Projekt Uchwały Folkstagu - Deklaracja wsparcia integralności terytorialnej Monarchii Kiryjskiej i II Federacji Nordackiej

Moderator: Moderator w Winkulii

Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Re: Projekt Uchwały Folkstagu - Deklaracja wsparcia integralności terytorialnej Monarchii Kiryjskiej i II Federacji Nordackiej

Post autor: Artur Kardacz »

Prowadzona narracja o ogólnej demoralizacji armii, masowych dezercjach i niewypłacalności żołdu może sprawiać takie wrażenie, WKM. 
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Re: Projekt Uchwały Folkstagu - Deklaracja wsparcia integralności terytorialnej Monarchii Kiryjskiej i II Federacji Nordackiej

Post autor: Burek »

Nie rozwlekajmy już affery stateczkoffej, plz 😭
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Najbardziej irytujący jest fakt, że niezwykle spłycacie stworzony przez Was problem. Gdybyście chociaż raz przeczytali co napisałem, zamiast wyśmiewać użycie czata, to zauważylibyście że moje postrzeganie tej sprawy nie ogranicza się tylko i wyłącznie do kilku stateczków.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

No dobra, ale to trochę nie na temat. Kwestia zrobienia większego porządku w armii nalezy już do władz, w których mnie już nie ma.
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Po prostu uważam że za bardzo łączysz narrację z wirtualem. To że w Westlandzie urządzili wojnę domową dla zabawy nie znaczy, że teraz to jest mikronacyjna syria i dosłownie nie ma tam państwa. To, że Burek kiedyś zrobił post narracyjny że morale w wojsku spadły (i to był chyba dosłownie jeden post nie? Minus stateczki) nie znaczy, że teraz na poziomie wirtualnym Związek upada militarnie. Tak jak Burek zrobił pościk że jest źle, tak mogę (jako p.o.) zrobić pościk że jest już dobrze i że wszystkie problemy zostały rozwiązane, jeśli to jest to czego chcemy, taki sterylny idealizm. Mogę to zrobić i w sumie to zrobię, najwyższa pora.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Możemy dyskusję o armii robić w innym wątku? No i tutaj może już skrócić debatę i zacząć głosowanie, skoro debata toczy się już nie na temat...
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Nikt nie oczekuje sterylnego idealizmu. Skoro Burek zdecydował się na taką narrację, to teraz musimy ponosić tego koszty, inaczej wykazujemy się ogromną niekonsekwencją. Można było przyjąć, że stan armii jest zły ale nie potraficie już przyjąć mojej krytyki takiego stanu rzeczy? 
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Dobra, ale w innym wątku proszę 😭
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Serio, załóżcie sobie po prostu wątek "Sytuacja w Armii" i tak debatujcie jak tam jest i jak to naprawić.
Awatar użytkownika
Henryk Wespucci
Newbie
Newbie

Post autor: Henryk Wespucci »

Cieszę się, że zaczynamy w Winkulii powoli wracać do bardziej cywilizowanej wymiany poglądów i odbywa się to w atmosferze wzajemnego szacunku. Tym bardziej, że w tym wypadku możemy mówić o narodowej zgodzie - gdyż przychylam się do wcześniejszych uwag złożonych przez Wasze Ekscelencje, rekomenduję tym samym poparcie projektu uchwały.

Niepokoi obecnie kiepska sytuacja armii, ale mam nadzieję, że powolna stabilizacja sytuacji w kraju wpłynie także na powrót normalności w sferze bezpieczeństwa. To oczywiście na marginesie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Folkstagu”