Pora na coś dla tych, którzy lubią ubrudzić sobie… koła: Utopia Tereno! Napęd 4x4, ładowność 541, 2 kg, śrubowe sprężyny w zawieszeniu, wolnossący gaźnik. Wszystko w tej terenówce jasno wskazuje na jej przeznaczenie.
-Na pewno ktoś się zainteresuję. W końcu paleta samochodów jest duża do wyboru.
Po czym pokazuję palcem w samochód AKC Utopia Terento
-O widzisz? Rajdówka i to bardzo solidna. Limuzyna, sportowe, rodzinne, a nawet rajdowe są samochody. A właśnie bo wspominałeś mój serdeczny kolego o Gaudium. Jak tam obecnie miasto wygląda? Muszę w końcu kiedyś się tam znowu wybrać i je odwiedzić.
Widowisko kończymy z przytupem, modelem Utopia Standardo! Z łatwością pomieści on cztery osoby i trochę ponad 400 kg bagażu. Warto tu zauważyć, że jest to samochód ważący niewiele ponad tonę. Napędzający go silnik Atlas AE-R/L ma moc 72, 3 koni mechanicznych. Ogólnie rzecz biorąc jest to coś dla każdego pośród mocy i luksusów.
I tutaj też, zanim zakończymy nasz pokaz, chciałbym oddać głos człowiekowi, bez którego żadne z tych aut by nie zaistniało. Proszę Państwa, powitajcie Leszka Ebe-Grünera!
Tak też wszedłem na mównicę i powiedziałem do wszystkich.
-Witam wszystkich zgromadzonych! Ja chciałbym dzisiaj jednak krótko przemówić. Możemy was zapewnić że AKC i Utopia nadal będą się rozwijać i zamierzamy w przyszłości robić kolejne modele samochodowe. Ale chcę też powiedzieć że obecnie nasza gamma samochodów jest bardzo duża-AKC Espada Sport, AKC Espada Sport Light, AKC Grubetto, AKC Utopia Terento, AKC Utopia Standardo, AKC Skromny Brzeg i AKC Kingster to są samochody które wprowadzają nową jakość na rynek motoryzacyjny nie tylko II Federacji Nordackiej, ale i na rynek motoryzacyjny całego Pollinu! A teraz głos oddaję panu dyrektorowi Kamiljanowi Harlinowi, a po jego przemowie zapraszam do imprezowania!
Tak też zszedłem z mównicy i pomachałem Kamiljanowi Harlinowi że teraz jego kolej na przemowę.
Dziękuję Leszku za miłe słowa. Szanowni Państwo! Dziś zobaczyliśmy nie tylko samochody. Zobaczyliśmy efekt pasji, współpracy i odwagi w sięganiu po więcej. Utopia od samego początku była projektem marzeń - firmą, która chce sięgać po nieosiągalne. Dzięki naszej współpracy z AKC zrealizowaliśmy marzenia, które suną po drogach, a nie odjeżdżają nam z peronu. Modele, które dziś Państwo zobaczyli, to owoce ciężkiej pracy twórczej Leszka przy wsparciu ekipy z Utopii. To są pojazdy, które może nie rozwiążą bolączek mikroświata, ale pozwalają Wam uciekać od problemów z prędkością 248 km/h w luksusowym komforcie: potężna klima, spora ładowność, wielki zasięg, szybkie przyśpieszenie. Przyszłość i tradycja połączone w jednym. Nowa era motoryzacji zaczęła się na naszych oczach.
Proszę się nie krępować i delektować świeżutkimi samochodzikami.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Ta część pokazu dobiegła końca, proszę pamiętać, że po dokładną specyfikację techniczną modeli albo w celu złożenia zamówienia należy skierować się do działu firmy AKC. A tymczasem dziękuję Państwu za uwagę, to byłem ja, August de la Sparasan! A teraz proszę, betonówka i ciastka z konopią winewską są do Państwa dyspozycji!
Tak też widząc że powoli kończy się impreza, wziął ostatni łyk szampana i powiedziałem.
-No cóż. Gości może dziś nie było, ale przynajmniej ludzie wiedzą już jakie samochody oferujemy. Dziękuje panie @August de la Sparasani panie @Kamiljan de Harlinza reklamację i zorganizowanie pokazów. Tym samym jest to dla mnie dowód, że współpraca między naszymi firmami ma sens i będziemy pracować nad przyszłymi projektami. Może to po prostu wina upałów. W każdym razie jeszcze raz dziękuje i na zakończenie napije się betonówki z wami!
I tym akcentem zakończył swoją ostatnią wypowiedź związaną z pokazami.
Może i oficjalny pokaz się skończył, ale wszystkie samochody wciąż stały na wystawie, więc bez przeszkód można było podejść i podziwiać nowe egzemplarze producenta. Szczególnie nowy Espada Sport wzbudził pewne zainteresowanie. Takie auto do jeżdżenia po drogach Sarmacji byłoby jak znalazł. Ciekawe ile to cacko kosztuje...
-Panie Pavel van der Gibson taki samochód AKC Espada Sport Light kosztuję 950 Nordów. Jak pan dalej zainteresowany, zapraszam do biura w Eihenbergu, tam się dogadamy.
Po czym sms-em wysłałem panu @Pavel van der Gibson lokalizację mojego biura, w którym przyjmuję zlecenia: