Rojalistyczna Partia Muratyki

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Re: Rojalistyczna Partia Muratyki

Post autor: Peetri Romanaav »

Spokojnie przygotuję swoje plany jeszcze do świąt, może Ci się spodobaj? ?
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Czekam, czekam! ?
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Przede wszystkim chciałbym napomnieć, że partia nie ma w założeniu wprowadzania monarchii w Muratyce.

Co do samych tytułów szlacheckich, nie będą to typowe znane standardowe  w realu tytuły, bo po co one komu? Po co nadawać sobie 40 raz w jakimś kraju tytuł Hrabiego? Skoro można wymyśleć własne nowe? Ewentualnie można dodać mniej tytułów szlacheckich ale zrobić zdecydowanie większe ich znaczenie. 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Na moje jeśli zrobimy mniej tytułów szlacheckich, jak już, to będą one bardziej prestiżowe. Oczywiście, będą one trudniejsze do zdobycia, ale to na moje byłoby motywacją dla innych do ich zdobycia.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Zgadzam się, można by było zrobić tytułów maleńką garstkę i np. Wielki Książe byłby najwyższym, a najniższym Hrabia, pomiędzy te tytuły można by było wrzucić 4/5 tytułów, a nadawane byłby za bardzo duże zasługi dla państwa, czy Sił Zbrojnych. ?  
Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Sophie
Explorer
Explorer

Post autor: Sophie »

Ja bym dała 1/2 tytuły niskie - tytuły za mniejsze zasługi oraz 2/3 tytuły wyższe - tytuły za ważniejsze dokonania. Oczywiście nie wolno pominąć żadnego tytułu. W sensje mamy tytuły: 1 2 3 4 5 i nie możesz przejść z 3 na 5.

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Natasya ?sa Waksman-Dëter von Sarm pisze: 06 gru 2021, 23:21Ja bym dała 1/2 tytuły niskie - tytuły za mniejsze zasługi oraz 2/3 tytuły wyższe - tytuły za ważniejsze dokonania. Oczywiście nie wolno pominąć żadnego tytułu. W sensje mamy tytuły: 1 2 3 4 5 i nie możesz przejść z 3 na 5.

Nareszcie ktoś kto mnie rozumie. Nie robić bandy nobilitowanych, a małe grono, które dostaje takowe wyróżnienia za pracę włożoną w budowę kraju. Pozwoliłoby nam to na utworzenie elity państwowej, nie byle jakiej ale takiej z prawdziwego zdarzenia. ?
Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Czyli rozumiem, że pańska partia idzie w styl rosyjski, tzn. oligarchię? Czy źle zrozumiałem? ?

Ale tak, ja byłbym (powtórzę jeszcze raz - jak już) za mniejszą ilością tytułów z oryginalnymi nazwami. Bez żadnych realowych samorób! ?
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Czemu nie? Możemy uderzyć w Rosyjski kierunek oligarchiczny? Nie widziałem jeszcze, żeby tak potężne osoby zarządzały jakimś państwem, a taka Muratyka, która tyle przeszła mogłaby być bardzo dobrym projektem. Mieli byśmy małą elitarną część narodu, którzy nosiliby oligarchiczne tytuły;

- Majster

- Obermajster

- Hauptmajster

- Generalmajster

- Hofgeneralmajster

Może dziwnie brzmi, ale dość ciekawa alternatywa dla liniowych monarchistycznych tytułów. ? 
Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Ale czy to nie byłoby przeciwne do tego co próbujemy tu (chyba) osiągnąć, czyli braku betonu? Taki zabieg spowodowałby wykształcenie się kółeczka adoracji między tymi posiadającymi tytuły, którzy tylko wymienialiby się stołkami, coś jak w Bialenii stołkiem prezydenckim wymienia się Andrzej, Dex i Ametyst, tak rotacyjnie (żeby nie było, że tylko jeden cały czas rządzi). #AntyBeton
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum postów”