Szanowni Państwo,
Jako nowy premier II Federacji Nordackiej zdecydowałem o zrobieniu drugiej tury wyboru patrona lotniska w Achkovie. Ankieta jest anonimowa i potrwa do 10 sierpnia.
Wybór patrona lotniska w Achkovie - druga tura
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
- Collaborator
Re: Wybór patrona lotniska w Achkovie - druga tura
Informuję, że zamykam ankietę. Lotnisko w Achkovie będzie nosić nazwę Zjednoczenia Nordaty.
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
W jaki sposób rozstrzygnięto remis?

- Collaborator
Uznałem, że to najlepsza opcja z pośród podanych. Opcja nadania lotnisku w Achkovie imienia Zjednoczenia Nordaty została wybrana również ze względu, że nazwa tej opcji jest ważna dla mieszkańców Nordaty.
- Piotr Jankowski
- Enthusiast
Podsumujmy:
@Henryk Ziemiański przeprowadził głosowanie w którym zwyciężyła propozycja nazwania lotniska imieniem Jakuba Wiśniowieckiego;
Po zwróceniu uwagi, iż zwycięska propozycja nie uzyskała większości oddanych głosów;
Przeprowadzono drugą turę głosowania w której dostępne były 3 opcje;
Żadna z przedstawionych opcji nie uzyskała większości oddanych głosów, ponieważ każda z nich otrzymała tyle samo głosów;
Henryk Ziemiański postanowił wybrać na tej podstawie jedną z zaproponowanych opcji.
Chyba nie jestem jeszcze gotowy zrozumieć logiki Ziemiańskiego.
@Henryk Ziemiański przeprowadził głosowanie w którym zwyciężyła propozycja nazwania lotniska imieniem Jakuba Wiśniowieckiego;
Po zwróceniu uwagi, iż zwycięska propozycja nie uzyskała większości oddanych głosów;
Przeprowadzono drugą turę głosowania w której dostępne były 3 opcje;
Żadna z przedstawionych opcji nie uzyskała większości oddanych głosów, ponieważ każda z nich otrzymała tyle samo głosów;
Henryk Ziemiański postanowił wybrać na tej podstawie jedną z zaproponowanych opcji.
Chyba nie jestem jeszcze gotowy zrozumieć logiki Ziemiańskiego.
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Głosowanie trwało zbyt krótko i było za mało nagłośnione, żeby wyniki były znaczące...