Konkurs na nazwę uczelni

https://kustosz.stempel.org.pl/1118/100849705767928091.pdf
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Konkurs na nazwę uczelni

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Utopia SA przeprowadza konkurs na nazwę planowanej przez nas prywatnej uczelni wyższej. Prosimy podawać nazwy najlepiej z krótkim uzasadnieniem. Im więcej, tym lepiej. Autor zwycięskiej nazwy otrzyma sekretną nagrodę. Poniżej krótki opis naszej uczelni, żeby było na podstawie czego wykreować nazwę.

• Zamierzamy kształcić na kierunkach: mikrozofia, prawo, historia. Możliwe, że dojdzie do tego informatyka i geografia.

• Będziemy działać w II Federacji Nordackiej. Możliwe że otworzymy filię w Księstwie Sarmacji.

• Właścicielem uczelni będzie Utopia Spółka Akcyjna.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Konkurs na nazwę uczelni

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Uniwersytet Utopijny. Zawiera on w sobie trzy cechy które będą przyświecać tej uczelni: ma być uniwersytetem, ma należeć do Utopii SA i ma prowadzić do lepszego świata i uczynieniu go bardziej utopijnym (instrukcje są zrozumiałe panie Orwell, możemy zaczynać od zaraz).

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Post autor: Andrzej Ordyński »

Prywatna Wyższa Szkoła Wszystkiego Najlepszego.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Andrzej Ordyński pisze: 20 kwie 2025, 19:15Prywatna Wyższa Szkoła Wszystkiego Najlepszego.

Dziękuję. Zachęcam również do składania poważnych propozycji!
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

To jest bardzo poważna propozycja, inspirowana polskim prywatnym szkolnictwem wyższym, również bardzo poważnym.

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Nordacka Akademia Wszechnauk byłaby dobrą nazwą. 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Markus Wettin
Contributor
Contributor

Post autor: Markus Wettin »

Gdyby nie plany otwarcia filii w Sarmacji, to bym zaproponował po prostu Uniwersytet Nordacki. No ale skoro docelowo ma on działać także poza Nordatą, to może Mikroświatowy Uniwersytet Wiedzy "Utopia"? Nazwa uwydatnia potencjalny międzynarodowy charakter uczelni, a także wszechstronność kształcenia. Utopia w cudzysłowie podkreśla właściciela uczelni, ale także w ciekawy, lekko humorystyczny sposób odnosi się do samej idei kształcenia.
(-) Maarik Vettari
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Markus Wettin pisze: 21 kwie 2025, 21:36Gdyby nie plany otwarcia filii w Sarmacji, to bym zaproponował po prostu Uniwersytet Nordacki. No ale skoro docelowo ma on działać także poza Nordatą

To może Międzynarodowy Uniwersytet Nordacki?

MUWU też dobre. Pominąłbym "mikroswiatowy". Uniwersytet Wiedzy Utopia. UWU. :33

Awatar użytkownika
Markus Wettin
Contributor
Contributor

Post autor: Markus Wettin »

Kamiljan de Harlin pisze: 21 kwie 2025, 22:30Uniwersytet Wiedzy Utopia. UWU. :33

No i mamy chyba faworyta (❤ω❤) 😄 
(-) Maarik Vettari
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Uczelnia Harlina.

ODPOWIEDZ