Nandyjczycy,
Bracia i siostry,
Od jakiegoś czasu żyjemy na forum Federacji Nordackiej, co wpływa bardzo pozytywnie na naszą stabilność systemową, o której wiele nie mogliśmy powiedzieć na forum Bastionu, bowiem jako administrator z wielkim bólem przyznaję, że nie byłem najlepszy. Tutaj przy współpracy z Jego Ekscelencją @Waksmanmamy o wiele większe możliwości.
Dlatego wychodzę do Was z ogromną prośbą i zaufaniem, aby zrobić pierwszy poważny plan rozwojowy, a mianowicie zmienić oblicze naszego kraju. Tutaj pojawiają się moje punkty, które zarówno z Wami obywatele jak i sam podjąłem pod debatę i uważam, że powinniśmy do nich przejść jak najszybciej jest to możliwe:
Zapraszam do debaty @Obywatel Nan Di
Bracia i siostry,
Od jakiegoś czasu żyjemy na forum Federacji Nordackiej, co wpływa bardzo pozytywnie na naszą stabilność systemową, o której wiele nie mogliśmy powiedzieć na forum Bastionu, bowiem jako administrator z wielkim bólem przyznaję, że nie byłem najlepszy. Tutaj przy współpracy z Jego Ekscelencją @Waksmanmamy o wiele większe możliwości.
Dlatego wychodzę do Was z ogromną prośbą i zaufaniem, aby zrobić pierwszy poważny plan rozwojowy, a mianowicie zmienić oblicze naszego kraju. Tutaj pojawiają się moje punkty, które zarówno z Wami obywatele jak i sam podjąłem pod debatę i uważam, że powinniśmy do nich przejść jak najszybciej jest to możliwe:
- Ukończenie budowy naszej nowej stolicy Aleksanark Romaanavkud, która ma być symbolem nowego początku naszego państwa.
- Desinoizacja naszego państwa - jako że obraliśmy ugrofińsko-germanosko-słowiańską drogę jako nasze nowe nandyjskie "JA", powinniśmy teraz przejść do stopniowej nandycyzacji przestrzeni publicznej. Używanie naszych nandyjskich imion, zmiana nazw miejscowości, nowe nazewnictwo dla gór, lasów, rzek, mórz i oceanów. Skończmy z dostosowywaniem się do otoczenia, a dostosujmy je do nas.
- Integracja nordacka - jako Imperator zgadzam się na częściową integrację naszego kraju z Federacją Nordacką, lecz nigdy nie poprę całkowitej integracji na zasadzie prowincji. Odpowiedź jest prosta, bowiem nasi obywatele stanowią nowe "serce" aktywności Federacji i jej całego forum.
- Integracja uniwersytetów - uważam, że integracja naszej Cesarskiej Szkoły Pułkowej i uczelni wyższych Federacji Nordackiej przyniesie nam ogrom pożytku, niżeli działalność samemu dla siebie.
- Silna Armia - budowa silnej armii, która pozwoli nam na zabezpieczenie naszych interesów. Swoją drogą co uważacie, aby szlachta nandyjska musiała odbyć jakiś okres czasu w służbie naszej ojczyzny? Korpus oficerski byłby wtedy wyznacznikiem prestiżu. Tutaj też pojawia się analogia do nieistniejącego Marszałka Piłsudskiego i jego armii składającej się z inteligencji, nie tylko wojskowych ale także poetów, geodetów, politologów itd.
- Kodeks Romanowa - Zbiór zasad i praw w Imperium Nandyjskim. Mimo, że jesteśmy monarchią absolutną warto by było opracować na modłę neoaleksandryzmu oświecony zbiór praw i zasad naszego państwa, co pozwoli nam się nazywać "państwem prawa".
- Pakt Bundżadarski - Nasz sojusz stracił swój sens, rozumiem że niestety przez jego znikomą aktywność nie ma on sensu, dlatego pozostaje nam rozwiązać ten sojusz i znaleźć nowe sojusze. Tutaj chciałbym zwrócić się ku Akhovowi, który może nam zapewnić nowe możliwości.
Zapraszam do debaty @Obywatel Nan Di