Rozpoczynam debatę nad wyrażeniem przez Kongres wotum nieufności wobec Ministra Spraw Wewnętrznych Henryka Ziemiańskiego.
Uprzejmie proszę pomysłodawcę projektu @Waksman o przedstawienie jego uzasadnienia.
DW: @Członek Kongresu
Wotum nieufności - MSW Henryk Ziemiański
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Wotum nieufności - MSW Henryk Ziemiański
Ostatnio zmieniony 11 paź 2023, 23:17 przez Leonid Repulijski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Re: Wotum nieufności - MSW Henryk Ziemiański
Szanowny Panie Spikerze,
Wysoki Kongresie
Wniosek ten składam w imieniu Partii Demokratycznej, która z bólem serca patrzy na to co robi, chociaż w tym przypadku bardziej nie robi, Pan Minister Henryk Ziemiański. Od czasu jego powołania Pan Minister Ziemiański nie podjął się żadnych działań, które miałyby na celu ustabilizowanie wewnętrznej sytuacji w kraju. Nie było z jego strony żadnych inicjatyw, a także żadnych projektów ustaw, które by w tej stabilizacji pomogły, chociażby ustawa o obywatelstwie która, bądź co bądź, jest sprawą czysto wewnętrzną, a tym właśnie zajmuje się kierowany przez Pana Ministra resort. Potwierdzeniem tego wszystkiego jest fakt, że Pan Minister, pomimo swoich zapowiedzi, do tej pory nie opublikował raportu z działania swojego ministerstwa, o które u niego zawnioskowałem w ramach kongresmeńskiej interwencji. Niedługo minie równo 20 dni od mojego wniosku.
W związku z tym zwracam się do Wysokiego Kongresu o wyrażenie WOTUM NIEUFNOŚCI Panu Ministrowi Henrykowi Ziemiańskiemu.
Wysoki Kongresie
Wniosek ten składam w imieniu Partii Demokratycznej, która z bólem serca patrzy na to co robi, chociaż w tym przypadku bardziej nie robi, Pan Minister Henryk Ziemiański. Od czasu jego powołania Pan Minister Ziemiański nie podjął się żadnych działań, które miałyby na celu ustabilizowanie wewnętrznej sytuacji w kraju. Nie było z jego strony żadnych inicjatyw, a także żadnych projektów ustaw, które by w tej stabilizacji pomogły, chociażby ustawa o obywatelstwie która, bądź co bądź, jest sprawą czysto wewnętrzną, a tym właśnie zajmuje się kierowany przez Pana Ministra resort. Potwierdzeniem tego wszystkiego jest fakt, że Pan Minister, pomimo swoich zapowiedzi, do tej pory nie opublikował raportu z działania swojego ministerstwa, o które u niego zawnioskowałem w ramach kongresmeńskiej interwencji. Niedługo minie równo 20 dni od mojego wniosku.
W związku z tym zwracam się do Wysokiego Kongresu o wyrażenie WOTUM NIEUFNOŚCI Panu Ministrowi Henrykowi Ziemiańskiemu.
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Proszę Ministra @Henryk Ziemiański o odniesienie się do uzasadnienia pomysłodawcy.
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Szanowny Panie Deputowany,
Wysoki Kongresie,
Najpierw odniosę się do sprawy rzekomo nie podejmowania ważnych działań. Otóż to, postanowiłem że moja działalność jako ministra będzie polegać na udzielaniu audiencji obywatelom, oraz rozpatrywaniu formalności. Co do ustabilizowania wewnętrznej sytuacji w kraju to informuję, że sytuacja zostanie ustabilizowana po tym jak załatwię wszystkie realowe sprawy, stąd moja nieobecność. Co do projektów ustaw to w najbliższych dniach postaram się wystosować Wysokiemu Kongresowi niezdębne ustawy. Co do ustawy o obywatelstwie to chciałam uszanować to, że w dziale Kongresu piszą jego członkowie. Co do raportu to gdy wszystko już ogarnę postaram się go opublikować.
Wysoki Kongresie,
Najpierw odniosę się do sprawy rzekomo nie podejmowania ważnych działań. Otóż to, postanowiłem że moja działalność jako ministra będzie polegać na udzielaniu audiencji obywatelom, oraz rozpatrywaniu formalności. Co do ustabilizowania wewnętrznej sytuacji w kraju to informuję, że sytuacja zostanie ustabilizowana po tym jak załatwię wszystkie realowe sprawy, stąd moja nieobecność. Co do projektów ustaw to w najbliższych dniach postaram się wystosować Wysokiemu Kongresowi niezdębne ustawy. Co do ustawy o obywatelstwie to chciałam uszanować to, że w dziale Kongresu piszą jego członkowie. Co do raportu to gdy wszystko już ogarnę postaram się go opublikować.
- Experienced
Panie Ministrze, z całym szacunkiem, ale co to znaczy "udzielanie audiencji obywatelom i rozpatrywanie formalności"? Pan jest Ministrem, który działaniem ma robić ludziom dobrze. Nie jest Pan osobom, która zacznie coś robić dopiero jak ktoś do niej przyjdzie. Nie angażuje się Pan w ogóle w życie II Federacji, zjawia się Pan tylko wtedy kiedy jest taka potrzeba - nie jest Pan odpowiednią osobą na to stanowisko.
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Już będę angażować się w życie II Federacji, tylko napisałem że jednym z moich zadań jest to, które napisałem powyżej.
- Experienced
Henryk Ziemiański pisze: 28 wrz 2023, 13:58Już będę angażować się w życie II Federacji, tylko napisałem że jednym z moich zadań jest to, które napisałem powyżej.
Już? To ktoś musi do tego Pana zmuszać, że sam z siebie Pan nic nie zrobi? Wymienił Pan swoje zadania - super. Ale fajnie by było, jakby chociaż jedno z nich Pan spełnił. Mojego zdania Pan nie zmieni. Mam nadzieję, że ten cyrk, który odstawia Minister Ziemiański przekona Wysoki Kongres do pozbawienia go stołka. Wnioskuję o przejście do głosowania @Spiker.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient