Nadchodzące Wydarzenia

Miejsce dyskusji Nordatczyków
Awatar użytkownika
Femme Mystere
Contributor
Contributor

Nadchodzące Wydarzenia

Post autor: Femme Mystere »

Hej, czy robimy coś na dzień powstania Koribi i dzień powstania Muratyki?

A czy w tym roku odbywa się gala rozdania Yobla?

[attachment=0]grafik.png[/attachment]/monthly_2024_10/grafik.png.39c13c302741a148b5716df81908615e.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Re: Nadchodzące Wydarzenia

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Na potrzeby dnia powstania Koribi dwa lata temu zorganizowałem pierwsze Dni Postępu ale żeby pomóc trochę sobie i trochę innym dogadałem się z @Robert Drenin że Dni będą organizowane co roku raz w Koribi a raz w ZKRR.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

No w sumie przydałoby się w końcu ogarnąć jakieś należyte obchody państwowe z okazji powstania Muratyki. W tym roku to będzie już 9 rocznica! Chyba najwyższy czas 😄

I tak, Yoble się odbędą 😛
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Waksman pisze: 19 lis 2024, 22:52I tak, Yoble się odbędą 😛

Yoble się odbędą? Najwyższa pora!
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Kamiljan de Harlin pisze: 01 kwie 2025, 22:35Yoble się odbędą? Najwyższa pora!

No ba, kiedyś na pewno. Im się dłużej czeka, tym lepiej smakuje, tak jak to awokado czy coś 🥑
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Post autor: Andrzej Ordyński »

Może ustalimy jakiś "kalendarz liturgiczny" Federacji? 

Nowa Orda ma dwa święta:

1/ Święto Ordy 4 czerwca - na pamiątkę uzyskania tego dnia w 2023 r. niepodległości przez Nową Ordę.

2/ Święto Chana 7 lipca - na pamiątkę powstania tego dnia w 2021 r. Nowej Ordy ze mną jako chanem, w ramach Carstwa Brodryjskiego.

Do tego, ze względu na obecność diaspory bialeńskiej i znaczenie Bialenii dla dziejów Nordaty można dodać :

- 21 marca - Święto Powstania Marcowego 
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Markus Wettin
Contributor
Contributor

Post autor: Markus Wettin »

Andrzej Ordyński pisze: 07 kwie 2025, 20:42Do tego, ze względu na obecność diaspory bialeńskiej i znaczenie Bialenii dla dziejów Nordaty można dodać :

A także 6 listopada, czyli dzień rejestracji Aleksandry na forum Bialenii.
(-) Maarik Vettari
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Markus Wettin pisze: 07 kwie 2025, 22:39A także 6 listopada, czyli dzień rejestracji Aleksandry na forum Bialenii.

I takich neoaleksandrystów to ja rozumiem. 😉 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Andrzej Ordyński pisze: 07 kwie 2025, 20:42Może ustalimy jakiś "kalendarz liturgiczny" Federacji? 

Nowa Orda ma dwa święta:

1/ Święto Ordy 4 czerwca - na pamiątkę uzyskania tego dnia w 2023 r. niepodległości przez Nową Ordę.

2/ Święto Chana 7 lipca - na pamiątkę powstania tego dnia w 2021 r. Nowej Ordy ze mną jako chanem, w ramach Carstwa Brodryjskiego.

Do tego, ze względu na obecność diaspory bialeńskiej i znaczenie Bialenii dla dziejów Nordaty można dodać :

Mamy na poziomie centralnym ustawę o świętach państowych i pododawane wydarzenia w kalendarzu. Kiriowie i Muratyka też swoje wydarzenia wspisały w kalendarz. Nandyjczycy mogą dodać wpisy w swojej kategorii kalendarza.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Markus Wettin
Contributor
Contributor

Post autor: Markus Wettin »

Jak już gdzieś wspominałem w rozmowach prywatnych, można by jeszcze ustanowić święto powstania Kontynentu Nordackiego. Swego czasu dość ciekawa dyskusja odbywała się na ten temat na forum Bastionu - https://forum.bastionpollin.pl/viewtopic.php?t=288. Tam ostatecznie stanęło, że za symboliczną datę można przyjąć 26.05.2010, czyli kiedy Nordata pojawiła się pierwszy raz na mapach. 
(-) Maarik Vettari
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciastkarnia "Bez Nazwy"”