Burek pisze: 29 mar 2026, 21:01Mam pytanie do pana Augusta de la Sparasana: jak to jest, że wszedł do kongresu na listach KK, żeby potem zwrócić się przeciwko temu stronnictwu i pójść na koloborację z kalklilistami?
no właśnie też chciałbym wiedzieć jak to w końcu było
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 29 mar 2026, 21:03Dziękuję za odpowiedź August! Niestety, musisz się przelogować przed odpowiedzią - pytanie skierowałem do tego drugiego twojego konta.
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 29 mar 2026, 21:03Dziękuję za odpowiedź August! Niestety, musisz się przelogować przed odpowiedzią - pytanie skierowałem do tego drugiego twojego konta.
Otóż lojalność wobec dobra Federacji jest dla mnie ważniejsza od wierności ściśle określonej opcji politycznej. A, i lista była zarejestrowana jako "Wolność i Regionalizm", natomiast ja nigdy nie należałem do Koalicji Konserwatywnej (choć niegdyś z nią współpracowałem i nie zamierzam się tego wypierać).
Otóż lojalność wobec dobra Federacji jest dla mnie ważniejsza od wierności ściśle określonej opcji politycznej. A, i lista była zarejestrowana jako "Wolność i Regionalizm", natomiast ja nigdy nie należałem do Koalicji Konserwatywnej (choć niegdyś z nią współpracowałem i nie zamierzam się tego wypierać).
Politycy wybrani z list Wolności i Regionalizmu kiedy muszą bronić wolności i nie udupiać regionów:
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 29 mar 2026, 21:06Politycy wybrani z list Wolnoości i Regionalizmu kiedy muszą bronić wolności i nie udupiać regionów:
Politycy wybrani z list LiS obalający bolka i rządy koalicji: