Serte to największe pod względem powierzchni miasto Hawilandu, miasto jest również stolicą Dolnego Hawilandu i ważnym ośrodkiem gospodarczym Królestwa Hawilandu. Miasto jest znane z szerokiej gamy atrakcji turystycznych. W Serte znajduje się wiele muzeów, galerii sztuki i teatrów, a także liczne sklepy, restauracje i kawiarnie.
Jednym z najważniejszych miejsc w Serte jest Ratusz, który jest siedzibą władz miasta. Budynek ten jest za jedno z najpiękniejszych budynków w Królestwie Hawilandu. Serte jest również znane z wielu festiwali i wydarzeń kulturalnych, które odbywają się przez cały rok.
Poza tym, Serte jest również popularnym miejscem wypoczynku i rekreacji. Miasto posiada wiele pięknych parków i zielonych terenów, w tym Park Strzelecki, który jest ulubionym miejscem spacerów mieszkańców i turystów.
Miasto Serte graniczy z trzema państwami: Insulią, Kirianią i Repujerstanem. Na granicy Hawilandzko-Kiriańsko-Insulijskiej znajduje się Trójstyk Unii Nordackiej, w przypadku Hawilandzkiej strony trójstyku, znajduje się ona w mieście Serte.
Prezydentem miasta jest Voloslav von der Hov
Serte - największe miasto Hawilandu
- Aleksander von Kruk
- Rookie
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Re: Serte - największe miasto Hawilandu
Piękny Rzeszów Serte, musimy jako Hawiland zainwestować trochę więcej w to miasto
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
- Użytkownik Usunięty RO3522
- Newbie
Narracyjka może w końcu?
Ostatnio zmieniony 15 sie 2023, 11:51 przez Użytkownik Usunięty RO3522, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bolesław Lwie Serce
- Apprentice
Do pewnej starszej Pani z Serte zadzwonił telefon, młody mężczyzna powiedział:
- W pani domu jest bomba
Pani się wystraszyła, a po chwili dom wybuchł, policja już bada sprawe
Ja tego nie będe ciągnąć, ale @Tadeusz I Wielki - jeśli chcesz, to ciągnij
(-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland".
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
- Kurwa, kurwa, kurwa! - klnął Borys "Zimna Grucha" Heversky, szef serteńskiej mafii pochodzenia kiriańskiego - Mieliście to zrzucić na dom Leszka Włodzimierza Białego!!!!!111
- Szefie, ale ja tylko testowałem czy bomba działa...
- Ile teraz mamy bomb?
- Teraz zero...
- No właśnie! Eh, trudno, zwalniam cię drogi kulega, ku chwale Wielkiego Anarchosyndykalistycznego Kolektywu Hawilandzkiego! - krzyknął szef, po czym zabił pracownika.
- Szefie, ale ja tylko testowałem czy bomba działa...
- Ile teraz mamy bomb?
- Teraz zero...
- No właśnie! Eh, trudno, zwalniam cię drogi kulega, ku chwale Wielkiego Anarchosyndykalistycznego Kolektywu Hawilandzkiego! - krzyknął szef, po czym zabił pracownika.
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
- Ej Maniek - co to kurwa jest? - powiedział do kierownika Policjant, po czym pokazał palcem na ciało pracownika
- Co jest?! Musimy to zgłosić!
Od tego czasu w sprawe zamieszana była także Policja ale z całego kraju, + ANB
- Co jest?! Musimy to zgłosić!
Od tego czasu w sprawe zamieszana była także Policja ale z całego kraju, + ANB
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Piękne miasto.
- Voloslav von der Hov
- Rookie