Drodzy Obywatele!
No to mamy to! Wczoraj Nordata wyraźnie powiedziała, czego chce. Wybory do Kongresu X kadencji są rozstrzygnięte, a mandaty rozdane. Gratuluję wszystkim, którzy je dostali, a szczególnie moim kolegom z Ligi Innowacji Strategicznych i WiR. Pan Prezydent wynik zaakceptował, desygnował mnie na Premiera i dał nam zielone światło do działania. Bardzo dziękuję!
Chciałem poinformować Was, że udało nam się przec chwilą uporządkować kanały na naszym Discordzie oraz uczynić go nieco prostym i przyjaźniejszym dla Was. Od dzisiaj każdy z Was będzie wiedział, gdzie co jest.
W dodatku chciałem poinformować Was, że dzisiaj rano skończyłem formalizować skład rządu. Jest on konkretny, zwięzły i jest gotowy do ciężkiej pracy. Wiadomo, że dla niektórych nie będzie to nigdy rząd marzeń, jednak jest to rząd na teraz. Przed nami burzliwa koabitacja.
Nie oszukujmy się, Prezydent i ja patrzymy na wiele spraw inaczej ale Nordata jest jedna. I właśnie dlatego będziemy musieli znaleźć sposób, żeby mimo wszystko pracować razem dla Was, a nie przeciwko sobie. Liczę, że Pan Prezydent też tak to widzi.
Nordata zasługuje na rząd, który zamiast gadać, zacznie robić!
/-/ Damiano Robingren