I Posiedzenie Kongresu Federacji Nordackiej
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Re: I Posiedzenie Kongresu Federacji Nordackiej
Koncept: Mianujemy Achkiv stolicą II FN i budujemy w tym mieście zupełnie nową dzielnicę rządową, od zera.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Leonid Repulijski - klon pisze: 22 sie 2023, 14:40Koncept: Mianujemy Achkiv stolicą II FN i budujemy w tym mieście zupełnie nową dzielnicę rządową, od zera.
I czym to się będzie różniło od zbudowania zupełnie nowego miasta obok Achkiv, od zera? Poza tym ta nazwa mnie wybitnie zniechęca...
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Waksman pisze: 22 sie 2023, 15:02I czym to się będzie różniło od zbudowania zupełnie nowego miasta obok Achkiv, od zera? Poza tym ta nazwa mnie wybitnie zniechęca...
A czemu nazwa zniechęca? Zwykła nazwa, jak każda inna ?
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
- Experienced
Zwykła, ale zbyt uhraińska. Skoro miasto ma być stolicą zarówno państwa jak i kultury oraz języka nordackiego, to trzeba będzie albo nową nazwę wymyślić, albo tą "znordacić". Nie wiem... Velke Mesto Achkov? Nordatpol? Severovo?
- Experienced
Szanowny Spikerze,
Wysoki Kongresie,
pragnę zgłosić wniosek formalny o dodanie do porządku dziennego obrad punktu odnośnie powołania do życia Rady Języka Nordackiego.
DW: @Leonid Repulijski - klon
Wysoki Kongresie,
pragnę zgłosić wniosek formalny o dodanie do porządku dziennego obrad punktu odnośnie powołania do życia Rady Języka Nordackiego.
DW: @Leonid Repulijski - klon
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
Waksman pisze: 22 sie 2023, 16:13pragnę zgłosić wniosek formalny o dodanie do porządku dziennego obrad punktu odnośnie powołania do życia Rady Języka Nordackiego.
Naturalnie rozpatruję wniosek pozytywnie.
Co do stolicy - mamy kilka wyjść:
- Robimy zupełnie nowe miasto w Uhrainie o nordacko brzmiącej nazwie.
Osobiście jestem zwolennikiem tego rozwiązania, bo pozwoli nam na kształtowanie tego miejsca do woli, bez ryzyka zaszkodzenia lokalnej kulturze.
- Robimy stolicę w Achkiv i zmieniamy nazwę na coś bardziej nordackiego.
Skoro taka jest wola Kongresmenów, to wybierzmy już ten Achkiv, ale unordaćmy go.
- Robimy stolicę w Achkiv i nie zmieniamy nazwy miasta.
Najbardziej realistyczne, ale najmniej ciekawe rozwiązanie.
- Experienced
Ja osobiście (myślę, że mój partyjny kolega myśli podobnie) jestem za opcją nr 1. Najbardziej sensowna i mający zerowy impakt na lokalnej kulturze, czyli tak, jak powinno być.
Ostatnio zmieniony 22 sie 2023, 17:00 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Moje zdanie i przekonanie o stworzeniu stolicy jedynie w obrębie miasta raczej już się nie sprawdzi.
Skro już chcemy wydzielać jakiś teren dobrze byłoby to zwizualizować zanim podejmiemy decyzję ile i skąd ten teren chcemy wydzielać.
Skro już chcemy wydzielać jakiś teren dobrze byłoby to zwizualizować zanim podejmiemy decyzję ile i skąd ten teren chcemy wydzielać.