Nabór studentów do Nordackiego Uniwersytetu Państwowego

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Nabór studentów do Nordackiego Uniwersytetu Państwowego

Post autor: Andrzej Ordyński »

Nordacki Uniwersytet Państwowy otwiera nabór na studia magisterskie i doktorskie. Zapraszamy wszystkich obywateli mikroświata zainteresowanych nauką, gotowych do refleksji teoretycznej i chętnych do współtworzenia akademickiej wspólnoty Nordaty.

Jak się zgłosić? Wystarczy przesłać zgłoszenie w tym wątku lub bezpośrednio do Rektora. Zgłoszenia powinny zawierać:

• imię i nazwisko,

• wybrany poziom studiów: magisterskie (mgr net.) lub doktorskie (dr net.),

• proponowaną dyscyplinę naukową (np. filozofia, historia, prawo, kulturoznawstwo) — można zaproponować dowolną,

• temat pracy dyplomowej — może być wstępny lub ogólny,

• nazwisko proponowanego promotora — jeśli nie wiesz, dobierzemy odpowiednią osobę z kadry.

Dlaczego warto?

• Możliwość prowadzenia własnych badań,

• Udział w życiu akademickim uczelni,

• Nadanie tytułu magistra lub doktora netowego,

• Współtworzenie kultury intelektualnej Nordaty.

Nie wymagamy wcześniejszego dorobku — liczy się chęć myślenia, zaangażowania i twórczego podejścia. Dołącz do nas i rozpocznij swoją akademicką drogę!
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Re: Nabór studentów do Nordackiego Uniwersytetu Państwowego

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Imię i nazwisko: Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 

Poziom studiów: magisterskie

Proponowana dyscyplina naukowa: historia

Temat pracy dyplomowej: Początki II Federacji Nordackiej 

Nazwisko proponowanego promotora: nie wiem
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan pisze: 07 sie 2025, 21:47Imię i nazwisko: Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan 

Poziom studiów: magisterskie

Proponowana dyscyplina naukowa: historia

Temat pracy dyplomowej: Początki II Federacji Nordackiej 

Nazwisko proponowanego promotora: nie wiem

Dobry wieczór,

Dziękujemy za zgłoszenie. Temat bardzo ciekawy i ważny. Na ten moment jestem jedynym pracownikiem naukowym Uniwersytetu. Tak się szczęśliwie składa, że jestem z wykształcenia historykiem. Nigdy nie zajmowałem się tym tematem, ale mógłbym pomóc warsztatowo. Co Pan na to?

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Może być.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Można pobierać naukę na NUP w formie jakichś szkoleń, kursów, nauczania, bez konieczności pisania pracy dyplomowej?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Kamiljan de Harlin pisze: 28 sie 2025, 18:54Można pobierać naukę na NUP w formie jakichś szkoleń, kursów, nauczania, bez konieczności pisania pracy dyplomowej?

Moglibyśmy odejść od tradycyjnej formy pracy dyplomowej i zastąpić ją jakiegoś rodzaju projektem. Jaka dziedzina wiedzy Cię interesuje? Jaka forma pokazania kunsztu w tej dziedzinie byłaby dla Ciebie najlepsza? 

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Andrzej Ordyński pisze: 29 sie 2025, 12:29Moglibyśmy odejść od tradycyjnej formy pracy dyplomowej i zastąpić ją jakiegoś rodzaju projektem. Jaka dziedzina wiedzy Cię interesuje? Jaka forma pokazania kunsztu w tej dziedzinie byłaby dla Ciebie najlepsza? 

Powiedziałbym, że mógłbym zrobić w ramach projektu jakąś aplikację dla II Federacji Nordackiej, ale w sumie to nie miałby kto prowadzić dla mnie nauczania. 

Będę mieć ograniczone zasoby czasowe za miesiąc, więc też nie wiem, czy stać mnie na jakiś projekt z dziedziny mikrozofii, prawa albo historii... Chociaż... W czasach Insulii przygotowywałem listę etnosów i kultur obecnych na Nordacie. Mógłbym zrobić taki wielki schemat z pogrupowanymi grupami, rodzinami i narodami, fajnymi strzałkami, kolorami i przypisami do źródeł danych. 

Może więc zdecydowałbym się na naukę historii?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Kamiljan de Harlin pisze: 29 sie 2025, 15:35W czasach Insulii przygotowywałem listę etnosów i kultur obecnych na Nordacie. Mógłbym zrobić taki wielki schemat z pogrupowanymi grupami, rodzinami i narodami, fajnymi strzałkami, kolorami i przypisami do źródeł danych. 

Bardzo dobry pomysł. Na pewno ułatwiłoby to odbiorcom zorientowanie się w kwestiach kulturowo-etnicznych na Nordacie i mogłoby stanowić punkt wyjścia do przyszłych badań z zakresu antropologii kulturowej. 

Kamiljan de Harlin pisze: 29 sie 2025, 15:35Może więc zdecydowałbym się na naukę historii?

Zachęcam do tego. 

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

A co można studiować?
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Burek pisze: 30 sie 2025, 12:24A co można studiować?

Ja mógłbym być opiekunem studiów z zakresu historii lub mikrozofii. Ale jeśli byłoby zapotrzebowanie na inny kierunek, spróbowałbym znaleźć kadrę naukowo-dydaktyczną. 

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nordacki Uniwersytet Państwowy im. Pela Nandera”