Debata o policji
- Użytkownik Usunięty 233514
- Contributor
Re: Debata o policji
Ale konta klony trzeba zgłaszać do NKI przecież... Gorzej jak ktoś uzna kogoś botem bądź klonem kogoś, to już się zaczyna inna para kaloszy... ?
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Hieronim Bryz pisze: 27 sie 2023, 22:40Ale konta klony trzeba zgłaszać do NKI przecież... Gorzej jak ktoś uzna kogoś botem bądź klonem kogoś, to już się zaczyna inna para kaloszy... ?
Trzeba, owszem. Wyjątkiem są jednak sytuacje, w których ktoś chce utworzyć drugie konto do innych celów. Oczywiście wszystko to ma być regulowane ustawą żeby nie było nadużyć, no ale no - to jest temat na osobną dyskusję, nie odchodźmy znowu na 100 kilometrów od tematu ?
- Contributor
Waksman pisze: 27 sie 2023, 22:45Oczywiście wszystko to ma być regulowane ustawą żeby nie było nadużyć, no ale no - to jest temat na osobną dyskusję, nie odchodźmy znowu na 100 kilometrów od tematu ?
Odchodzenie w dygresje przy rozmowie z Tobą jest wręcz zalecane. Jak czytam mój ulubiony frazes z twej klawy puszczony, że wszystko ma być regulowane ustawą, to trzeba uciekać do Pani Irenki po wspomaganie.
Słyszała to Pani, Pani Irenko? Ilość i grubość ścierek będzie ściśle określona przez prawo. Smuga na stole pozostawiona, to służby się dopieprzą i lokal zamkną, bo w ustawie będzie mowa, że w przypadku zostawienia smugi na stole niżeli na oknie, lokal winien być zamknięty w przeciągu 48 godzin, a jak nie ma przeciągu, to należy go zrobić poprzez otwarcie okien na oścież niżeli uchylnie, bo za uchylnie czy też uchylanie się grozi kara do 3 lat pozbawienia lokalu w granicach miasta, w którym czyn zabroniony został popełniony.
-Eh, Panie Hieronimie, jak upasć, to na ryj, bo tak przynajmniej nie poznadzą, że Pan to Pan. Trzymajmy się razem, a będzie dobrze!
-Dużo zdrówka, Pani Irenko!
- Użytkownik Usunięty 233512
- Enthusiast
No ale my tak wybiegamy do przodu z tą policją, a sądu jeszcze nie ma, chociaż Konstytucja przewiduje istnienie dwóch: Najwyższego Sądu Federalnego i Sądu Powszechnego. Trochę się minister Ziemiański wyrwał przed szereg z tą policją, bo tu najpierw trzeba kodeksy pisać i sędziów powoływać, a nie z pałką latać po ulicach. Nie wiem, czy rząd ma jakiś plan działań, czy każdy minister robi co mu przyjdzie do głowy. Czas pokaże, panie Hieronomie. ?
- Contributor
Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 28 sie 2023, 9:59No ale my tak wybiegamy do przodu z tą policją, a sądu jeszcze nie ma, chociaż Konstytucja przewiduje istnienie dwóch: Najwyższego Sądu Federalnego i Sądu Powszechnego.
Nie no, na forum są dwa działy postawione dla Sądów. Nie znam zakresu prac tych sądów, bo boję się czytać tej Konstytucji, skoro zakłada wysranie z organizmu, a sfery pojawienia się w tym organizmie już nie, ale zakładam, że jeden jest dla mężczyzn, a drugi dla kobiet. ? ? Ja bym je tylko udekorował odpowiednimi symbolami. ?
Ja w ogóle mam wrażenie, że pewna brać nordacka z pałami by latała na wierzchu. Normalnie same zboczeńce. I jak tu się nie zgorszyć? ? Ekshibicjonizm na całego. Goło i wesoło. ? ? Dobrze, że mam przyboczną Irenkę, bo bez niej to już dawno bym rzucał ku i chu... ? ?
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Ja byłem zwolennikiem jednego wszechmogącego sądu... Dalej nie wiem po co nam 2 różne organy, kiedy w obydwu zasiada 0 osób.
- Contributor
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
No i co z tą policją?

- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Witam chyba nic
- Elisa von Rozmarinowa
- Explorer
W tym powiem że Policja powinna być w podziale: Regionalna Policja tzw. Policja Stanowa, i Państwową Policja tzw. Policja Federalna, w tym Policję Kolonialną nawet ma podlegać pod Policję Regionalną czy pod Policję Państwową➡️ To jest mój pomysł na tą Policję na ten temat
Ostatnio zmieniony 05 lut 2026, 21:48 przez Elisa von Rozmarinowa, łącznie zmieniany 1 raz.