Pokaz motoryzacyjny AKC-Utopia

Dział Komarchii Nordackiej, dystryktu stołecznego II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: Pokaz motoryzacyjny AKC-Utopia

Post autor: August de la Sparasan »

Obrazek

Pora na coś dla tych, którzy lubią ubrudzić sobie… koła: Utopia Tereno! Napęd 4x4, ładowność 541, 2 kg, śrubowe sprężyny w zawieszeniu, wolnossący gaźnik. Wszystko w tej terenówce jasno wskazuje na jej przeznaczenie.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Leszek Ebe
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leszek Ebe »

-Na pewno ktoś się zainteresuję. W końcu paleta samochodów jest duża do wyboru.

Po czym pokazuję palcem w samochód AKC Utopia Terento

-O widzisz? Rajdówka i to bardzo solidna. Limuzyna, sportowe, rodzinne, a nawet rajdowe są samochody. A właśnie bo wspominałeś mój serdeczny kolego o Gaudium. Jak tam obecnie miasto wygląda? Muszę w końcu kiedyś się tam znowu wybrać i je odwiedzić.
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Obrazek

Widowisko kończymy z przytupem, modelem Utopia Standardo! Z łatwością pomieści on cztery osoby i trochę ponad 400 kg bagażu. Warto tu zauważyć, że jest to samochód ważący niewiele ponad tonę. Napędzający go silnik Atlas AE-R/L ma moc 72, 3 koni mechanicznych. Ogólnie rzecz biorąc jest to coś dla każdego pośród mocy i luksusów.

I tutaj też, zanim zakończymy nasz pokaz, chciałbym oddać głos człowiekowi, bez którego żadne z tych aut by nie zaistniało. Proszę Państwa, powitajcie Leszka Ebe-Grünera!

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Leszek Ebe
Enthusiast
Enthusiast

Tak też wszedłem na mównicę i powiedziałem do wszystkich.

-Witam wszystkich zgromadzonych! Ja chciałbym dzisiaj jednak krótko przemówić. Możemy was zapewnić że AKC i Utopia nadal będą się rozwijać i zamierzamy w przyszłości robić kolejne modele samochodowe. Ale chcę też powiedzieć że obecnie nasza gamma samochodów jest bardzo duża-AKC Espada Sport, AKC Espada Sport Light, AKC Grubetto, AKC Utopia Terento, AKC Utopia Standardo, AKC Skromny Brzeg i AKC Kingster to są samochody które wprowadzają nową jakość na rynek motoryzacyjny nie tylko II Federacji Nordackiej, ale i na rynek motoryzacyjny całego Pollinu! A teraz głos oddaję panu dyrektorowi Kamiljanowi Harlinowi, a po jego przemowie zapraszam do imprezowania!

Tak też zszedłem z mównicy i pomachałem Kamiljanowi Harlinowi że teraz jego kolej na przemowę.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Dziękuję Leszku za miłe słowa. Szanowni Państwo! Dziś zobaczyliśmy nie tylko samochody. Zobaczyliśmy efekt pasji, współpracy i odwagi w sięganiu po więcej. Utopia od samego początku była projektem marzeń - firmą, która chce sięgać po nieosiągalne. Dzięki naszej współpracy z AKC zrealizowaliśmy marzenia, które suną po drogach, a nie odjeżdżają nam z peronu. Modele, które dziś Państwo zobaczyli, to owoce ciężkiej pracy twórczej Leszka przy wsparciu ekipy z Utopii. To są pojazdy, które może nie rozwiążą bolączek mikroświata, ale pozwalają Wam uciekać od problemów z prędkością 248 km/h w luksusowym komforcie: potężna klima, spora ładowność, wielki zasięg, szybkie przyśpieszenie. Przyszłość i tradycja połączone w jednym. Nowa era motoryzacji zaczęła się na naszych oczach. 

Proszę się nie krępować i delektować świeżutkimi samochodzikami.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Leszek Ebe
Enthusiast
Enthusiast

Tak też ja w między czasie będąc trochę głodny, wziąłem trochę pralinek i je zjadłem oraz łyk szampana.

[attachment=0]101005704499829141.jpg[/attachment]/monthly_2025_06/101005704499829141.jpg.9d414fe6d5b11b2a2017f3708636fc2c.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Ta część pokazu dobiegła końca, proszę pamiętać, że po dokładną specyfikację techniczną modeli albo w celu złożenia zamówienia należy skierować się do działu firmy AKC. A tymczasem dziękuję Państwu za uwagę, to byłem ja, August de la Sparasan! A teraz proszę, betonówka i ciastka z konopią winewską są do Państwa dyspozycji!

NordNET:

Discord:

Awatar użytkownika
Leszek Ebe
Enthusiast
Enthusiast

Tak też widząc że powoli kończy się impreza, wziął ostatni łyk szampana i powiedziałem.

-No cóż. Gości może dziś nie było, ale przynajmniej ludzie wiedzą już jakie samochody oferujemy. Dziękuje panie @August de la Sparasani panie @Kamiljan de Harlinza reklamację i zorganizowanie pokazów. Tym samym jest to dla mnie dowód, że współpraca między naszymi firmami ma sens i będziemy pracować nad przyszłymi projektami. Może to po prostu wina upałów. W każdym razie jeszcze raz dziękuje i na zakończenie napije się betonówki z wami!

I tym akcentem zakończył swoją ostatnią wypowiedź związaną z pokazami.
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson
Explorer
Explorer

Post autor: Pavel van der Gibson »

Może i oficjalny pokaz się skończył, ale wszystkie samochody wciąż stały na wystawie, więc bez przeszkód można było podejść i podziwiać nowe egzemplarze producenta. Szczególnie nowy Espada Sport wzbudził pewne zainteresowanie.  Takie auto do jeżdżenia po drogach Sarmacji byłoby jak znalazł. Ciekawe ile to cacko kosztuje...
Awatar użytkownika
Leszek Ebe
Enthusiast
Enthusiast

Dzwonię przez telefon i mówię.

-Panie Pavel van der Gibson taki samochód AKC Espada Sport Light kosztuję 950 Nordów. Jak pan dalej zainteresowany, zapraszam do biura w Eihenbergu, tam się dogadamy.

Po czym sms-em wysłałem panu @Pavel van der Gibson lokalizację mojego biura, w którym przyjmuję zlecenia:

2513 kompania motoryzacyjna akcampraczen koribien cars

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komarchia Nordacka”