Gospodarka Hawilandu
- Artur Kardacz
- Apprentice
Gospodarka Hawilandu
Przeszukałem forum w tej nurtującej mnie kwestii. Niestety nie odnalazłem żadnych informacji na ten temat (oprócz pojedyńczych wątków z firmami). Przez lata wyrobiłem sobie taką manię, że fajnie jest mieć opisane narracyjne podstawy państwa. W tym oczywiście gospodarkę. Poruszając ten wątek chciałbym abyśmy wspólnie wypisali wszystkie firmy, kopalnie, fabryki itp. Innymi słowy wszystko, co składa się na gospodarkę. Na pewno pomoże to w narracji i urozmaici Hawiland z fabularnej strony.
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Re: Gospodarka Hawilandu
Artur Kardacz pisze: 10 gru 2023, 19:28Przeszukałem forum w tej nurtującej mnie kwestii. Niestety nie odnalazłem żadnych informacji na ten temat (oprócz pojedyńczych wątków z firmami). Przez lata wyrobiłem sobie taką manię, że fajnie jest mieć opisane narracyjne podstawy państwa. W tym oczywiście gospodarkę. Poruszając ten wątek chciałbym abyśmy wspólnie wypisali wszystkie firmy, kopalnie, fabryki itp. Innymi słowy wszystko, co składa się na gospodarkę. Na pewno pomoże to w narracji i urozmaici Hawiland z fabularnej strony.
Niestety duża część informacji o gospodarce spaliła się w raz z forum Hawilandu na CT8, ale z kopalnii to wiem że była chyba kopalnia soli w stolicy i kopalnia żelaza w Serte (nie wiem czy końcowo otwarta). Była jeszcze narracja z gospodarką rolniczą, pamiętam że nawet mieliśmy chyba swój gatunek owcy (owca hawilandzka)
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
- Mieczysław Hałw
- Newbie
Tadeusz I Wielki pisze: 10 gru 2023, 21:01Niestety duża część informacji o gospodarce spaliła się w raz z forum Hawilandu na CT8, ale z kopalnii to wiem że była chyba kopalnia soli w stolicy i kopalnia żelaza w Serte (nie wiem czy końcowo otwarta). Była jeszcze narracja z gospodarką rolniczą, pamiętam że nawet mieliśmy chyba swój gatunek owcy (owca hawilandzka)
Owca była na południu, dokładniej Yakurena, Revora i Dolny Hawiland. To tyle co pamiętam ja osobiście.
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Potwierdziłem przed chwilą to że kopalnie istniały, z firmami i fabrykami będzie ciężej, jak coś znajdę to wrzucę
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
- Bolesław Lwie Serce
- Apprentice
- Fabryka samochodów Mont w Hokas
- Fabryka technologiczna Montu w Serte
Dziwie się że nikt nie napisał Montowskich fabryk XD
(-) II Król Hawilandu, III Kanclerz Hawilandu oraz lider partii "Wolny Hawiland".
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Bolesław Lwie Serce pisze: 12 gru 2023, 17:48
- Fabryka samochodów Mont w Hokas
Dziwie się że nikt nie napisał Montowskich fabryk XD
No bo to najbardziej podstawowe, a jeszcze trzeba poszukać fabryki ważniejsze, nie tylko Mont sie liczy w Hawilandzie
Ostatnio zmieniony 12 gru 2023, 22:38 przez Tadeusz I Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Artur Kardacz
- Apprentice
A kopalnie? Czy są jakiekolwiek informacje o surowcach występujących na terenie Hawilandu?
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Artur Kardacz pisze: 16 gru 2023, 20:12A kopalnie? Czy są jakiekolwiek informacje o surowcach występujących na terenie Hawilandu?
No napewno węgiel, żelazo i sól, bardziej szczegółowo później napisze
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Wszystkie znaleziska:
Firmy:
https://forum.nordata.pl/topic/1339-firmy-hawilandzkie/?tab=comments#comment-14177 (nie wszystkie, ale większość)
Kopalnie:
Fabryki:
Firmy:
https://forum.nordata.pl/topic/1339-firmy-hawilandzkie/?tab=comments#comment-14177 (nie wszystkie, ale większość)
Kopalnie:
- Kopalnia Soli w Hokas
- Kopalnia Soli w Serte
- Kopalnia Żelaza w Serte
- Kopalnia Węgla w Leżajsku
Fabryki:
- Fabryka technologiczna Montu w Hokas
- Fabryka technologiczna Montu w Montowicach
- Fabryka prądu - modułów fotowoltaicznych w Leżajsku
- Fabryka odzieżowa Lurva w Toskanie
Fabryka samolotów w O1- niezweryfikowane