Koło ŚZF w Nordacie

Dział Komarchii Nordackiej, dystryktu stołecznego II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Re: Koło ŚZF w Nordacie

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Leonid Repulijski pisze: 09 gru 2023, 20:55Koło zostało założone i mamy tablice.

Zbieramy pierwsze propozycje znaczków...

Piękna. To jak jest już tabliczka to proponuję umieścić ją w pierwszym poście na samej górze ?
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Emisja znaczka

Koło Światowego Związku Filatelistycznego w Achkovie wydało swój pierwszy znaczek pocztowy - Ojcowie Federacji. Odbierz jeden lub parę znaczków spośród 52 wypuszczonych do emisji, zanim inni Cię wyprzedzą!

https://szf.leocja.org/znaczek.php?id=346

Albert Fryderyk de la Espada, ówczesny Prezydent Muratyki i przyszły Prezydent Federacji, z uśmiechem spogląda w przyszłość. Po jego lewicy klindoński rewolucjonista Leonid Republijski rozgrywa w głowie polityczne szachy 5D. Spokojny Bolesław Kirianóo von Hohenburg natomiast z dumą stoi po prawicy Espady. To nasi ojcowie założyciele II Federacji Nordackiej - przedstawiciele Muratyki, Klindonii i Kirianii.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Dla takich znaczków mam konto na stemplu.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Kamiljan de Harlin pisze: 29 lip 2024, 19:08Emisja znaczka

Koło Światowego Związku Filatelistycznego w Achkovie wydało swój pierwszy znaczek pocztowy - Ojcowie Federacji. Odbierz jeden lub parę znaczków spośród 52 wypuszczonych do emisji, zanim inni Cię wyprzedzą!

https://szf.leocja.org/znaczek.php?id=346

Albert Fryderyk de la Espada, ówczesny Prezydent Muratyki i przyszły Prezydent Federacji, z uśmiechem spogląda w przyszłość. Po jego lewicy klindoński rewolucjonista Leonid Republijski rozgrywa w głowie polityczne szachy 5D. Spokojny Bolesław Kirianóo von Hohenburg natomiast z dumą stoi po prawicy Espady. To nasi ojcowie założyciele II Federacji Nordackiej - przedstawiciele Muratyki, Klindonii i Kirianii.

https://www.youtube.com/watch?v=KZWKkgDpCHY

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Zbieramy propozycje na kolejne znaczki. Zachęcam do przesyłania czegokolwiek - obrazków, konceptów, pomysłów, okazji.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Ktoś cokolwiek? Może zaznaczkujemy nordackie dynie?

Awatar użytkownika
Helwetyk
Explorer
Explorer

Post autor: Helwetyk »

Kamiljan de Harlin pisze: 22 paź 2024, 22:09Ktoś cokolwiek? Może zaznaczkujemy nordackie dynie?

Polityczny System Główny…? 🤔 (Scenicznym szeptem: pieczątkę do paszportu byście podesłali…).
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Helwetyk pisze: 23 paź 2024, 14:40Scenicznym szeptem: pieczątkę do paszportu byście podesłali…

W fazie tworzenia ale na szczęście już tej końcowej.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Przyjaźń winkulijsko-nordacka

Niniejsze dzieło sztuki jest owocem kolaboracji Burka von Trinitz i mojej skromnej osoby. Ten wyrafinowany znaczek celebruje braterskie więzi łączące narody Nordaty i Winkulii... Zachęcam serdecznie do zgarnięcia swojego własnego, unikatowego egzemplarza podczas planowanej emisji w Światowym Związku Filatelistycznym 10 stycznia 2025 roku.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

DZIEŃ TRIUMFU - komunikat o planowanej emisji

II Federacja Nordacka czerpie z dorobku i dziedzictwa Unii Trzech Narodów i I Federacji Nordackiej. Jest ona trzecim z kolei pannordackim państwem nawiązującym do tej samej tradycji, historii i kultury, co UTN oraz I FN. Nasz projekt okazał się być najtrwalszym i najstabilniejszym spośród wszystkich do tej pory, czego dowodem jest fakt przeżycia dłużej niż 540-dniowa I Federacja Nordacka (zakładając najbardziej optymistyczne dla I FN cezury czasowe).

Koło Światowego Związku Filatelistycznego w Achkovie celem uczcenia tego faktu wydaje okolicznościowy znaczek pt. DZIEŃ TRIUMFU. Dzień Triumfu to symboliczna data, która wyznacza moment, w którym trzecie państwo nordackie staje się starsze o 3 dni od najżywotniejszego do tej pory.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komarchia Nordacka”