Majowe zebranie Prezydium Partii

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Majowe zebranie Prezydium Partii

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

August de la Sparasan pisze: 10 maja 2024, 19:49Proponuję, abyśmy wybrali spośród członków partii przedstawiciela, który rozezna się w sytuacji i zda publiczny raport w tejże palącej kwestii.

Z przyjemnością podejmę się tego zadania. Rozumiem, że przede wszystkim trzeba sprawdzić, jaki stosunek do secesjonistów mają władze ZW i co się dzieje z władzami WRL. Czego jeszcze oczekuje ode mnie Partia?

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Osobiście nie oczekuję wiele więcej, nie wiem, jak pozostali członkowie partii.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

No cóż, milczenie uznaję za jednoznaczne stwierdzenie, że pozostali członkowie partii też niczego więcej nie oczekują. Jest zatem pełna zgoda.

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Składam wniosek o wykluczenie Jego Ekscelencji Aleksandra Novaka ze składu Prezydium.

Art. 15. ust. 2. Konstytucji Państwa Westland stanowi, że "W Prezydium zasiada nieparzysta liczba członków Partii, nie mniejsza niż 3 i nie większa niż 7". Obecnie mamy 4 członków, obradujemy więc w niekonstytucyjnym składzie.

Pragnę zwrócić uwagę na wypowiadane przez Jego Ekscelencję Aleksandra Novaka słowa, które są niezgodne z linią partii. Ojkofobia to jedna z najgorszych cech, jakie posiadać może polityk.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Post autor: AleksanderNovak »

Szanowni Towarzysze,

Wszyscy się jednak muszą zgodzić, że kwestia Taskaska musi być rozwiązana a Towarzysz @Bolesław Kirianóo von Hohenburgz Towarzyszem Sekretarzem Partii się tym zajmą, bo to Sekretarz ma najwięcej do powiedzenia. Proszę więc Szanownego Towarzysza @Kamiljan de Harlino nietworzenie niepotrzebnych personalnych sporów. 

To prawda że obecne obrady są niekonstytucyjne w związku z tym artykułem. Dla zachowania swojej reputacji pragnę więc wycofać się z Prezydium choć nieformalnie nadal będę się tu wypowiadać, co mam nadzieję nie jest problemem. Przepraszam przy tym za wszelkie nieporozumienia.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2024, 19:03 przez AleksanderNovak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Ze smutkiem przychylam się do wniosku towarzysza Harlina. Nie chcę jednakowoż karać towarzysza Novaka za coś, co naruszeniem prawa nie jest. Dlatego też pozwolę sobie poczekać do dnia jutrzejszego ze wszczęciem procedury wykluczenia tow. Aleksandra Novaka z obrad. Liczę, iż w tym czasie towarzysz Novak uszanuje czas swój i pozostałych członków partii i samemu złoży dymisję, oszczędzając nam zbędnych procedur, a swojej osobie nieprzyjemności.

D.w. @AleksanderNovak@Kamiljan de Harlin

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

W takim razie składam dymisje z Prezydium Partii. 
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Rozumiem, dziękuję, jutro wydam stosowny akt.

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Czy Prezydium ma zamiar kontynuować pilne działania po pilnym wykluczeniu mnie z składu? 
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Obecnie Prezydium oczekuje na odpowiedź strony separatystycznej na przekazane im pismo, a wobec znaczenia sytuacji dla państwa raczej niestosownie byłoby, jak mniemam, zmienić temat obrad.

NordNET:

Discord:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prezydium Partii”