Uniwersytet centralny - zielona księga
- Burek
- Community Regular
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Re: Uniwersytet centralny - zielona księga
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Premier II Federacji Nordackiej
- Burek
- Community Regular
to niech ktoś odjebie Harlina to się zgłoszę na następne wybory
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
No tak, ale wśród tych wybierających 50% głosów oddanych na nich stanowią głosy obecnych przewodniczących ich ruchów, więc z tą winą to bym się do końca nie zgodził.
Burek + obywatelstwo II FN = when?
- August de la Sparasan
- Collaborator
I tak oto dyskusja o uniwersytecie schodzi na narzekanie na politykę, jak to zwykle bywa. Może jestem pesymistą, ale jakoś cieszę się z faktu, że samo utworzenie Uniwersytetu choćby na papierze zajęło trzy miesiące (szykowałem się bardziej na sześć). Generalnie póki nie ma działu, można zrobić nawet wątek, ale obecnie nie widzę sensu w inauguracji, bo jeszcze nie ma czego i przed kim inaugurować. Nikt nie każe nikomu czekać na dział (który NKI może zresztą zrobić w dowolnej chwili, gdyby była taka wola).
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Experienced
August de la Sparasan pisze: 06 sie 2025, 13:15I tak oto dyskusja o uniwersytecie schodzi na narzekanie na politykę, jak to zwykle bywa.
Trudno, żeby nie zeszła na politykę, jak obóz rządzący pała tak dużą hipokryzją, i jeszcze
August de la Sparasan pisze: 06 sie 2025, 13:15który NKI może zresztą zrobić w dowolnej chwili, gdyby była taka wola
wymaga od Nordackiego Konsorcjum Informatycznego (dla przypomnienia: instytucji odpowiedzialnej za utrzymanie techniczne serwisów informatycznych II Federacji Nordackiej) działania. Ja czegoś nie rozumiem. Pan jest Rektorem Uniwersytetu, czy ja? Z tego co się orientuję to Pan sprawuję tą funkcję, i to na Panu spoczywa odpowiedzialność organizacji pracy Uniwersytetu. Nie na mnie, nie na NKI.
August de la Sparasan pisze: 06 sie 2025, 13:15ale obecnie nie widzę sensu w inauguracji, bo jeszcze nie ma czego i przed kim inaugurować
Zamiast szukać tego sensu, proponuję poszukać sensu w tym, że nic Pan nie robi, a powinien. Jak nie jest Pan w stanie uruchomić Uniwersytetu to wzywam do natychmiastowej dymisji z tej funkcji. W naszym społeczeństwie na pewno znajdą się jednostki, które bez większej łaski zrobią to za Pana, skoro sprawia to Wam taką trudność 🙂
Ostatnio zmieniony 06 sie 2025, 13:47 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Jeżeli działalność Uniwersytetu nie ma sensu, a Ministerstwo Kultury i Nauki niczym innym się nie zajmuje, to jaki jest cel istnienia tego ministerstwa?
Trzeba było od początku równie szczerze powiedzieć, że ta inicjatywa nie ma sensu i Pan Minister nie planuje uruchomienia uczelni wcześniej niż za 6 miesięcy. Mielibyśmy jasność, ruszyłbym sobie z jakąś inicjatywą naukowo-edukacyjną prywatnie lub w ramach Nan Di. Może nie z takim rozmachem, jakiego oczekiwałem po uczelni centralnej, ale trochę bym sobie w wolnych chwilach robił.
Trzeba było od początku równie szczerze powiedzieć, że ta inicjatywa nie ma sensu i Pan Minister nie planuje uruchomienia uczelni wcześniej niż za 6 miesięcy. Mielibyśmy jasność, ruszyłbym sobie z jakąś inicjatywą naukowo-edukacyjną prywatnie lub w ramach Nan Di. Może nie z takim rozmachem, jakiego oczekiwałem po uczelni centralnej, ale trochę bym sobie w wolnych chwilach robił.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
- August de la Sparasan
- Collaborator
Waksman pisze: 06 sie 2025, 13:47Pan jest Rektorem Uniwersytetu, czy ja? Z tego co się orientuję to Pan sprawuję tą funkcję, i to na Panu spoczywa odpowiedzialność organizacji pracy Uniwersytetu. Nie na mnie, nie na NKI.
Źle się pan orientujesz. Uniwersytet nie ma rektora.
Waksman pisze: 06 sie 2025, 13:47Zamiast szukać tego sensu, proponuję poszukać sensu w tym, że nic Pan nie robi, a powinien. Jak nie jest Pan w stanie uruchomić Uniwersytetu to wzywam do natychmiastowej dymisji z tej funkcji.
A wzywaj se pan.
Andrzej Ordyński pisze: 06 sie 2025, 13:54Jeżeli działalność Uniwersytetu nie ma sensu, a Ministerstwo Kultury i Nauki niczym innym się nie zajmuje, to jaki jest cel istnienia tego ministerstwa?
Coś mnie chyba ominęło, od kiedy nagle Uniwersytet nie ma sensu? Najpierw jest ważny, a teraz nie ma sensu?
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Burek
- Community Regular
- Experienced
To skoro nie ma rektora to zakładam, że jego obowiązki sprawuje aktualny Minister Kultury i Nauki (tak, jak to stoi w Ewidencji Instytucji. A jeśli słowo "obowiązki" też Panu nie pasują, bo jak widać uwielbia Pan wywalać lagę na całą sprawę, to zakładam, że w Pana kompetencjach leży znalezienie i powołanie takiego jegomościa.
Dziękuję za poważne potraktowanie sprawy, takiego ministra nam potrzeba!
August de la Sparasan pisze: 06 sie 2025, 14:13Coś mnie chyba ominęło, od kiedy nagle Uniwersytet nie ma sensu? Najpierw jest ważny, a teraz nie ma sensu?
Takie wnioski płyną z tego, co Pan klepiesz na tej klawiaturze. Wydaje się, że Uniwersytet Pana w ogóle nie obchodzi bo: rektorem Pan nie jesteś (wg. pańskiej wersji xd), dział to najlepiej żeby powstał sam z siebie, nie z wniosku ministra, i tak dalej.
To co Sparasan? Ruszysz dupę w końcu? Czy będziemy wywozić na taczkach? 😄