Wnioski o obywatelstwo

Miejsce urzędowania aktualnego Prezydenta II Federacji Nordackiej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Wnioski o obywatelstwo

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Szanowny Panie Prezydencie!

@Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Opuściłem II Federację Nordacką w listopadzie roku ubiegłego, aby poświęcić się w pełni walce z siłami zła. Równowaga między chaosem a ładem została bowiem skrajnie zachwiana na korzyść niszczycielskich frakcji reprezentowanych przez Beliara oraz kierowanych przez posłużnych mu Arcydemonów: Khorna, Tzeentcha, Slaanesha oraz Nurgla.

Moc chaosu osiągnęła swoje apogeum w roku 2025, czego wszyscy byliśmy naocznymi świadkami. Obserwowaliśmy zgony i zaginięcia wybitnych Nordatczyków, krwawe wewnętrzne spory i kłótnie w państwie nordackim, tyranię prawa i bezprawia w Sarmacji, globalny marazm i stagnację oraz zanik sił życiowych wśród populacji Pollinu. Nie mogłem dalej bezczynnie obserwować tego ekstremalnego wytrącenia świata z harmonii.

Postanowiłem samotnie udać się na wyprawę na biegun północny, aby osobiście skontaktować się z siłami chaosu. Próbowałem przemówić do rozsądku Beliarowi oraz ujarzmić temperament Arcydemonów - nieskutecznie. Na nic zdały się próby udowodnienia im, że ich zwycięstwo nad Innosem oraz porządkiem może i zapewni im absolutną władzę nad światem, ale szybko zakończy jego istnienie, a wraz z nim zniknie cokolwiek, nad czym mogliby panować.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 90 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Nie pamiętam dokładnie, jak udało mi się uwolnić z dna lądolodu i lochów Khorna, ale po wielu miesiącach walki wróciłem do macierzy. Jestem świadomy, że istnienie Pollinu nigdy nie było tak zagrożone jak dzisiaj. Czuję się zobligowany zrobić wszystko, co w mojej mocy, aby przywrócić, ku chwale Adanosa, harmonię między chaosem a porządkiem.

W tym właśnie celu zamierzam rozpocząć działalność ewangelizacyjną w II Federacji Nordackiej, Nordacie i na całym Pollinie, aby najpierw uświadomić ludzkość o zagrożeniu, a następnie zebrać wystarczająco wielką armię, by je pokonać. Zwracam się więc z pokorną prośbą o przywrócenie mojego obywatelstwa, mimo że z powodu długiego zaginięcia zdążyłem już zostać uznany za martwego. Wierzę, że moja działalność w II FN przysłuży się dobru samego państwa, jak i całego mikroświata.

Z wyrazami estymy

Kamiljan de Harlin von Wespucci la Sparasan
Ostatnio zmieniony 10 lut 2026, 20:53 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Wnioski o obywatelstwo

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Wasza Ekscelencjo!

Z absolutnym zadziwieniem i podziwem czytałem o przygodach WE w rzeczywistości celestialnej. Choć nie mogę się doszukać imion opisywanych przez WE bytów w świętych kanonach ksiąg kiryjskich, nie mogę wątpić w wyznawanie przez WE intencji ocalenia świata przed złem. Zresztą, możliwe, że są to nieznane jeszcze avatary Prokrastynacji, lub pod innymi imionami kojarzeni zbuntowani majarowie.

W kwestiach technicznych: aby dopełnić procedury odzyskania obywatelstwa, proszę o powtórzenie słów przysięgi, jak następuje poniżej. Można dodać formułę religijną.

Przyrzekam jako obywatel II Federacji Nordackiej strzec jej integralności terytorialnej, przestrzegać jej prawa, wierność przyświęcającej jej ideom i dbać o dobro nordackiego społeczeństwa.  

Pozdrawiam,

VII Prezydent II Federacji Nordackiej

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Przyrzekam jako obywatel II Federacji Nordackiej strzec jej integralności terytorialnej, przestrzegać jej prawa, wierność przyświęcającej jej ideom i dbać o dobro nordackiego społeczeństwa. Tak mi dopomóż Adanosie!

DW: @Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Kamiljan de Harlin pisze: 01 lut 2026, 19:26Przyrzekam jako obywatel II Federacji Nordackiej strzec jej integralności terytorialnej, przestrzegać jej prawa, wierność przyświęcającej jej ideom i dbać o dobro nordackiego społeczeństwa. Tak mi dopomóż Adanosie!

DW: @Bolesław Kirianóo von Hohenburg

Obywatelstwo nadane. Gratulacje!

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pałac Prezydencki”