Starobrodria czy Anxi?

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Re: Starobrodria czy Anxi?

Post autor: Burek »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 21 paź 2025, 21:14Drimlandczycy by was powiesili za przenoszenie regionów, co to za yoyonacyjne praktyki?

Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Post autor: Reza I Pahlavi »

Dziękuję uniżenie za zaoferowaną umowę lenną i oczywiście z radością przyjmuję, Szlachetni Niebiański Cesarzu oraz Chengxiangu i Regencie! 😁😇😉 Co do spraw związanych z geografią oraz grafikami, to ja niestety się nie znam zwyczajnie, ale mogę zapytać o pomoc szlachetnego pana Kierdeja ✌️👏🙏
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Post autor: Andrzej Ordyński »

Reza I Pahlavi pisze: 22 paź 2025, 18:09Dziękuję uniżenie za zaoferowaną umowę lenną i oczywiście z radością przyjmuję, Szlachetni Niebiański Cesarzu oraz Chengxiangu i Regencie! 😁😇😉 Co do spraw związanych z geografią oraz grafikami, to ja niestety się nie znam zwyczajnie, ale mogę zapytać o pomoc szlachetnego pana Kierdeja ✌️👏🙏

Pewnie, może coś ciekawego zaproponuje. A może Ronon coś doradzi? W końcu to on jest autorem mapy Nan Di. 😉
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Post autor: Reza I Pahlavi »

Może, ale to raczej Biały Chan się łatwiej z Rononem skontaktuje niż ja 😁👍 Pan Kierdej jest najbardziej nakierowany na RON, więc tu u nas to raczej gościnne występy 😃 
Awatar użytkownika
karol flibustier keane
Contributor
Contributor

Post autor: karol flibustier keane »

I co dalej w temacie? ... interesujacym
Awatar użytkownika
Edward Teague
Rookie
Rookie

Post autor: Edward Teague »

Aktualizacja map właśnie dzisiaj była, czy te zmiany były też? Popieram pytanie karola.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Edward Teague pisze: 15 lis 2025, 18:23Aktualizacja map właśnie dzisiaj była, czy te zmiany były też? Popieram pytanie karola.

Nie było. Tutaj to osoba uprawniona (czyli Imperator) musiałaby zgadać się z Rononem. Ronon na forum FN nie przyjdzie, więc rozmowy musiałyby się toczyć w Bastionie, albo na priv. Nasz Imperator ma dobre kontakty z Naczelnym Kartografem Mikroświata, więc jak tylko obaj będą mieli czas, na pewno coś mądrego uradzą. 

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Szanowni, na czym konkretnym skończyliście? Z tego co zauważyłem to całą Dehreina została oddana Rononowi, a teraz pytanie, czy powstanie Anxi czy Starobrodria. 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Peetri Romanaav pisze: 15 lis 2025, 22:06Z tego co zauważyłem to całą Dehreina została oddana Rononowi

Z tego co pamiętam, Ronon to z Tobą ustalił i zatwierdziłeś przekazanie mu tych ziem w nagrodę za przeszłe zasługi. 

Ronon przez pewien czas współpracować z Iwanem przy jego planach reaktywacji Brodrii, ale Iwan zniknął, a Ronon połączył Dehreinę ze swoim bialeńskim lennem (Departamentem Lisewskim) i utworzył Rodecję. Działa na Bastionie, ale generalnie jest chyba otwarty na współpracę z Nan Di, o ile nie będzie to wymagało pojawiania się na nordackim forum.

Peetri Romanaav pisze: 15 lis 2025, 22:06a teraz pytanie, czy powstanie Anxi czy Starobrodria. 

Anxi i Starobrodria to te same tereny, dawna Aquelia. Zastanawiamy się nad tym, jak zagospodarować ten region.  Nie zapadła żadna wiążąca decyzja, ale wstępnie osiągnęliśmy kompromis, że Sankt Michajłow pozostałby kulturowo brodryjski, a reszta regionu mogłaby być reaktywowanym Anxi pod wodzą @Reza I Pahlavi. Ale on chyba chwilowo zniknął. 

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

In Pollin nothing changes. Cóż, w takim razie jak będziecie chcieli tak zagospodarujemy te ziemie. Powoli będę się zabierał do malutkiego projektu, bo nie ukrywam, że na wielki projekt mnie nie stać. Hah. 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Starobrodria”