Skończy się to zaraz tym że zostanę posadzony przed trybunałem stanu za sam fakt posiadania obywatelstwa Czesnoradu.
Ustawa o Komisji ds. Badania Wpływów ZKRR w II Federacji Nordackiej
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Re: Ustawa o Komisji ds. Badania Wpływów ZKRR w II Federacji Nordackiej
Skąd ten pesymizm?
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Wy jesteście zdolni do wszystkiego. Wcisnęliście bez informacji do Muratyki jakieś obozy bandytów nie informując o tym ani mnie, ani Alberta, także wcale nie zdziwię się, jeśli zaczniecie tak ograniczać swobody obywateli II Federacji. Jesteście bandytami!
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
To nie jest ograniczanie swobód obywatelskich. Jak już wcześniej podkreśliłem, projekt ustawy jest niezwykle ważny dla bezpieczeństwa państwa. Jestem przeciwko, by obce służby ingerowały w nasze bezpieczeństwo.
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Waksman pisze: 30 lis 2023, 22:00Wy jesteście zdolni do wszystkiego. Wcisnęliście bez informacji do Muratyki jakieś obozy bandytów nie informując o tym ani mnie, ani Alberta, także wcale nie zdziwię się, jeśli zaczniecie tak ograniczać swobody obywateli II Federacji. Jesteście bandytami!
Nie mamy trybunału stanu, więc domyślam się, że Albertowi chodziło o postawienie przed obliczem komisji. Jest to ograniczanie swobód obywatelskich?
- Leonid Repulijski
- Enthusiast
[attachment=0]PTzktkuTURBXy80ZTAxZWE2ZS04YzExLTRiNDYtODZjMC1iZjFmMjlhNDFjNzYuanBlZ5GTBc0EsM0CdA-2988742836.jpg[/attachment]/monthly_2023_11/PTzktkuTURBXy80ZTAxZWE2ZS04YzExLTRiNDYtODZjMC1iZjFmMjlhNDFjNzYuanBlZ5GTBc0EsM0CdA-2988742836.jpg.0a20abe9e2a02b9b18e9603ed2d1af3a.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Szanowni Kongresmani! Powoływana Komisja bynajmniej nie będzie zajmowała się bezprawnym wymierzaniem sprawiedliwości z pominięciem konstytucyjnych instytucji sądu... Komisja ds. Badania Wpływów ZKRR w II Federacji Nordackiej będzie miała za zadanie przede wszystkim znalezienie wśród naszych służb mundurowych, policji, administracji, urzędników, czołowych przedsiębiorców, a być może i polityków, osób, które współpracują z totalitarnym reżimem komunistycznym. Będziemy zbierali na takie osoby materiały dowodowe, na których podstawie będziemy pisać akty oskarżenia do Sądu.
Jeśli nie jesteście agentami republik zdradzieckich, to nie macie się czego obawiać. Każdy, kto chce walczyć przeciwko komunizmowi i czerwonej zarazie, jest naszym sojusznikiem. Stańmy ponad podziałami politycznymi i razem wypleńmy komunizm oraz jego wpływy z bastionu demokracji, jakim jest Nordata!
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced

Szanowny Panie Spikerze,
Wysoki Kongresie!
Myślę, że mogę tu zabrać głos za nas wszystkich, za obywateli. Nie ma zgody nikogo w tym kraju na to, żeby służby wywiadowcze obcego państwa jakkolwiek ingerowały w nasze wewnętrzne sprawy, i kopały dołki na naszym własnym podwórku. To jest działanie, jakie musimy neutralizować za wszelką cenę w zarodku, gdy tylko je u nas wykryjemy. Nie rozumiem jednak zamysłu rządzących, którzy chcą takie działania wykrywać i od razu kierować osoby z nim związane do sądu. Szanowni państwo, zadaję to pytanie tu i teraz - jakiego sądu? Przez 3 miesiące waszych rządów nie pochyliliście się w ogóle nad kwestią sądownictwa, które w tej chwili leży. Leży, bo nie postanowiliście go