Debata o policji
- Użytkownik Usunięty 233512
- Enthusiast
Re: Debata o policji
I sądy rozpatrywałyby pozwy od powoływanych przez siebie policjantów-prokuratorów?
- Użytkownik Usunięty 233514
- Contributor
Gramy w grę, w którą Pan Minister @Henryk Ziemiańskichce, abyśmy grali. Jeżeli nie widzę zaangażowania u Pana Ministra w danej materii, to znaczy, że on oczekuje aż ktoś za niego popchnie temat policji.
Naprawdę nie żartując nie widzę potrzeby, żeby angażować jakiegoś Protektora, który będzie nas ochraniał. Bo niby po co ktoś ma mnie ochraniać na forum? Jesteśmy zależni od siebie. Każdy z nas może być takim stróżem sprawiedliwości w swoim mniemaniu i każdy z nas może być rzezimieszkiem w jakimś stopniu. Każdy z nas ma swój pogląd na sprawiedliwość, wymiar kary. Takie ujednolicenie systemu kar i nagród ma nas wykształcić w sposób ujęty w danym akcie prawnym. Ja jestem za różnorodnością - ten jest taki, tamten jest taki. Umiejętność egzystencji wśród innych jest ważna, bo niestety mam wrażenie, że tak naprawdę problem leży w nieumiejętności egzystencji, co rodzi lęk, a to uruchamia techniki obronne u danych jednostek, a zatem będą potrzebowali jakiś służb ich ochraniających przed jakimś urojonym zagrożeniem.
Problem w tym wątku jest wydumany i zhiberbolizowany.
Naprawdę nie żartując nie widzę potrzeby, żeby angażować jakiegoś Protektora, który będzie nas ochraniał. Bo niby po co ktoś ma mnie ochraniać na forum? Jesteśmy zależni od siebie. Każdy z nas może być takim stróżem sprawiedliwości w swoim mniemaniu i każdy z nas może być rzezimieszkiem w jakimś stopniu. Każdy z nas ma swój pogląd na sprawiedliwość, wymiar kary. Takie ujednolicenie systemu kar i nagród ma nas wykształcić w sposób ujęty w danym akcie prawnym. Ja jestem za różnorodnością - ten jest taki, tamten jest taki. Umiejętność egzystencji wśród innych jest ważna, bo niestety mam wrażenie, że tak naprawdę problem leży w nieumiejętności egzystencji, co rodzi lęk, a to uruchamia techniki obronne u danych jednostek, a zatem będą potrzebowali jakiś służb ich ochraniających przed jakimś urojonym zagrożeniem.
Problem w tym wątku jest wydumany i zhiberbolizowany.
- Contributor
Panie Ministrze @Henryk Ziemiański, czy już Pan zebrał wystarczający materiał w sprawie policji wynikający z tej dyskusji? Jeżeli tak, to jakie są Pańskie kolejne kroki? Jeżeli nie, czego Panu jeszcze potrzeba? Tylko niech Pan nie mówi, że radiowozów, bo tym się zajmie zapewne firma Jego Mościa @Tadeusz I Wielki.
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Trzeba utworzyć jakaś policję federalną.
- Contributor
A czy mógłbym prosić o mniej ogólników, a więcej konkretów? Jak Pan nie umie, to proszę chwycić Premiera za rączkę i niech Panu pokażą albo pomogą to wykonać, bo Pańska indolencja w sposób wybitny drażni mą kaburę.
- Collaborator
Mam dostęp do Dziennika Praw, to zaraz jakieś zarządzenie wydam.
- Contributor
Henryk Ziemiański pisze: 27 sie 2023, 19:33Mam dostęp do Dziennika Praw, to zaraz jakieś zarządzenie wydam.
Błagam, niech to będzie rozporządzenie czy tam zarządzenie o podaniu się do dymisji. Zaoszczędzi Pan pracę Kongresmenom. ?
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Henryk Ziemiański pisze: 27 sie 2023, 19:33Mam dostęp do Dziennika Praw, to zaraz jakieś zarządzenie wydam.
Jakie niby zarządzenie? Instytucję, która ma praktycznie zarządzać porządkiem na forum, chcesz Pan zarządzeniem powoływać? A czytał Pan Konstytucję w ogóle? Tam jest napisane, że instytucje którymi zarządza Prezydent lub Rada Ministrów powołuje się ustawą specjalną Kongresu. Czyżby Minister Ziemiański nie znał prawa?
- Collaborator
Oczywiście że znam.
- Użytkownik Usunięty 233512
- Enthusiast
Zarządzeniem to Minister Ziemiański może przenieść panią Anetkę z pokoju 5 do pokoju 12, a nie powoływać instytucję dysponującą monopolem na przemoc. Z tego co wiem Minister Spraw Wewnętrznych nie ma uprawnień do wydawania ukazów, tudzież dekretów z mocą ustawy.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2023, 19:54 przez Użytkownik Usunięty 233512, łącznie zmieniany 1 raz.