Wezwanie do schłodzenia głowy
- Burek
- Community Regular
Re: Wezwanie do schłodzenia głowy
A co do tematu to myślę, że za jakiś czas hasła radykalnie antywakssmanistyczne znikną z pierwszego planu, jak sama sprawa odejdzie do historii a na horyzoncie pojawią się inne. Teraz mamy duże emocje po bardzo znamienitych wydarzeniach, będących kulminacją paromiesięcznych procesów, część obywateli czuje potrzebę celebracji, czasem w dość orgiastyczny sposób, chyba w celu wyładowania tego zbudowanego napięcia.
- Burek
- Community Regular
Damiano Robingren pisze: 13 kwie 2026, 14:03To było do przewidzenia bo nikt nie ma tak nasrane we łbie jak Ty i nikt też nie realizuje idei po trupach do celu tak jak Ty jak dobrze że nie muszę się już angażować w tym państwie...
Czyli rozumiem, że rezygnujesz z wciąż pełnionych stanowisk (kongres, FKW)?
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Burek pisze: 13 kwie 2026, 15:18A co do tematu to myślę, że za jakiś czas hasła radykalnie antywakssmanistyczne znikną z pierwszego planu, jak sama sprawa odejdzie do historii a na horyzoncie pojawią się inne. Teraz mamy duże emocje po bardzo znamienitych wydarzeniach, będących kulminacją paromiesięcznych procesów, część obywateli czuje potrzebę celebracji, czasem w dość orgiastyczny sposób, chyba w celu wyładowania tego zbudowanego napięcia.
no bez kitu, ciekawe na kogo teraz się spuścicie
- Experienced
ej ale w ogóle twój współpies bolek napisał chyba w sarmacji, że nie kyrjania nie zamierza prowadzić dialogu z IV Republiką, więc jakby o chuj ci chodzi auguścik XD
musicie popracować nad komunikacją chyba
- August de la Sparasan
- Collaborator
Nie ja tu chciałem dialogu, natomiast dziękuję, że pokazujesz wszystkim, dlaczego jest on niemożliwy.
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 13 kwie 2026, 13:53To byłem ja. Ciekawe kiedy normiki zaakceptują fakt, że TŚK to zjajt (niesmaczny, niedojrzały, radykalny etc.) i actually nikt nie zamierza zabić Waksmana.
Nie wiem, kogo ma taki żart śmieszyć? To jest grupowe znęcanie się, a nie żart.
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 13 kwie 2026, 14:21Proszę ów niepotrzebny triumfalizm uznać za kumulację poprzednich ok. 2 miesięcy i wszystkich momentów, w których chciało się rzucić choćby niewinny zjajcik, a z uwagi na okoliczności i stopień realizacji Planu Odrodzeniowego nie było to możliwe. Spokojnie, za parę dni nam pewnie przejdzie.
Cały czas rzucaliście żartami i było to możliwe przez cały okres rządów Robingrena. Teraz wrzucacie jakieś dziecinne podśmiechujki w każde możliwe miejsce. Cały mikroświat drwi z tego, jak toksyczne jest to forum.
Burek pisze: 13 kwie 2026, 15:18A co do tematu to myślę, że za jakiś czas hasła radykalnie antywakssmanistyczne znikną z pierwszego planu, jak sama sprawa odejdzie do historii a na horyzoncie pojawią się inne. Teraz mamy duże emocje po bardzo znamienitych wydarzeniach, będących kulminacją paromiesięcznych procesów, część obywateli czuje potrzebę celebracji, czasem w dość orgiastyczny sposób, chyba w celu wyładowania tego zbudowanego napięcia.
Czegokolwiek ktokolwiek by nie świętował, takie hasła są niedopuszczalne. Nie obchodzi mnie, jak duże są czyjeś emocje. Człowiek ma rozum i mózg, którym potrafi hamować swoje nieprzyzwoite czyny i słowa. To, że ktoś nie panuje nad emocjami, nie usprawiedliwia go.

- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Kamiljan de Harlin pisze: 13 kwie 2026, 16:48Nie wiem, kogo ma taki żart śmieszyć? To jest grupowe znęcanie się, a nie żart.
