VII Posiedzenie Sejmu Muratyckiego

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Re: VII Posiedzenie Sejmu Muratyckiego

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 03 wrz 2023, 20:01Czy władze Muratyki wierzą, że kiedyś kraj ten będzie liczył o pięciu obywateli więcej niż obecnie? Jeżeli tak, to nie mam więcej pytań. Jeżeli nie, to czy nie należałoby zakończyć fikcję demokracji i koronować pana Espadę na króla Muratyki?

Wiara pozostaje zawsze, raz mniejsza, raz większa. Nie chodzi tu o pięciu dodatkowych obywateli. Nie liczy się liczba, a aktywność, bo jakby przyszło do nas dwóch czy trzech nowych obywateli, którzy podziałaliby trochę, to wtedy przesłanka do zniesienia stanu nadzwyczajnego jest. Już nie mówiąc, że w trakcie trwania stanu nadzwyczajnego ta demokracja jest zamrożona, także ja tu problemu nie widzę.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Piątka aktywnych obywateli jest w moim odczuciu taką zdrową liczbą. Pozwala na prowadzenie realnego Sejmu. W momencie wprowadzania stanu nadzwyczajnego było nas chyba troje lub nawet dwójka. Obecnie liczba ta wynosi max 4 osoby (z przymrużeniem oka). Jeżeli kilu mniej aktywnych obywateli wróciłoby do życia można by pomyśleć nad zniesieniem stanu nadzwyczajnego gdyż i mnie może się już znudzić okupowanie tego stołka już ponad rok.

Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 03 wrz 2023, 20:01Czy władze Muratyki wierzą, że kiedyś kraj ten będzie liczył o pięciu obywateli więcej niż obecnie? Jeżeli tak, to nie mam więcej pytań. Jeżeli nie, to czy nie należałoby zakończyć fikcję demokracji i koronować pana Espadę na króla Muratyki?

Jak wiadomo "Kocham demokrację i kocham republikę. Uprawnienia które mi nadaliście przysiągłem złożyć niezwłocznie gdy tylko ten straszny kryzys przeminie."

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233514
Contributor
Contributor

Post autor: Użytkownik Usunięty 233514 »

Waksman pisze: 03 wrz 2023, 20:11Wiara pozostaje zawsze, raz mniejsza, raz większa. Nie chodzi tu o pięciu dodatkowych obywateli. Nie liczy się liczba, a aktywność, bo jakby przyszło do nas dwóch czy trzech nowych obywateli, którzy podziałaliby trochę, to wtedy przesłanka do zniesienia stanu nadzwyczajnego jest. Już nie mówiąc, że w trakcie trwania stanu nadzwyczajnego ta demokracja jest zamrożona, także ja tu problemu nie widzę.

@Barack Omambai @Stanisław Kostylewsą już wystarczającym narybkiem? ? ? Jest jeszcze ten Kommandero z Kanału i te jego Robloxy i Minecrafty... ? Już jez cy, Panie!

Albert Fryderyk de Espada pisze: 03 wrz 2023, 21:04Piątka aktywnych obywateli jest w moim odczuciu taką zdrową liczbą.

Czy powyższa dwójka zalicza się do ZDROWEJ PIĄTKI? ? 

Czyli warunkiem zniesienia stanu nadzwyczajnego jest usłużność względem obecnej władzy tj. Pana @Albert Fryderyk de Espadai Pana @Waksman, bez którego ten pierwszy nie umie podejmować decyzji samodzielnie, bo jakaś smycz go uwiera czy myśl, że żarcia do michy nie dostanie. ? To po co mam pisać uchwałę, skoro nie jest ona wiążącą walutą w tej grze? 
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Hieronim Bryz pisze: 03 wrz 2023, 22:28@Barack Omambai @Stanisław Kostylewsą już wystarczającym narybkiem? ? ? Jest jeszcze ten Kommandero z Kanału i te jego Robloxy i Minecrafty... ? Już jez cy, Panie!

Czy powyższa dwójka zalicza się do ZDROWEJ PIĄTKI? ? 

Czyli warunkiem zniesienia stanu nadzwyczajnego jest usłużność względem obecnej władzy tj. Pana @Albert Fryderyk de Espadai Pana @Waksman, bez którego ten pierwszy nie umie podejmować decyzji samodzielnie, bo jakaś smycz go uwiera czy myśl, że żarcia do michy nie dostanie. ? To po co mam pisać uchwałę, skoro nie jest ona wiążącą walutą w tej grze? 

Rozmawiam z debilem? Jak będzie uchwała, będzie głosowanie, każdy odda głos i się zobaczy czy stan się zniesie czy nie ?
Awatar użytkownika
Contributor
Contributor

Waksman pisze: 03 wrz 2023, 22:30Rozmawiam z debilem? Jak będzie uchwała, będzie głosowanie, każdy odda głos i się zobaczy czy stan się zniesie czy nie ?

