Wieści z zagranicy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bolesław Lwie Serce
Apprentice
Apprentice

Re: Wieści z zagranicy

Post autor: Bolesław Lwie Serce »

W Leocji rozmawiają o igrzyskach mikronacyjnych

W Insulii rozmawiają o Nordawizji

a z tych mniej ważnych to:

Cesarstwo Niemieckie uznało państwa z Bastionu Pollinu
(-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". 
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Ta Nordawizja mnie ciekawi, fajnie by było popuszczać parę piosenek xD, a co do Igrzysk, to może być ciekawie, chociaż szachy? mi to troche nie pasuje, a Cesarstwo widzę że chce sobie zbudować dyplomacje, fajnie, nic złego ani zwykłego
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

W Sarmacji znowu inba bo Ronon nie uwzględnił na mapie "terenów Sarmacji" (Sclavinii), oraz hurr durr że za małe rozmiary państw na mapie. Dobrze że żyjemy na Nordacie gdzie nie musimy się o takie gówno kłócić ?
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty RO3522
Newbie
Newbie

Post autor: Użytkownik Usunięty RO3522 »

Tadeusz I Wielki pisze: 27 lip 2023, 18:15W Sarmacji znowu inba bo Ronon nie uwzględnił na mapie "terenów Sarmacji" (Sclavinii), oraz hurr durr że za małe rozmiary państw na mapie. Dobrze że żyjemy na Nordacie gdzie nie musimy się o takie gówno kłócić ?

"Ee bo przeciez nasz kraj bardzo znany to ma tereny tej Sclavini, to w cale nie tak ze ona jest niepodlegla a dawne lądy powinny być większe" ?  ?  ?

A czy to wina Ronona Dexa? no nie, więc o co się przywalać? To że on czerpał informacje z innych map to nie jest nic złego. Ale zawsze znajdzie się ktoś kto lamentuje, a S*rmaci jak zwykle: "E bo Sclavinia nasza", a to w takim razie cały Mikroświat należy do Hawilandu, bruh, no sorry ale według mnie te zarzuty do Ronona są totalnie bezpodstawne, on próbuje być neutralny, to robi neutralnie tą mape.
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Roman Octopic pisze: 27 lip 2023, 18:28"Ee bo przeciez nasz kraj bardzo znany to ma tereny tej Sclavini, to w cale nie tak ze ona jest niepodlegla a dawne lądy powinny być większe" ?  ?  ?

A czy to wina Ronona Dexa? no nie, więc o co się przywalać? To że on czerpał informacje z innych map to nie jest nic złego. Ale zawsze znajdzie się ktoś kto lamentuje, a S*rmaci jak zwykle: "E bo Sclavinia nasza", a to w takim razie cały Mikroświat należy do Hawilandu, bruh, no sorry ale według mnie te zarzuty do Ronona są totalnie bezpodstawne, on próbuje być neutralny, to robi neutralnie tą mape.

Widzę że poruszyłeś 2 wątki w jednym, to jest Sclavinia i zmniejszona powierzchnia państw (tu chodzi o Tuolelenke o ile sie nie myle), więc z tą 2 kwestią sądze podobnie (wręcz tak samo), ale z tą 1 jestem troche neutralny, w sensie sądze że Sclavinia jest zwykłym państwem, ale to w sumie tylko o to się Sarmaci przypiepszają, a sprawa z mniejszymi powierzchniami Sarmacja prowadzi normalnie, nie mylić z Tuolelenką

Obrazek

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty RO3522
Newbie
Newbie

Post autor: Użytkownik Usunięty RO3522 »

Tadeusz I Wielki pisze: 27 lip 2023, 18:34Widzę że poruszyłeś 2 wątki w jednym, to jest Sclavinia i zmniejszona powierzchnia państw (tu chodzi o Tuolelenke o ile sie nie myle), więc z tą 2 kwestią sądze podobnie (wręcz tak samo), ale z tą 1 jestem troche neutralny, w sensie sądze że Sclavinia jest zwykłym państwem, ale to w sumie tylko o to się Sarmaci przypiepszają, a sprawa z mniejszymi powierzchniami Sarmacja prowadzi normalnie, nie mylić z Tuolelenką

dobra pomyliło mi się, przepraszam S*rmaci! (za 1 kwestie). Ale no jak mówie, to nie jest wina Ronona
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced