, awangardowy system, jak tu zaimplementował kolega Waksman? To powinno być tematem dyskusji faktycznej, opóźnienie wysyłania jest tylko efektem zbytniego postępu technologicznego tu, co jest pochwałą jednak, co by nie było, że coś krytykuję. Nie, to dobra droga! o ile userzy są skłonni mieć kompy z odpowiednim sprzętem! (ja nie będę miał, piszę właśnie na 12 letnim laptopie z linuksem, tak na marginesie i RAM ma 4GB!) 🙂
Ostatnio zmieniony 10 sty 2026, 14:27 przez karol flibustier keane, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Borys Zamycki pisze: 10 sty 2026, 12:12A traktowanie obywatela jak niechcianego petenta w urzędzie i zbywanie go jakimiś dziwnymi radami, nie jest złośliwe?

Niestety trochę w tej sytuacji tak się stało. Nie było to dobre, nie uważam, aby było to właściwe, bardzo za to przepraszam, nie żebym miał wpływ, niemniej jako działacz nordacki przepraszam. Nie powinno się tak zdarzyć i nie powinno to zostać przekazane w ten sposób, nawet jeśli faktycznie "nie da się nic zrobić".

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

karol flibustier keane pisze: 10 sty 2026, 14:25Ktoś wczoraj zgłosił, że w stemplu, czy kustoszu nie widać nordackich wpisów i zapewne ta funkcja została przywrócona, a co za tym idzie, sprzęt bez pamięci minimum 16GB nie jest w stanie szybko zebrać wszystkich warunków php8 i java, która to? to nawet nie kojarzę, bo zmienia sie co chwila te największe gie w przeglądarkach. Po co Nordacie taki nowoczesny, awangardowy system, jak tu zaimplementował kolega Waksman? To powinno być tematem dyskusji faktycznej, opóźnienie wysyłania jest tylko efektem zbytniego postępu technologicznego tu, co jest pochwałą jednak, co by nie było, że coś krytykuję. Nie, to dobra droga! o ile userzy są skłonni mieć kompy z odpowiednim sprzętem! (ja nie będę miał, piszę właśnie na 12 letnim laptopie z linuksem, tak na marginesie i RAM ma 4GB!) 🙂

Ja się pytam, czemu na Bastionie mimo integracji wszystkich tych pluginów wszystko działało i działa nadal dobrze?

August de la Sparasan pisze: 10 sty 2026, 16:28Niestety trochę w tej sytuacji tak się stało. Nie było to dobre, nie uważam, aby było to właściwe, bardzo za to przepraszam, nie żebym miał wpływ, niemniej jako działacz nordacki przepraszam. Nie powinno się tak zdarzyć i nie powinno to zostać przekazane w ten sposób, nawet jeśli faktycznie "nie da się nic zrobić".

RiGCz, dziękuję że tacy ludzie znajdują się na Nordacie, którzy dbają o wizerunek. 🙂
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Borys Zamycki pisze: 10 sty 2026, 9:30To ja opowiem kolejny żart.

Przychodzi baba do lekarza i opisuje mu swoje objawy:

- Panie doktorze, od kilku dni mam bardzo wysoką gorączkę i bolą mnie mięśnie.

- Proszę Pani, niestety nie wiem jak Pani pomóc. Widzi Pani - ani ja nie mam gorączki, ani żaden z moich kolegów.

- Ale niech Pan coś poradzi, przecież jest Pan lekarzem.

- Eh, no dobrze. Przepiszę Pani lek. Proszę go zażywać 2 razy dziennie.

Minęło kilka dni. Baba znowu przychodzi do lekarza.

- Panie doktorze, biorę ten lek już od 5 dni, a objawy nie ustąpiły.

- Dziękuję, że Pani przyszła. Ja rozwiązałem już Pani problem na tyle, na ile mogłem. Jeżeli nadal ma Pani wysoką gorączkę i bolą Panią mięśnie, to zalecam zażywać więcej ruchu, przefarbować włosy, zmienić pracę i przeprowadzić się do innego miasta, ewentualnie do innego kraju. Proszę pozdrowić ode mnie rodzinkę.

Jeżeli ktoś nie rozumie puenty, to odsyłam tu.

Niestety, ani administratorzy forum (ani lekarze) nie są cudotwórcami
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Burek pisze: 10 sty 2026, 18:12Niestety, ani administratorzy forum (ani lekarze) nie są cudotwórcami

W takim razie mamy nowotwór forum. 🙂

Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

- Panie doktorze, forum ma zawał!

- No to dajcie mu bulionu.

- Ale panie doktorze, pan chyba nie rozumie. Forum nasze zawał miało i umarło.

- To i tak dajcie mu bulionu.

- Przecież bulion mu nie pomoże!

- Ale i nie zaszkodzi.

Nowa wersja starego żartu, który akurat mi się skojarzył. Interpretujcie to państwo, jak chcecie. #bulion dla forum

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”