Kwestia informatyczna

Dział na tematy związane z mikronacjami, ale nie pasujące do żadnego innego działu na forum. W tym dziale znajdziesz też miejsce na rozmowy pozamikronacyjne, czyli te o nieistniejącym realu.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Kwestia informatyczna

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Zawiązanie II Federacji Nordackiej zbliża się wielkimi krokami, i jest raczej wydarzeniem nieuniknionym. Wiem, tudzież strzelam, że @Obywatel ZKRR nie są zainteresowani udziałem w tym projekcie, @Obywatel Hawilandu też raczej opowiedzą się przeciwko przystąpieniu Królestwo do II FN.

Tu rodzi się problem natury informatycznej. Forum na którym się aktualnie znajdujemy po utworzeniu Federacji zostanie przerobione na jej forum właśnie. Działy państw, które przystąpią do Nordaty zostaną przeniesione do kategorii prowincji, a pozostali...? Mój pomysł jest następujący - państwa nieprzystępujące do II Federacji Nordackiej podpisują z Nordackim Konsorcjum Informatycznym umowę o dzierżawie (darmowej oczywiście) miejsca na forum. Po podpisaniu takiego dokumentu NKI utworzy specjalny dział na forum, który będzie zawierał dotychczasowe działy tych państw.

To rozwiązanie jest optymalne, wszakże nie trzymamy tu nikogo na siłę. Jeśli któreś z krajów będzie chciało opuścić to forum - droga wolna. Wtedy dział takiego państwa zostanie należycie zarchiwizowany.

Pytanie teraz do @Obywatel ZKRR i @Obywatel Hawilandu - jaką opcję wybieracie jeśli nie przystąpicie do Federacji?
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Re: Kwestia informatyczna

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Waksman pisze: 22 lip 2023, 19:47Zawiązanie II Federacji Nordackiej zbliża się wielkimi krokami, i jest raczej wydarzeniem nieuniknionym. Wiem, tudzież strzelam, że @Obywatel ZKRR nie są zainteresowani udziałem w tym projekcie, @Obywatel Hawilandu też raczej opowiedzą się przeciwko przystąpieniu Królestwo do II FN.

Tu rodzi się problem natury informatycznej. Forum na którym się aktualnie znajdujemy po utworzeniu Federacji zostanie przerobione na jej forum właśnie. Działy państw, które przystąpią do Nordaty zostaną przeniesione do kategorii prowincji, a pozostali...? Mój pomysł jest następujący - państwa nieprzystępujące do II Federacji Nordackiej podpisują z Nordackim Konsorcjum Informatycznym umowę o dzierżawie (darmowej oczywiście) miejsca na forum. Po podpisaniu takiego dokumentu NKI utworzy specjalny dział na forum, który będzie zawierał dotychczasowe działy tych państw.

To rozwiązanie jest optymalne, wszakże nie trzymamy tu nikogo na siłę. Jeśli któreś z krajów będzie chciało opuścić to forum - droga wolna. Wtedy dział takiego państwa zostanie należycie zarchiwizowany.

Pytanie teraz do @Obywatel ZKRR i @Obywatel Hawilandu - jaką opcję wybieracie jeśli nie przystąpicie do Federacji?

Ja jeśli byśmy nie przystąpili, to wolałbym zostać na hostingu tutejszym, bo CT8 jest jak moja toaleta - obesrane, więc wole pozostać na płatnym hostingu, i w tej kwestii raczej się obywatele zgadzają
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Robert Drenin »

Związek Kolektywistycznych Republik Rad raczej też zostanie, o ile forum dział państw uwspólniających forum nie będzie gdzieś na samym dole forum, tak troszkę marginalnie. To po to, aby było widać w miarę te państwa, że są suwerenne i aby można było też łatwo je zauważyć.
Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Robert Drenin pisze: 23 lip 2023, 20:32Związek Kolektywistycznych Republik Rad raczej też zostanie, o ile forum dział państw uwspólniających forum nie będzie gdzieś na samym dole forum, tak troszkę marginalnie. To po to, aby było widać w miarę te państwa, że są suwerenne i aby można było też łatwo je zauważyć.

Mało prawdopodobne, że działy państw niebędących w II FN będą na górze. Kategoria państw pozostałych zostanie umieszczona na dole. Niestety, ale na forum II Federacji Nordackiej pierwszeństwo mają kategoria związane właśnie z nią.
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Lovelace
Explorer
Explorer

Post autor: Sheldon Anszlus Lovelace »

Osobiście mogę zaoferować miejsce na moim hostingu dla państw, które nie będą chciały pozostać. Darmowe fora są całkiem do kitu, a zdobyć później bazę danych to rzecz niemożliwa.

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

No i proszę, dobrze, że jest alternatywa. Prosiłbym tylko o info od państw, które będą chciały od nas odejść.

@Sheldon Anszlus Lovelace kiedy ciśniemy dalej z główną? Bo coś mało cię na Discordzie ?
Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 23 lip 2023, 21:38Osobiście mogę zaoferować miejsce na moim hostingu dla państw, które nie będą chciały pozostać. Darmowe fora są całkiem do kitu, a zdobyć później bazę danych to rzecz niemożliwa.

Hm, a mógłby Towarzysz rozwinąć? Z pewnością pomoże nam to w ustaleniu decyzji w Radzie Komisarzy Ludowych.
Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Lovelace
Explorer
Explorer

Post autor: Sheldon Anszlus Lovelace »

Waksman pisze: 23 lip 2023, 21:51No i proszę, dobrze, że jest alternatywa. Prosiłbym tylko o info od państw, które będą chciały od nas odejść.

@Sheldon Anszlus Lovelace kiedy ciśniemy dalej z główną? Bo coś mało cię na Discordzie ?

Przepisze to co jest na czytelniejszy kod, bo się nie mogę połapać co ja tam napisałem ?

muszę sobie rozpisać na kartce jak ten kod ma wyglądać, żeby było mi łatwiej.

Robert Drenin pisze: 23 lip 2023, 22:29Hm, a mógłby Towarzysz rozwinąć? Z pewnością pomoże nam to w ustaleniu decyzji w Radzie Komisarzy Ludowych.

Posiadam domenę vnacja.pl, na której kiedyś coś będzie z mikro jak znajdę kiedyś czas, ale mogę utworzyć subdomenę np forum.vnacja.pl 
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 23 lip 2023, 23:17Przepisze to co jest na czytelniejszy kod, bo się nie mogę połapać co ja tam napisałem ?

muszę sobie rozpisać na kartce jak ten kod ma wyglądać, żeby było mi łatwiej.

A to ci heca. Ale no najlepszym się zdarza! Mam nadzieję, że szybko się w tym połapiesz ?

Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 23 lip 2023, 23:17Posiadam domenę vnacja.pl, na której kiedyś coś będzie z mikro jak znajdę kiedyś czas

Jooo panocku, to wygląda obłędnie! Czyżby mikronacyjny Twitter nam się szykował? ?
Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 23 lip 2023, 23:17Posiadam domenę vnacja.pl, na której kiedyś coś będzie z mikro jak znajdę kiedyś czas, ale mogę utworzyć subdomenę np forum.vnacja.pl 

Hm, a to Towarzysz byłby chętny porozmawiać prywatnie? Bo w sumie troszkę może być pytań lub innych kwestii. A też poza tym, to rozmowy może odbyłyby się prywatnie z Tow. Molotinem jeszcze i Tow. Ścierkowem.
Towarzysz Robert Drenin

ODPOWIEDZ

Wróć do „Off-topic”