Zaskarżenie decyzji IV Cesarza, Kamiljana de Harlina-Wespucci, Cesarstwa Insulii z dnia 10 marca 2023r.
- Użytkownik Usunięty 233519
- Newbie
Zaskarżenie decyzji IV Cesarza, Kamiljana de Harlina-Wespucci, Cesarstwa Insulii z dnia 10 marca 2023r.
Oskarżony: Cesarz Insulii, Kamiljan de Harlin-Wespucci
Pokrzywdzony: Vladimir Agucko
Dowód w sprawie: Decyzja Cesarza, Niekończąca się dyskusja nt. metodologii i sposobności karania na terytorium Cesarstwa Insulii
Stanowisko pokrzywdzonego:
W v-kraju, gdzie prawo jest tworzone na poczet chcianej bądź niechcianej chwili i urojonego zagrożenia, rodzi się realne zagrożenie, że idąc sobie spokojnie ulicami Cesarstwa Insulii dnia pewnego zobaczymy Uchwałę o neutralizacji zagrożenia dla bezpieczeństwa wewnętrznego, która odbiera v-życie danej osobie niczego takiego się niespodziewającej. Jest to akt, wg mnie, zbyt daleko idący i pokazujący w jak niestabilnym stanie jest władza Cesarstwa Insulii. Nawet nie napisano co się stało, w jakich okolicznościach dany czyn rzekomo powstał czy też powstał, co na to świadkowie zajścia, czy ktoś ucierpiał, czy polała się krew, czy rzekoma kobieta w ciąży poroniła i dziecko z krwią matki wypłynęło i popłynęło w siną dal. Jest zbyt dużo znaków zapytania w tej sprawie i sprawa aż woła o rozpatrzenie jej przez sąd międzynarodowy w celu skazania obecnego Cesarza Insulii, Kamiljana de Harlina-Wespucci, na schyłkę czy też wysyłkę na emeryturę. Nie wolno powierzać tak odpowiedzialnej funkcji państwowej jaką jest Cesarz, osobie, wg mnie, i mam nadzieję, że skład sędziowski wyrazi to też swym werdyktem, niespełna rozumu i niestabilnej, i znowu, w mojej opinii, niestabilnej emocjonalnie. Zresztą, zachodzi duże prawdopodobieństwo, co śmiało można dołączyć do akt sprawy, że obecny Cesarz Insulii, Kamiljan de Harlin-Wespucci, siedział w jednej ławce z Aleksandrem Novakiem z Federacji Repujerstanu, fascynatą i miłośnikiem kotów, co może wpływać znacząco, że dostał kota, nie mylić kosza, bo to Aleksander dostał i kota i kosza, a ten wcześniejszy, o ile mnie informatorzy nie wprowadzają w błąd, to tylko kota.
Dlatego prosiłbym o:
1) Pozbawienie władzy Cesarza Insulii, Kamiljana de Harlina-Wespucciego na rzecz przedstawicielki sarmackiej na ziemiach insulijskich, Anastasi Windsachen, która, wg mojej skromnej opinii, dokona samozaorania Cesarstwa Insulii i pozwoli Unii Nordackiej zająć się odpowiednią dla tej ziemi uprawą przez pozostałe państwa członkowskie UN.
Z wyrazami szacunku,
Vladimir Agucko
Pokrzywdzony: Vladimir Agucko
Dowód w sprawie: Decyzja Cesarza, Niekończąca się dyskusja nt. metodologii i sposobności karania na terytorium Cesarstwa Insulii
Stanowisko pokrzywdzonego:
W v-kraju, gdzie prawo jest tworzone na poczet chcianej bądź niechcianej chwili i urojonego zagrożenia, rodzi się realne zagrożenie, że idąc sobie spokojnie ulicami Cesarstwa Insulii dnia pewnego zobaczymy Uchwałę o neutralizacji zagrożenia dla bezpieczeństwa wewnętrznego, która odbiera v-życie danej osobie niczego takiego się niespodziewającej. Jest to akt, wg mnie, zbyt daleko idący i pokazujący w jak niestabilnym stanie jest władza Cesarstwa Insulii. Nawet nie napisano co się stało, w jakich okolicznościach dany czyn rzekomo powstał czy też powstał, co na to świadkowie zajścia, czy ktoś ucierpiał, czy polała się krew, czy rzekoma kobieta w ciąży poroniła i dziecko z krwią matki wypłynęło i popłynęło w siną dal. Jest zbyt dużo znaków zapytania w tej sprawie i sprawa aż woła o rozpatrzenie jej przez sąd międzynarodowy w celu skazania obecnego Cesarza Insulii, Kamiljana de Harlina-Wespucci, na schyłkę czy też wysyłkę na emeryturę. Nie wolno powierzać tak odpowiedzialnej funkcji państwowej jaką jest Cesarz, osobie, wg mnie, i mam nadzieję, że skład sędziowski wyrazi to też swym werdyktem, niespełna rozumu i niestabilnej, i znowu, w mojej opinii, niestabilnej emocjonalnie. Zresztą, zachodzi duże prawdopodobieństwo, co śmiało można dołączyć do akt sprawy, że obecny Cesarz Insulii, Kamiljan de Harlin-Wespucci, siedział w jednej ławce z Aleksandrem Novakiem z Federacji Repujerstanu, fascynatą i miłośnikiem kotów, co może wpływać znacząco, że dostał kota, nie mylić kosza, bo to Aleksander dostał i kota i kosza, a ten wcześniejszy, o ile mnie informatorzy nie wprowadzają w błąd, to tylko kota.
