Majowe zebranie Prezydium Partii

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Re: Majowe zebranie Prezydium Partii

Post autor: AleksanderNovak »

Ja też się zgłaszam, mój zwiadowczy cywilny oddział jest już gotowy. Zgadzam się z odnowieniem administracji nad tym rejonem. Przypominam też o wniosku o to bym został główno dowodzącym Sił Zbrojnych Westlandu i o to by je formalnie stworzyć. 
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Jeśli taki siły zbrojne miałyby powstać, to proponowałbym, aby pozostały one pod bezpośrednią kontrolą Prezydium. Ogólnie w obliczu zbliżającego się zjednoczenia z Kirianią obecność takowych wydaje mi się zbyteczna. Co do zgłoszeń do zwiadu cywilnego kandydatury oczywiście popieram i z niecierpliwością oczekuję kolejnych.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Zgłaszam wniosek do Prezydium Partii o ropoczęcie rokowań z Kirianią w sprawie zjednoczenia i podjęcia formalnej uchwały Prezydium bądź Dekretu Sekretarza o wpłacie 15 tysięcy Nordów na Grupę Kapitałową Utopia i zatwierdzenia cywilnej operacji stabilizacyjnej na terenie Taskasu.

Ostatnio zmieniony 18 maja 2024, 15:30 przez AleksanderNovak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

@August de la Sparasan Wielce Szanowny Sekretarzu! Nie chcemy się narzucać, ale przydałoby się podjąć jakieś kroki w jakichkolwiek kwestiach. Nie widzę przeciwwskazań, aby realizować kilka programów jednocześnie.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

AleksanderNovak pisze: 18 maja 2024, 15:28Zgłaszam wniosek do Prezydium Partii o ropoczęcie rokowań z Kirianią w sprawie zjednoczenia i podjęcia formalnej uchwały Prezydium bądź Dekretu Sekretarza o wpłacie 15 tysięcy Nordów na Grupę Kapitałową Utopia i zatwierdzenia cywilnej operacji stabilizacyjnej na terenie Taskasu.

Rokowania zostaną podjęte po zamknięciu wszystkich palących spraw. Odnośnie inwestycji państwa w Grupę Kapitałową poprę takową uchwałę Prezydium, gdy tylko zostanie tu przedstawiona. Natomiast nabór chętnych do uczestnictwa w zwiadzie cywilnym na terenie Taskasu jest nadal otwarty.

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Uchwała Prezydium Partii

o inwestycji Skarbu Państwa

z dnia xx maja 2024 roku

Artykuł 1.

Skarb Państwa Westland przeznacza 15 000 ? na inwestycję w kapitał zakładowy Grupy Kapitałowej Utopia.

Artykuł 2.

Wykonanie przelewu zleca się administracji rachunku Skarbu Państwa.

Artykuł 3.

Uchwała wchodzi w życie wraz z wydaniem.

Zgodnie z prośbą Wielce Szanownego Sekretarza prezentuję projekt uchwały.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Szanowni Dygnitarze proponuję i składam wniosek o natychmiastowe uchwalenie tej powyższej pilnej uchwały by weszła jak najszybciej w życie. 
Ostatnio zmieniony 20 maja 2024, 16:59 przez AleksanderNovak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Proponuję przeznaczyć jeden dzień na ewentualne zastrzeżenia (których ze swojej strony nie zgłaszam).

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Zastrzeżeń nikt nie zgłosił, proponuję więc przejść do głosowania.

Z góry deklaruję, że głosuję ZA.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Popieram propozycję i głosuję za.

NordNET:

Discord:

ODPOWIEDZ