[HOI4] Insulia w modzie

Miejsce rozmów obywateli Imperium
Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

[HOI4] Insulia w modzie

Post autor: Robert Drenin »

Zdrastwujtie,

Ja przychodzę z tych samych powodów, co w większości z mikronacji obecnie, czyli w celu ustalenia kwestii związanych z modem. Na tym etapie, jest to po prostu zapytanie o nazwy dla danych States:

(na razie tylko Westland, ale po określeniu jego nazw, to wtedy wyślę inne)
Ostatnio zmieniony 10 gru 2023, 18:04 przez Robert Drenin, łącznie zmieniany 1 raz.
Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: [HOI4] Insulia w modzie

Post autor: Kamiljan de Harlin »

284 = Los Alexos

282 = New Portgrad - Nowy Portgrad

290 = Inner Vinqulia - Winkulia Wewnętrzna

285 = Indiagrad

272 = East Taxas - Taksas Wschodni

267 = West Taxas - Taksas Zachodni

254, 251, 270, 291 @AleksanderNovak

262 = Lakxasarn

257 = Robotnichograd - Robotniczograd (nie, nie ma mowy że zastosujemy tłumaczenie dosłowne)

283 = Kebstrograd

Może jakieś sugestie ze strony @August de la Sparasan?
Ostatnio zmieniony 14 gru 2023, 12:00 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

To wysyłam wprowadzone zmiany, tak dla pewności, czy nie ma błędu też:

Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Jest git.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

To teraz jeszcze to: (i domyślam się, że tutaj jest też stolica Insulii? A przynajmniej tam była stolica Insulii?)

[attachment=0]image.png[/attachment]/monthly_2023_12/image.png.d7a99407607782696cb7e1eccb38a760.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Towarzysz Robert Drenin

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Post autor: AleksanderNovak »

254, - Augustino

251, - Barada

270, - Krajina

291 - Anszan (lub Anshan jeśli ma to być zanglicyzowane)

Generalnie przepiękna mapa. Szkoda tylko że na moim kompie Hoi laguje xD

i jeszcze dodam że Robotniczograd to nazwa miasta, dziwnie to trochę rozciągać na cały region Amatorii (choć nie narzekam)
Ostatnio zmieniony 14 gru 2023, 19:25 przez AleksanderNovak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Post autor: AleksanderNovak »

Robert Drenin pisze: 14 gru 2023, 18:54To teraz jeszcze to: (i domyślam się, że tutaj jest też stolica Insulii? A przynajmniej tam była stolica Insulii?)

To jest chyba Doctrina czyli skansen Harlina
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular