Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Krajowe druki potwierdzeń w MBP

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Waksman pisze: 20 maja 2024, 15:34Ferdek rzucił Nordatą wtedy. I FN założyłem ja, Henryk Wespucci oraz Arkadiusz Deliart. Tak mówi Micropedia.

Mówię o Unii Trzech Narodów. I Federacja to inna sprawa.

Jeśli weźmiemy założycieli I FN i UTN, to mamy 5 osób.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

A dobra, bo chodziło o UTN. To tak - byłem to ja, Ferdynand Dugosz i Arkadiusz Deliart ?
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Kamiljan de Harlin pisze: 20 maja 2024, 15:36Mówię o Unii Trzech Narodów. I Federacja to inna sprawa.

Jeśli weźmiemy założycieli I FN i UTN, to mamy 5 osób.

No tak, z czego dwie osoby się powtórzą i tu i tu. Mamy wtedy - Waksman, Deliart, Wespucci, Dugosz, więc w sumie to cztery osoby.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Waksman pisze: 20 maja 2024, 15:37No tak, z czego dwie osoby się powtórzą i tu i tu. Mamy wtedy - Waksman, Deliart, Wespucci, Dugosz, więc w sumie to cztery osoby.

No to dorzucić współczesnych założycieli już drugiej federacji to mamy kolejne trzy twarze, zostaje więc jedna. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Mamy 7 druków, więc proponuję taki układ:

1. Ferdynand Dugosz (UTN)

2. Arcadio Deliart (UTN i FN)

3. Kaspar Waksman (UTN i FN)

4. Henryk Wespucci (FN)

5. Leonid Repulijski (II FN)

6. Bolesław Kirianóo (II FN)

7. Albert de Espada (II FN)
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Arcadio Deliart

[attachment=0]eleven_8-86447566.png[/attachment]/monthly_2024_05/eleven_8-86447566.png.c0f005c171988ef0822229bb51c37a28.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Henryk Wespucci

[attachment=1]kXtktkqTURBXy83NmZmZGVmMDI5N2E0YmY1MDhiNzQ1MGJlZGYyNmI0Ni5qcGVnkpUDzQFPAc0Dsc0CFJMFzQSwzQJY-802549928.jpg[/attachment]/monthly_2024_05/kXtktkqTURBXy83NmZmZGVmMDI5N2E0YmY1MDhiNzQ1MGJlZGYyNmI0Ni5qcGVnkpUDzQFPAc0Dsc0CFJMFzQSwzQJY-802549928.jpg.aadf00fa480bc3259da640592b00676e.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Kamiljan de Harlin pisze: 20 maja 2024, 16:35Mamy 7 druków, więc proponuję taki układ:

4. Henryk Wespucci (FN)

Jestem za. Dorzucam od siebie:

[attachment=0]Waksman.jpg[/attachment]/monthly_2024_05/Waksman.jpg.8d1a0e9c786e93886872eda1f722d10b.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Waksman

Ferdynand Dugosz (z jakąś babą)
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Kamiljan de Harlin pisze: 20 maja 2024, 16:35Mamy 7 druków, więc proponuję taki układ:

4. Henryk Wespucci (FN)

Dla mnie lux. Dobrze będzie mieć to w końcu z głowy bo zdecydowanie zbyt długo nam z tym zeszło.

Edit.

To też pozwolę sobie dorzucić swoją facjatę. 

[attachment=0]AADBBE221.png[/attachment]/monthly_2024_05/AADBBE221.png.9abfb65a957fde119286fdabddb2673a.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Ostatnio zmieniony 22 maja 2024, 15:34 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Ja w ogóle proponuję przetłumaczyć druk potwierdzenia na język nordacki idąc za przykładem voxlandzkim:

Coś czuję, że wyglądałoby to super. Z tym, że na potwierdzeniu zamiast liter uproszczonych (a', e', ż) użyłbym tych faktycznych z akcentem (á, ě, ž), żeby całość wyglądała bardziej przejrzyście.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233518
Rookie
Rookie

Post autor: Użytkownik Usunięty 233518 »

Czy na drukach znajdzie się wizerunek jakiegoś duchownego? 
ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”