Siemanko, tu ja, nie Oliwier!
W II FN postanowiłem sobie założyć ultra lewacką gazetę, z clickbaitowymi tytułami, stronniczymi pytaniami i argumentami z dupy. Takie lewackie TVP :P. Ale trochę mnie zdziwił bół dupy prawicy. Poza narracyjnie, czego się spodziewaliście, że lewacka gazeta napiszę prawdę? Przecież to oczywiste, że będzie jebała prawą stronę i stawiała ją w jak najgorszym świetle, manipulowała wypowiedziami i robiła gówno burzę. Tacy już są lewacy.
Lewacka gazeta
- Użytkownik Usunięty 233517
- Explorer
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Re: Lewacka gazeta
Oliwier Dymarski pisze: 20 maja 2024, 18:28W II FN postanowiłem sobie założyć ultra lewacką gazetę, z clickbaitowymi tytułami, stronniczymi pytaniami i argumentami z dupy. Takie lewackie TVP :P. Ale trochę mnie zdziwił bół dupy prawicy. Poza narracyjnie, czego się spodziewaliście, że lewacka gazeta napiszę prawdę? Przecież to oczywiste, że będzie jebała prawą stronę i stawiała ją w jak najgorszym świetle, manipulowała wypowiedziami i robiła gówno burzę. Tacy już są lewacy.
//Szczerze? Tak, liczyłem, że lewacka gazeta napisze prawdę, chociaż raz. Nie miałbym problemu z nordacką Wyborczą gdyby nie fakt, że w obozie waksmanistycznym nie ma żadnej innej, "mejnstrimowej" narracji niosącej w sobie chociaż trochę obiektywizmu, co sprowadza Nowiny do pozycji przykładu retoryki nordackiej lewicy. A przykład to niezbyt chlubny.
- Explorer
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 20 maja 2024, 18:49//Szczerze? Tak, liczyłem, że lewacka gazeta napisze prawdę, chociaż raz. Nie miałbym problemu z nordacką Wyborczą gdyby nie fakt, że w obozie waksmanistycznym nie ma żadnej innej, "mejnstrimowej" narracji niosącej w sobie chociaż trochę obiektywizmu, co sprowadza Nowiny do pozycji przykładu retoryki nordackiej lewicy. A przykład to niezbyt chlubny.
Chyba w tym dziale nie musimy używać //, bo to cały dział poza RP. Jakie stanowisko @Waksman?
Co do innej opcji, to przecież KK, może sobie założyć "swoją" tubę propagandową, pokroju Polskiej Republiki, tak aby wyrównać zabawę do 1:1 ?
Albo nawet jak pojawił się pomysł na DC, sam założę prawicową gazetę z klona, czy coś XD
Przykład jak najbardziej poprawny, Nowiny mają być takim ultra lewackim TVP, taki już ich zamysł.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2024, 18:53 przez Użytkownik Usunięty 233517, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Oliwier Dymarski pisze: 20 maja 2024, 18:53Co do innej opcji, to przecież KK, może sobie założyć "swoją" tubę propagandową, pokroju Polskiej Republiki, tak aby wyrównać zabawę do 1:1 ?
Z całym szacunkiem, ale wolałbym wyrównywać poziom w górę ze swojej strony. Można cisnąć bekę i dobrze się bawić nie taplając się w bastionowym błotku.
Oliwier Dymarski pisze: 20 maja 2024, 18:53Albo nawet jak pojawił się pomysł na DC, sam założę prawicową gazetę z klona, czy coś XD
Dawaj, nie masz psychy.
- Explorer
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 20 maja 2024, 18:55Z całym szacunkiem, ale wolałbym wyrównywać poziom w górę ze swojej strony. Można cisnąć bekę i dobrze się bawić nie taplając się w bastionowym błotku.
To zakładaj jakąś "REPUBLIKĘ NORDATY" i i ciśnij bękę, ale nie po bastionowemu - cokolwiek to oznacza, przypominam się żyję na tym świecie dwa tygodnie ?
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Oliwier Dymarski pisze: 20 maja 2024, 18:53Chyba w tym dziale nie musimy używać //, bo to cały dział poza RP. Jakie stanowisko @Waksman?
No tutaj to raczej nie trzeba, bo cały ten dział jest "//".
Ugółem muszę się trochę zgodzić z kolegą Bolkiem. Jakby Pedeki miały swoją mainstreamową gazetę typu Wyborcza, która raczej pisałaby obiektywne teksty, to i byłoby co poczytać, i można by się było fajnie tymi poglądami przerzucać. Tym bardziej możemy to wykorzystać, bo chęci w tobie wiele @Oliwier Dymarski ?