Witajcie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łukasz Benedykt Skrzynecki
Rookie
Rookie

Witajcie

Post autor: Łukasz Benedykt Skrzynecki »

Witam serdecznie zacnych obywateli tego państwa. Jestem Łukasz Benedykt Skrzynecki i pochodzę z Brungerburga. Ambitny ze mnie człek i pragnę zaangażować się w rozwój gospodarczy Najświętszej Monarchii. Wszystkiego dobrego!
JE Łukasz Benedykt Skrzynecki herbu Kozioł

Obrazek

Klon @Artur Kardacz

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Witajcie

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Niech będzie pochwalony Jednotwórca Pollinu Jahwe Najwyższy! Dasz bór, szia, szia! Pozdrawiam z daleko-północnej kirymskiej Doctriny, gdzie fioletowe pingwiny strzeżą lud upodobany Jahwe przed najeźdźcami, gdzie dzielni kiryjscy Doctrińczycy wyzwolili się spod ardemskiej niewoli i budują miasta przyszłości pod okiem Jahwe.   

Zapraszam do inwestycji w Cesarskim Stołecznym Mieście Gaudium, dawnym sercu Insulii. Zapraszam do zwiedzania stepów Cmentarza Imperiów - Westlandu, który pogrzebał niejedno mocarstwo. Zapraszam do poznawania Kirianii, gdzie pod patronatem Jahwe chronione są kultury Abachazów, Uhraińców i Batawów.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Szia, niech będzie Jahwe pochwalony!

Cieszę się z kolejnego potencjalnego Kiryjczyka u naszych bram. Kolega Harlin wymienił pokrótce regiony Monarchii, ja dodam jedynie, że Norwegland też istnieje. Chociaż podróż inna niż lotnicza nie wchodzi raczej w grę.

Widzę, że zaczął Szanowny z grubej rury, wraz z własną korporacją - Monarchia chętnie powita kolejnego oligarchę, a przecież trzeba uzbroić imperialną Straż Krucjaty...

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Hei homikud!

Miło mi powitać Szanownego w II Federacji Nordackiej! 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Łukasz Benedykt Skrzynecki
Rookie
Rookie

Post autor: Łukasz Benedykt Skrzynecki »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 22 lut 2025, 18:50Widzę, że zaczął Szanowny z grubej rury, wraz z własną korporacją - Monarchia chętnie powita kolejnego oligarchę, a przecież trzeba uzbroić imperialną Straż Krucjaty...

O to Wasza Imperatorskość może być spokojny. Uzbroimy Straż Krucjaty w najlepszy sprzęt jaki mamy. Niebawem przedstawię ofertę Skrzynecki Military.

Natomiast chciałbym zaznaczyć, że zamierzam także wspomóc rozwój gospodarczy całego naszego państwa. Pora zaangażować się w rozwój na tym polu, z wykorzystaniem WSG włącznie. 
JE Łukasz Benedykt Skrzynecki herbu Kozioł

Obrazek

Klon @Artur Kardacz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Powitania”