Dlatego prosiłbym o:
1) Pozbawienie władzy Cesarza Insulii, Kamiljana de Harlina-Wespucciego na rzecz przedstawicielki sarmackiej na ziemiach insulijskich, Anastasi Windsachen, która, wg mojej skromnej opinii, dokona samozaorania Cesarstwa Insulii i pozwoli Unii Nordackiej zająć się odpowiednią dla tej ziemi uprawą przez pozostałe państwa członkowskie UN.
Z wyrazami szacunku,
Vladimir Agucko
Ostatnio zmieniony 11 mar 2023, 5:32 przez Użytkownik Usunięty 233519, łącznie zmieniany 1 raz.
- Newbie
Re: Zaskarżenie decyzji IV Cesarza, Kamiljana de Harlina-Wespucci, Cesarstwa Insulii z dnia 10 marca 2023r.
Czy tu ktoś robi czy trza ściągać siłę roboczą z Sarmacji czy innej Nieinsulii? ?
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Re: Zaskarżenie decyzji IV Cesarza, Kamiljana de Harlina-Wespucci, Cesarstwa Insulii z dnia 10 marca 2023r.
Vladimir Agucko pisze: 12 mar 2023, 19:17Czy tu ktoś robi czy trza ściągać siłę roboczą z Sarmacji czy innej Nieinsulii? ?
W zasadzie to drugie jest poprawne, gdyż szanowny @August de la Sparasan jest jedynym kandydatem na stanowisko sędziego Unijnego Trybunału Arbitrażowego.
- Newbie
Ale z tego, co wiem, ów Jego Mość reprezentujący Sąd Ludowy w Nieinsulii obecnie strajkuje i odmawia podejmowania się pracy sędziego do odwołania. Zatem, organ ten jest powstały na wyrost. Ponadto, przedstawiciel władz nieinsulijskich, Joahim von Ribertrop, stwierdził jasno:
Zatem, jaki jest sens kreowania jakiegokolwiek sądownictwa, skoro strona nieinsulijska preferuje metody sclavińsko-trizondalskie ze szczyptą sarmatyzmu-dreamlandzkiego? Mija się ten Trybunał Arbitrażowy z celem, bo preferuje się metody znacznie szybsze, wprost proporcjonalne do Discorda, czyli natychmiastowe pozbycie się elementu potencjalnie zagrażającego...
Insulia nie jest państwem prawa.
Zatem, jaki jest sens kreowania jakiegokolwiek sądownictwa, skoro strona nieinsulijska preferuje metody sclavińsko-trizondalskie ze szczyptą sarmatyzmu-dreamlandzkiego? Mija się ten Trybunał Arbitrażowy z celem, bo preferuje się metody znacznie szybsze, wprost proporcjonalne do Discorda, czyli natychmiastowe pozbycie się elementu potencjalnie zagrażającego...
- Proficient
W Insuli może on robić to na co ma ochotę, ale jako jedyny kandydat na sędziego zapewne zostanie on zaprzysiężony na to stanowisko jeżeli będzie on dalej wyrażał tego chęć.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Vladimir Agucko pisze: 12 mar 2023, 19:40Zatem, jaki jest sens kreowania jakiegokolwiek sądownictwa, skoro strona nieinsulijska preferuje metody sclavińsko-trizondalskie ze szczyptą sarmatyzmu-dreamlandzkiego?
Macie chyba jakieś kompleksy ewidentnie. Nikt w Unii nie będzie dostosowywał się do tego jakimi metodami kieruje się Insulia. My kierujemy się swoimi metodami, w których skład wchodzi UTA, czy wam się to podoba, czy nie.
- Newbie
Albert Fryderyk de Espada pisze: 12 mar 2023, 20:08W Insuli może on robić to na co ma ochotę, ale jako jedyny kandydat na sędziego zapewne zostanie on zaprzysiężony na to stanowisko jeżeli będzie on dalej wyrażał tego chęć.
A co jeżeli spocznie na laurach? Oskrażony ma czekać i nie daj niesprawiedliwość, chodzić sobie wolno i dalej zabijać?
- Proficient
Vladimir Agucko pisze: 12 mar 2023, 20:12A co jeżeli spocznie na laurach? Oskrażony ma czekać i nie daj niesprawiedliwość, chodzić sobie wolno i dalej zabijać?
UTA to nie policja, w założeniach ma rozwiązywać spory między krajami Unii, nie ścigać morderców i innych temu podobnych. Od tego są sądy krajowe i ich siły policyjne.
- Newbie
A jeżeli morderca działa na skalę mikroświatową? To może warto by się nad tym pochylić? To nie mydło, które upadło pod prysznicem. ?
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Vladimir Agucko pisze: 12 mar 2023, 20:16A jeżeli morderca działa na skalę mikroświatową? To może warto by się nad tym pochylić? To nie mydło, które upadło pod prysznicem. ?
To może ja powtórzę, bo chyba do kolego nie trafiło -
UTA TO NIE POLICJA.
Dziękuję.