Wspólna nordacka liga piłkarska?

Miejsce dyskusji Nordatczyków
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Wspólna nordacka liga piłkarska?

Post autor: Kamiljan de Harlin »

W sumie moglibyśmy zrobić własny sport narodowy i stworzyć do niego własną grę przeglądarkową...
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Markus Wettin
Contributor
Contributor

Post autor: Markus Wettin »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 mar 2025, 14:17Jak wyżej wspominał @Kamiljan de Harlin liga nordacka już istnieje a zrzesza ona drużyny w większości krajów kontynentu gdyż żaden kraj samodzielnie nie ma na tyle chętnych by stworzyć własną.

Natomiast jeżeli znajdą się u nas chętni to jestem pewien że dodanie kolejnych drużyn do ligi w następnym sezonie nie będzie problemem. Wystarczy się tylko zgłosić z własną drużyną do @Anastasia Windsachen na forum Voxlandu gdzie liga operuje pod kątem technicznym. 

No to w takim razie nie było tematu. W wolnej chwili napiszę do @Anastasia Windsachen, bo chętnie bym się pobawił. Może kiedyś uda się stworzyć ligę stricte w FN, ale to musielibyśmy zebrać ok. 10 osób.
(-) Maarik Vettari
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson
Explorer
Explorer

Post autor: Pavel van der Gibson »

Powiększenie ligi, myślę, że jak najbardziej jest możliwe, jeśli są nowi chętni trenerzy i nowe kluby. Chociaż prawda jest taka, że aktualnie dwa kluby mają nieaktywnych trenerów, więc zacząłbym od przejęcia najpierw ich.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Może w takim razie władze powołają Ministra Sportu? A może chociaż byśmy powołali jakiś Związek Piłkarski, który skupiałby nasze państwowe, a także regionalne drużyny piłkarskie, żeby zrobić taki jeden centralny ośrodek zajmujący się informowaniem o przebiegu meczy z ligi, czy po prostu o obsadzeniu konkretnych drużyn.
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Piotr Romanow pisze: 02 mar 2025, 14:43Może w takim razie władze powołają Ministra Sportu?

A jest Szanowny zainteresowany?

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 02 mar 2025, 14:45A jest Szanowny zainteresowany?

Na ten moment skoro i tak nie piastuje tu żadnego większego stanowiska jeżeli urząd Ministra Sportu zostanie powołany jestem w stanie pełnić pierwszą kadencję tego zaszczytnego stanowiska. 

Poza piłką nożną mam parę propozycji, które można byłoby rozpatrzyć i zostać tak silnym sportowo krajem jak Kotlina Edelweiss, a nawet bardziej. 😉
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Piotr Romanow pisze: 02 mar 2025, 14:48Na ten moment skoro i tak nie piastuje tu żadnego większego stanowiska jeżeli urząd Ministra Sportu zostanie powołany jestem w stanie pełnić pierwszą kadencję tego zaszczytnego stanowiska. 

Poza piłką nożną mam parę propozycji, które można byłoby rozpatrzyć i zostać tak silnym sportowo krajem jak Kotlina Edelweiss, a nawet bardziej. 😉

W II FN już był kiedyś Minister Sportu, ale zrezygnował. Nawet można przywrócić ministerstwo z archiwum, chociaż o ile pamiętam nic w nim nie było. Skoro chęci są, to załatwione.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 02 mar 2025, 14:49W II FN już był kiedyś Minister Sportu, ale zrezygnował. Nawet można przywrócić ministerstwo z archiwum, chociaż o ile pamiętam nic w nim nie było. Skoro chęci są, to załatwione.

Chęci są zawsze, tylko pytanie jak nasz naród będzie "współpracował" z władzami. Na ten moment zająłbym się piłką nożną, a następnie myślałem nad wprowadzeniem skoków narciarskich na wzór sarmacki, że trzeba rzeczywiście grać, wysyłać screeny do szefostwa i robić sobie taką fajną narrację na forum.
Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Jak dla mnie, pomysł takiej ligi piłkarskiej byłby dla mnie dobry. Tylko kto by ją prowadził? 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Henryk Ziemiański pisze: 02 mar 2025, 18:01Jak dla mnie, pomysł takiej ligi piłkarskiej byłby dla mnie dobry. Tylko kto by ją prowadził? 

Odsyłam Szanownego do Ogłoszenia Ministra. 

2328 ogłoszenie ministerstwa sportu z dnia 02032025

Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciastkarnia "Bez Nazwy"”