Kiriów wojaże

Miejsce rozmów obywateli Imperium
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: Kiriów wojaże

Post autor: August de la Sparasan »

Po tej dygresji chyba możemy wrócić do tematu... Jeśli chodzi o 12 kwietnia, uważam, że nazwanie go "wojną" byłoby nietrafione. Można niemniej jako konflikt zbrojny niewątpliwie zaliczyć powstanie w Umelu, ale w nim Kiriowie chyba nie brali udziału.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Post autor: Elisa von Rozmarinowa »

August de la Sparasan pisze: 05 maja 2026, 14:32Po tej dygresji chyba możemy wrócić do tematu... Jeśli chodzi o 12 kwietnia, uważam, że nazwanie go "wojną" byłoby nietrafione. Można niemniej jako konflikt zbrojny niewątpliwie zaliczyć powstanie w Umelu, ale w nim Kiriowie chyba nie brali udziału.

W tym powiem że były Ministrka spraw Zagranicnzych w Westlandzie a teraz obecna Protektoratu Wyrtlandii i Obywatelka II FN: Ta wojna wcale nie była potrzebna w tym że staneła by w miejscu moim zdaniem i nic się nie wzruszyła w tym Stanie Wojny ale szala była większa ze strony II FN ja tak myślę ze strony tej to jest moja osobista przemowa. Ale masz rację nt. @August de la Sparasan, ale ja to uzupełniłąm do tematu tego
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

A to nie, ja miałem na myśli wydarzenia z 12 kwietnia, a nie późniejszą wojnę (dwunastodniową) z 19 kwietnia. Ale słusznie, że zwracasz uwagę, ją niewątpliwie należy zaliczyć do wojaży Kiriów.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bar pod Wołem”