U mnie nie ma każdy. Na pytanie jaki jest porządek obrad, nie otrzymałem do dzisiaj odpowiedzi, więc przestań Waksman mi mówić o jakimś "się zobaczy". Się zobaczyć to możesz siebie, ale w lustrze i modlę się, żeby ono nie pękło. ? Przed pojawieniem się uchwały, pojawiła się sonda, która pokazuje, że uchwała jest zbędna. Szanujmy się!
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Hieronim Bryz pisze: 03 wrz 2023, 22:40U mnie nie ma każdy. Na pytanie jaki jest porządek obrad, nie otrzymałem do dzisiaj odpowiedzi, więc przestań Waksman mi mówić o jakimś "się zobaczy". Się zobaczyć to możesz siebie, ale w lustrze i modlę się, żeby ono nie pękło. ? Przed pojawieniem się uchwały, pojawiła się sonda, która pokazuje, że uchwała jest zbędna. Szanujmy się!

Sonda to nie prawo. Stanu Nadzwyczajnego ją nie zniesiesz. Jak już faktycznie chcesz to zrobić to zrób to uchwałą która odwołuje uchwałę ws. wprowadzenia Stanu Nadzwyczajnego (DU UCS/3/7/2022) z dnia 16 lipca 2022 roku.

Skoro na pytanie o porządek obrad nikt Ci nie odpowiedział to oznacza, że go po prostu nie ma. Wystarczyło szybko przewertować 3 strony tego wątku - to nie bolało ?

To co, bawimy się jak cywilizowani ludzie czy jak makaki? ?
Awatar użytkownika
Contributor
Contributor

Waksman pisze: 03 wrz 2023, 23:01Sonda to nie prawo. Stanu Nadzwyczajnego ją nie zniesiesz. Jak już faktycznie chcesz to zrobić to zrób to uchwałą która odwołuje uchwałę ws. wprowadzenia Stanu Nadzwyczajnego (DU UCS/3/7/2022) z dnia 16 lipca 2022 roku.

Ty naprawdę sądzisz, że jestem debilem. Za chwilę wyślę Ciebie na kozetkę do @Leonid Repulijskiw Ministerstwie Sprawiedliwości i będzie leczył twoje konflikty. ? 

Czy Ty nie rozumić, że ja nie chcieć skrzywdzić obecnego Prezydenta @Albert Fryderyk de Espada? Będę głosował za jego ochroną.

Waksman pisze: 03 wrz 2023, 23:01Skoro na pytanie o porządek obrad nikt Ci nie odpowiedział to oznacza, że go po prostu nie ma. Wystarczyło szybko przewertować 3 strony tego wątku - to nie bolało ?

Wiesz...Głosowanie było w trakcie i nikomu nie chciało się go skończyć... Tak jakby nagle ludzie zdechli na sali obrad... Taki do kurwy nędzy obraz zostawiliście... Nie bądź arogancki w moim kierunku, bo zaraz wyślę Ciebie listem poleconym do Ministra Sprawiedliwości @Leonid Repulijski. Pamiętaj, @Waksman, że ja nie widzę tego, co Ty i nie wiem, czy chcę widzieć. ? Zawsze mi możesz pożyczyć swoje okularki. ? Moje mogą śnieżyć.

Waksman pisze: 03 wrz 2023, 23:01To co, bawimy się jak cywilizowani ludzie czy jak makaki? ?

Ty zostaw w spokoju cywilizowanych ludzi. Jestem za tym, by oddać głos makakom. ? 

Pani Irenko, niech Pani szykuje większe dawki uśmierzenia!
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Nudny jesteś. Jest tu ktoś kto ma coś ciekawego do powiedzenia? Nie? To kończymy cyrk. @Hieronim Bryz do klatki, bilecik do Eihenberga już czeka.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Kolega ma po prosty wielki problem z tym że nie jest on w stanie kontrolować wszystkiego i wszystkich dookoła swoimi krzykami. Dlatego desperacjo szuka on atencji wszelakimi sposobami próbując zdestabilizować sytuację w kraju.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Contributor
Contributor

Waksman pisze: 03 wrz 2023, 23:24Nudny jesteś. Jest tu ktoś kto ma coś ciekawego do powiedzenia? Nie? To kończymy cyrk.

Byś poczekał na innych, a nie już lecisz do wyjścia. ? Wiesz, ja bym zamykał skoro kończymy, ale nie chcę Ciebie podpuszczać, żeby nie było. 

To teraz będzie na poważnie? Zawsze się bałem Powagistów. Z krzyżami i z pałami zawsze latali po ulicach i było takie zawołanie jednosłowne, z afrykańskiego chyba "wundeba".

Albert Fryderyk de Espada pisze: 03 wrz 2023, 23:30Kolega ma po prosty wielki problem z tym że nie jest on w stanie kontrolować wszystkiego i wszystkich dookoła swoimi krzykami. Dlatego desperacjo szuka on atencji wszelakimi sposobami próbując zdestabilizować sytuację w kraju.

Kolega @Waksman? Tak, zgadzam się. ? Zresztą, niejaki @Albert Fryderyk de Espadateż pochlipywał w łazience, że nie będzie z nikim gadał dopóki wszyscy nie wyjdą, czy coś w ten deseń...
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2023, 23:37 przez Użytkownik Usunięty 233514, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „IIa kadencja(15.02.2022 - 18.07.2024)”