Wspólna nordacka liga piłkarska?
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Re: Wspólna nordacka liga piłkarska?
W sumie moglibyśmy zrobić własny sport narodowy i stworzyć do niego własną grę przeglądarkową...

- Markus Wettin
- Contributor
Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 mar 2025, 14:17Jak wyżej wspominał @Kamiljan de Harlin liga nordacka już istnieje a zrzesza ona drużyny w większości krajów kontynentu gdyż żaden kraj samodzielnie nie ma na tyle chętnych by stworzyć własną.
Natomiast jeżeli znajdą się u nas chętni to jestem pewien że dodanie kolejnych drużyn do ligi w następnym sezonie nie będzie problemem. Wystarczy się tylko zgłosić z własną drużyną do @Anastasia Windsachen na forum Voxlandu gdzie liga operuje pod kątem technicznym.
No to w takim razie nie było tematu. W wolnej chwili napiszę do @Anastasia Windsachen, bo chętnie bym się pobawił. Może kiedyś uda się stworzyć ligę stricte w FN, ale to musielibyśmy zebrać ok. 10 osób.
(-) Maarik Vettari
- Pavel van der Gibson
- Explorer
Powiększenie ligi, myślę, że jak najbardziej jest możliwe, jeśli są nowi chętni trenerzy i nowe kluby. Chociaż prawda jest taka, że aktualnie dwa kluby mają nieaktywnych trenerów, więc zacząłbym od przejęcia najpierw ich.
- Peetri Romanaav
- Community Regular
Może w takim razie władze powołają Ministra Sportu? A może chociaż byśmy powołali jakiś Związek Piłkarski, który skupiałby nasze państwowe, a także regionalne drużyny piłkarskie, żeby zrobić taki jeden centralny ośrodek zajmujący się informowaniem o przebiegu meczy z ligi, czy po prostu o obsadzeniu konkretnych drużyn.
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
A jest Szanowny zainteresowany?
- Peetri Romanaav
- Community Regular
Na ten moment skoro i tak nie piastuje tu żadnego większego stanowiska jeżeli urząd Ministra Sportu zostanie powołany jestem w stanie pełnić pierwszą kadencję tego zaszczytnego stanowiska.
Poza piłką nożną mam parę propozycji, które można byłoby rozpatrzyć i zostać tak silnym sportowo krajem jak Kotlina Edelweiss, a nawet bardziej. 😉
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Piotr Romanow pisze: 02 mar 2025, 14:48Na ten moment skoro i tak nie piastuje tu żadnego większego stanowiska jeżeli urząd Ministra Sportu zostanie powołany jestem w stanie pełnić pierwszą kadencję tego zaszczytnego stanowiska.
Poza piłką nożną mam parę propozycji, które można byłoby rozpatrzyć i zostać tak silnym sportowo krajem jak Kotlina Edelweiss, a nawet bardziej. 😉
W II FN już był kiedyś Minister Sportu, ale zrezygnował. Nawet można przywrócić ministerstwo z archiwum, chociaż o ile pamiętam nic w nim nie było. Skoro chęci są, to załatwione.
- Peetri Romanaav
- Community Regular
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 02 mar 2025, 14:49W II FN już był kiedyś Minister Sportu, ale zrezygnował. Nawet można przywrócić ministerstwo z archiwum, chociaż o ile pamiętam nic w nim nie było. Skoro chęci są, to załatwione.
Chęci są zawsze, tylko pytanie jak nasz naród będzie "współpracował" z władzami. Na ten moment zająłbym się piłką nożną, a następnie myślałem nad wprowadzeniem skoków narciarskich na wzór sarmacki, że trzeba rzeczywiście grać, wysyłać screeny do szefostwa i robić sobie taką fajną narrację na forum.
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Jak dla mnie, pomysł takiej ligi piłkarskiej byłby dla mnie dobry. Tylko kto by ją prowadził?
- Peetri Romanaav
- Community Regular
Henryk Ziemiański pisze: 02 mar 2025, 18:01Jak dla mnie, pomysł takiej ligi piłkarskiej byłby dla mnie dobry. Tylko kto by ją prowadził?
Odsyłam Szanownego do Ogłoszenia Ministra.
2328 ogłoszenie ministerstwa sportu z dnia 02032025
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan