[Hökás] Wystąpienie prezesa Partii Ha!

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

[Hökás] Wystąpienie prezesa Partii Ha!

Post autor: Piotr Jankowski »

Dziś, podczas swojego wystąpienia w Hökás prezes Partii Ha! zwrócił się do rodaków z następującym apelem:

Pozostały jeszcze 3 dni na rejestrację komitetów przed wyborami do sejmu. W tym miejscu chciałbym się zwrócić do wszystkich obywateli Hawilandu, którzy chcą zarejestrować własny komitet w nadchodzących wyborach: powstrzymajcie się! Jeśli zatrzymacie się teraz, ojczyzna wam wybaczy, będziecie mogli wstąpić do Partii Ha! i razem z nami budować Nowy Hawiland. Rodacy! Nie bądźcie egoistami! Dołączcie do nas, by budować wspólną, stabilną przyszłość. Demokracja to wspaniały ustój, ale jak z wszystkim, z nią też nie można przesadzać. Spójrzcie tylko na II Federację Nordacką: każdy kongresman jest z innej prartii! W takiej sytuacji Nie sposób dojść do porozumienia, wiec nic dziwnego, że większość czasu schodzi im na kłótniach i jałowych debatach. Hawiland nie musi podążać ich śladem! Partia Ha! Jako jedyna posiada zasoby i struktury pozwalające na skuteczne i rzeczowe planowanie rozwoju państwa, dlatego jeśli zamierzasz założyć nową partię, zamiast tego dołącz do nas. Buduj z nami, zamiast samotnie burzyć! My mamy plan na Hawiland, na Nowy Hawiland, na lepszy Hawiland. Przyłącz się do nas i razem budujmy przyszłość.

piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Re: [Hökás] Wystąpienie prezesa Partii Ha!

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

System jednopartyjny? Mało to demokratyczne.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Waksman pisze: 01 gru 2023, 16:16System jednopartyjny? Mało to demokratyczne.

Ale jakie skuteczne, wystarczy spojrzeć na Muratykę. ?

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Waksman pisze: 01 gru 2023, 16:16System jednopartyjny? Mało to demokratyczne.

Demokracja to sztuka kompromisu. Nie sposób dojść do kompromisu przy nadmiernej wielości partii. Nie postuluję wprowadzenia system jednopartyjnego, a jedynie wyjaśniam, dlaczego należy dążyć do zgody zamiast budować podziały.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2023, 16:35 przez Piotr Jankowski, łącznie zmieniany 1 raz.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Bolesław Lwie Serce
Apprentice
Apprentice

Post autor: Bolesław Lwie Serce »

Piotr Jankowski pisze: 01 gru 2023, 15:45Spójrzcie tylko na II Federację Nordacką: każdy kongresman jest z innej prartii!

Chyba na tym polega demokracja, ale oczywiście mogę się mylić XD

Piotr Jankowski pisze: 01 gru 2023, 15:45Nie bądźcie egoistami!

Czyli uważa pan że zgłoszenie innego komitetu wyborczego to egoizm? Jeśli tak to czemu? Demokracja polega na tym, że każdy ma wolność wyboru, i każdy ma różne ideologie polityczne. Dlaczego każdy musi się z wami zgadzać?

Piotr Jankowski pisze: 01 gru 2023, 15:45wiec nic dziwnego, że większość czasu schodzi im na kłótniach i jałowych debatach

Przypomnę tylko, że Pan również jest kongresmenem II Federacji Nordackiej, więc dlaczego pan tak pisze o swoich kolegach z Kongresu?

(-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". 
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Bolesław Lwie Serce pisze: 01 gru 2023, 17:02Chyba na tym polega demokracja, ale oczywiście mogę się mylić XD

Nie, demokracja nie polega na tym, że na 5 kongresmanów jest 5 partii

Bolesław Lwie Serce pisze: 01 gru 2023, 17:02Czyli uważa pan że zgłoszenie innego komitetu wyborczego to egoizm?

Oczywiście! Jeśli ktoś kandyduje z list jednoosobowej partyjki, to znaczy, że nie zależy mu na dobru wspólnoty.

Bolesław Lwie Serce pisze: 01 gru 2023, 17:02Przypomnę tylko, że Pan również jest kongresmenem II Federacji Nordackiej

Dziękuję za przypomnienie! To że jestem członkiem jakiejś grupy, nie znaczy, że nie mogę wskazywać na istniejące w niej patologie.

Panie @Bolesław Lwie Serce, naprawdę nie rozumiem, co takiego panu zrobiłem, że traktuje mnie pan jak wroga. Z chęcią porozmawiam z Panem by znaleźć kwestie, w których mamy odmienne zdanie i wspólnie dojść do porozumienia. Ja chcę wyłącznie łączyć, a nie dzielić.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Bolesław Lwie Serce
Apprentice
Apprentice

Post autor: Bolesław Lwie Serce »

Piotr Jankowski pisze: 01 gru 2023, 17:10Panie @Bolesław Lwie Serce, naprawdę nie rozumiem, co takiego panu zrobiłem, że traktuje mnie pan jak wroga. Z chęcią porozmawiam z Panem by znaleźć kwestie, w których mamy odmienne zdanie i wspólnie dojść do porozumienia. Ja chcę wyłącznie łączyć, a nie dzielić.

Bo wydaje mi się bardzo dziwne i podejrzane że od razu po uzyskaniu obywatelstwa hawilandzkiego pierwsze co pan robi to utworzenie nowej partii, która teraz jest za tym, i zachęca do tego aby była tylko jedna partia, pańska. Mi wygląda to na chęć zdominowania paroma ruchami całej hawilandzkiej sceny politycznej, i sądze że za tym stoi coś głębszego. Oczywiście realnie nic do pana nie mam, bo warto pamiętać że to tylko polityka.
(-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland". 
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Bolesław Lwie Serce pisze: 01 gru 2023, 17:45Bo wydaje mi się bardzo dziwne i podejrzane że od razu po uzyskaniu obywatelstwa hawilandzkiego pierwsze co pan robi to utworzenie nowej partii

Tak, przyszedłem do Hawilandu, aby zająć się działalnością gospodarczą i polityczną, ponieważ moim zdaniem, hawilandzki system prawny nie jest delikatnie mówiąc doskonały (np. konstytucja). A moje przesłanie jest takie, że zamiast tworzyć własną partię, lepiej przyłączyć się do nas i robić coś wspólnie. Chcemy mienić Hawiland na lepszy i każdy hawilandczyk może się przyłączyć do tej zmiany, wzbogacając nasz projekt o nową perspektywę. Dlatego jeszcze raz podkreślam swoje wezwanie do dialogu i współpracy zamiast niepotrzebnych sporów.
piotr@mail.vox

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podział administracyjny”