Abachazja - wątek organizacyjny

Miejsce rozmów obywateli Imperium
Awatar użytkownika
Alastor Brodzicki
Rookie
Rookie

Re: Abachazja - wątek organizacyjny

Post autor: Alastor Brodzicki »

Joahim von Ribertrop pisze: 14 lut 2023, 16:30Nie, obecnie znajduje się na terenie Koribii, Freut Nirsk w Gminie Eihenberdzkiej. Jeśli wierzyć tej mapie inną nazwą miasta Zadrzewie jest Czoczen.

Przy okazji po szybkim rzucie oka na mapy - Zadrzewie i Czoczen to początkowo były dwa osobne miasta. Nie wiem co się odwaliło, ale dobra.

O ile były obok siebie to można przyjąć, że się połączyły. Jeśli nie to zapomnijmy o tym i będzie najlepiej ?
Obrazek 

Jenerał Szabli Kiriańskiei, Tytularny Koronny Książę Begnamski i Kawaler Orderu Krzyża Żelabrnego

Bez Boga ani do proga, bez karabeli ani z pościeli!

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Alastor Brodzicki pisze: 15 lut 2023, 16:59O ile były obok siebie

Heh...

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Nie no są praktycznie obok siebie więc można powiedzieć raczej nie jest są to dwie nazwy na jedną miejscowość a raczej dwie miejscowości na tyle blisko siebie że można je nazwać jedną.

[attachment=0]2144191902_Mapazadrzewia.png.cc4430b5d3833669ad4f06f9a83691af.webp[/attachment]/uploads/monthly_2023_02/2144191902_Mapazadrzewia.png.cc4430b5d3833669ad4f06f9a83691af.webp.beb3ff2b43bdd6772d09d025e9798e7c.webp" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">
Ostatnio zmieniony 15 lut 2023, 18:25 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

W sensie nam chodzi teraz nie o to Zadrzewie i Czoczen w dawnej Abachazji, ale o Czoczen w Muratyce i jego odległość do zadrzewskiego pierwowzoru. A to trochę daleko.

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Alastor Brodzicki
Rookie
Rookie

Post autor: Alastor Brodzicki »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 15 lut 2023, 18:23Nie no są praktycznie obok siebie więc można powiedzieć raczej nie jest są to dwie nazwy na jedną miejscowość a raczej dwie miejscowości na tyle blisko siebie że można je nazwać jedną.

Można uznać że to coś w stylu Trójmiasta, ale Dwójmiasto
Obrazek 

Jenerał Szabli Kiriańskiei, Tytularny Koronny Książę Begnamski i Kawaler Orderu Krzyża Żelabrnego

Bez Boga ani do proga, bez karabeli ani z pościeli!

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop
Apprentice
Apprentice

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 15 lut 2023, 0:31Ciężko jednak się czepiać gdy ktoś robi mapę sporo czasu po tym jak miasta teoretycznie przestały istnieć wraz z państwem do którego należały.

Wyjątkowo nie czepiałem się, tylko dokonywałem aktu zauważalniczego. Aczkolwiek insulijska tradycja wymaga przy okazji zjazdu po Południowcu, zatem składając samokrytykę krzyczę: Waksman, nie umiesz w risercz!

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 15 lut 2023, 18:26W sensie nam chodzi teraz nie o to Zadrzewie i Czoczen w dawnej Abachazji, ale o Czoczen w Muratyce i jego odległość do zadrzewskiego pierwowzoru. A to trochę daleko.

Jak daleko XD. Czoczen w Muratyce leży tam, gdzie leżało Czoczen w Abachazji. Ten twój patopłówysep który - jak rozumiem - oznaczyłeś jako rzekome Zadrzewie powstał dopiero w 2018, po zatopieniu kawału wybrzeża przez Brodrię. Prawdziwe Zadrzewie - tak muratyckie jak i abachaskie - leży nieco na południe od tego kółka zachodniego.
Awatar użytkownika
Jakub Wereszczyński-Bagrat
Newbie
Newbie

Post autor: Jakub Wereszczyński-Bagrat »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 14 lut 2023, 22:29Może @Jakub Wereszczyński-Bagrat coś się w tym temacie orientuje?

Niestety, za moich czasów było po prostu Zadrzewie i leżało gdzie leżało, nie wiem co działo się później ?
Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Joahim von Ribertrop pisze: 16 lut 2023, 18:33Wyjątkowo nie czepiałem się, tylko dokonywałem aktu zauważalniczego. Aczkolwiek insulijska tradycja wymaga przy okazji zjazdu po Południowcu, zatem składając samokrytykę krzyczę: Waksman, nie umiesz w risercz!

Jak daleko XD. Czoczen w Muratyce leży tam, gdzie leżało Czoczen w Abachazji. Ten twój patopłówysep który - jak rozumiem - oznaczyłeś jako rzekome Zadrzewie powstał dopiero w 2018, po zatopieniu kawału wybrzeża przez Brodrię. Prawdziwe Zadrzewie - tak muratyckie jak i abachaskie - leży nieco na południe od tego kółka zachodniego.

Dobra, bo to Zadrzewie dziwnym trafem było podobne do nieistniejącego zresztą Królewca, to go automatycznie w głowie umieściłem na północ od dawnej IIRP. Więc tak, my z Waksmanem nie umiemy risercz. Chociaż za zniknięciem tego "patopółwyspu" też mogła jakaś historia stać. Ale mniejsza, bo to Abachazji jednak nie dotyczy zbyt xD

Chciałem jeszcze może Jakuba spytać czy wie coś w temacie abachaskiej Brodrii, ale to jutro się szerzej odniosę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bar pod Wołem”