DO/1/24 [KVW-D vs Henryk Ziemiański]

Zablokowany
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

DO/1/24 [KVW-D vs Henryk Ziemiański]

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Velke' Me'sto Achkov, dnia 15 maja 2024

POZEW CYWILNY

Wysoki Sądzie!

Pozywam @Henryk Ziemiański o podżeganie społeczeństwa przeciwko mojej osobie, naruszając moje dobre imię oraz dobra osobiste, zaburzając moje poczucie bezpieczeństwa jako obywatela.

UZASADNIENIE

W dniu 15 maja 2024 roku pozwany w dziale "Komarchia Nordacka" opublikował wątek o tytule "Marsz Przeciw Lewactwu w Achkovie", w którego treści padły słowa podżegające społeczeństwo II FN do, cytuję, "Pozbycia się Waksmana, a NKI oddać w ręce ludu", które bezpośrednio zagrażają mojej osobie, i naruszają mój dobrostan, poczucie bezpieczeństwa, dobre imię oraz dobra osobiste.

Wnioskuję wypłatę sumy 5 000 ? odszkodowania za straty na zdrowiu psychicznym na korzyść powoda, a także opublikowanie oficjalnych przeprosin mojej osoby.

/-/ Kaspar Venir Waksman-Dëter

MATERIAŁ DOWODOWY

[attachment=0]image.png[/attachment]/uploads/monthly_2024_05/image.png.b98bf9db674d14b20bba777e162a0de9.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

DW: @Benjamin Romanow
Ostatnio zmieniony 15 maja 2024, 21:01 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Re: DO/1/24 [KVW-D vs Henryk Ziemiański]

Post autor: Leonid Repulijski »

Velke Mesto Achkov, 22 Srpen 2024

Z A R Z Ą D Z E N I E

Zarządzam, co następuje:

1. Działając na wniosek Kaspara Waksmana wszczynam postępowanie przeciwko Henrykowi Ziemiańskiemu w sprawie naruszenia dóbr osobistych;

2. Nadaję sprawie sygnaturę DO/1/24;

3. Wyznaczam siebie na przewodniczącego składu orzekającego.

Leonid Repulijski

Sędzia Najwyższy

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Wzywam @Henryk Ziemiański na przesłuchanie.

Proszę uprzejmie odpowiedzieć na pytania:

1. Czy przyznaje się Pan do winy?

2. Czy mógłby Pan opisać wydarzenia z dnia 15 maja bieżącego roku?

3. Co miał Pan na myśli wypowiadając słowa Czas pozbyć się Waksmana?

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Wysoki Sądzie, 

1. Przyznaję się do winy.

2. W tym dniu był organizowany Marsz Przeciw Lewactwu, którego celem był protest przeciwko lewicowości w II FN. Wygłosiłem przemówienie, w którym zawarłem tezę, że NKI należy przeobrazić z instytucji prywatnej na instytucję państwową. 

3. Chodziło mi wtedy, że Pan Kaspar Waksman-Dëter ma nieograniczoną władzę w NKI. Chciałem tymi słowami zaznaczyć, że prezes NKI ma być wybierany demokratycznie. Jeśli tymi słowami Pana Waksmana uraziłem, to najmocniej przepraszam. 
Ostatnio zmieniony 23 sie 2024, 9:56 przez Henryk Ziemiański-Wieniawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź.

Przejdziemy teraz do odczytywania wyroku NSF.

WYROK

w imieniu II Federacji Nordackiej

Najwyższy Sąd Federalny rozpoznawszy sprawę o sygnaturze DO/1/24 orzeka, co następuje:

Henryk Ziemiański naruszył dobra osobiste Kaspara Waksmana. Z tytułu art. 20. ust. 4. KK na wniosek oskarżyciela nakładam na oskarżonego obowiązek:

1. zadośćuczynienia wyrządzonej szkody w formie pieniężnej w wysokości 165,29? (200 mikro) na rzecz poszkodowanego za pośrednictwem Międzynarodowego Banku Pollinu,

2. publikacji przeprosin w wątku, w którym doszło na naruszenia dóbr osobistych poszkodowanego.

UZASADNIENIE

Oskarżony popełnił wykroczenie z art. 17b. ust. 2. Kodeksu Karnego, wzywając w trakcie wydarzenia przed masową publiką do "pozbycia się" Kaspara Waksmana. Słowa oskarżonego naraziły poszkodowanego na niebezpieczeństwo oraz godziły w dobre imię poszkodowanego. Ze względu na przyznanie się poszkodowanego do winy, zrozumienie swojego błędu i wydanie przez niego niepublicznych przeprosin, jednak przy niepomijalnej szkodliwości społecznej czynu, zdecydowaliśmy się wymierzyć karę pieniężną w najniższym wymiarze (to jest: 200 mikro) na rzecz poszkodowanego oraz obowiązek przeprosin publicznych.

Niniejszy wyrok jest prawomocny.

Do wiadomości: @Waksman, @Henryk Ziemiański.

Leonid Repulijski

Przewodniczący Składu Orzekającego

Zablokowany

Wróć do „Archiwa Sądowe”