Też się czasem zastanawiam nad tym względem tego co piszą inni. Humor jest subiektywny, czy coś takiego.
Kamiljan de Harlin pisze: 13 kwie 2026, 16:48Cały czas rzucaliście żartami i było to możliwe przez cały okres rządów Robingrena.
No nie można było, zwłaszcza w przypadku Augusta. Jesteś źle poinformowany, a poza tym to nie robimy teraz nic takiego, o czym byś nie wiedział, że będziemy robić.
Kamiljan de Harlin pisze: 13 kwie 2026, 16:48Cały mikroświat drwi z tego, jak toksyczne jest to forum.
No tak. A wcześniej drwili z nas, że jesteśmy tacy ugodowii, że się tu wszyscy wzajemnie adorujemy. Czemu miałoby nas to obchodzić?
Kamiljan de Harlin pisze: 13 kwie 2026, 16:48Czegokolwiek ktokolwiek by nie świętował, takie hasła są niedopuszczalne. Nie obchodzi mnie, jak duże są czyjeś emocje. Człowiek ma rozum i mózg, którym potrafi hamować swoje nieprzyzwoite czyny i słowa. To, że ktoś nie panuje nad emocjami, nie usprawiedliwia go.
Ale to nie chodzi o to, że ktokolwiek nie umie nad sobą panować, tylko, że postanowił na chwilę przestać to robić. I jest wielkie halo. Szkoda, żeście tak wszyscy nie reagowali gdy Waksman obrażał Kiriańczyków, gdy grupowo z Plejkiem znęcał się nad Nordaciarzami w ogóle. Wielokrotnie śpiewano: "Pozbyć się Bolka i rządów Koalicji", skąd mam wiedzieć, czy fr nie zechcą się mnie POZBYĆ? Jesteście niekonsekwentni w nadwrażliwości.
- Experienced
Kamiljan de Harlin pisze: 13 kwie 2026, 16:48Nie wiem, kogo ma taki żart śmieszyć? To jest grupowe znęcanie się, a nie żart.
Cały czas rzucaliście żartami i było to możliwe przez cały okres rządów Robingrena. Teraz wrzucacie jakieś dziecinne podśmiechujki w każde możliwe miejsce. Cały mikroświat drwi z tego, jak toksyczne jest to forum.
Czegokolwiek ktokolwiek by nie świętował, takie hasła są niedopuszczalne. Nie obchodzi mnie, jak duże są czyjeś emocje. Człowiek ma rozum i mózg, którym potrafi hamować swoje nieprzyzwoite czyny i słowa. To, że ktoś nie panuje nad emocjami, nie usprawiedliwia go.

- Experienced
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 13 kwie 2026, 16:54czy fr nie zechcą się mnie POZBYĆ? Jesteście niekonsekwentni w nadwrażliwości.
ja za to fr wiem, że chcieliście się pozbyć mnie XD genialnie wam to wyszło chłopaki myce z głów
tu błąd, musisz pisać wakSSman, bo tak to jest nie zgodne z twoją własną ideologią chorągiewo
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Waksman pisze: 13 kwie 2026, 16:56ja za to fr wiem, że chcieliście się pozbyć mnie XD genialnie wam to wyszło chłopaki myce z głów
Zależy pod jakim względem. Informatycznie, forumowo - absolutnie, o niczym innym nie marzyliśmy przez ostatnie tygodnie. Ale wciąż czekam aż ktokolwiek udowodni że TŚK jest czymkolwiek innym niż tym czym jest - 4chanowym zjajcikiem, który będzie używany częściej, skoro wzbudza takie święte oburzenie.
Waksman pisze: 13 kwie 2026, 16:56tu błąd, musisz pisać wakSSman, bo tak to jest nie zgodne z twoją własną ideologią chorągiewo
A to zależy, jak mam ochotę to piszę z SS, albo w --> ff, a czasem nie. Rzecz w tym że to nie jest nawet jakaś deklaracja ideowa tylko po prostu jak mam humorek to lubię tak pisać żebyście wiedzieli że nie mówię poważnie (i tak w ten sposób myślicie)