Co sądzicie o Bizancjum?
- Leszek Ebe
- Enthusiast
Co sądzicie o Bizancjum?
Mianowicie koledzy mam do was pytanie. Odnośnie kilku krajów to się domyślam jakie jest obecne zdanie. Ale co do Bizancjum powiedzcie mi, w sumie jakie stosunki FN II ma z Bizancjum?
- August de la Sparasan
- Collaborator
Re: Co sądzicie o Bizancjum?
Nie mamy tam ambasadora, oni u nas też nie. Chyba nie mamy nawet umowy o wzajemnym uznaniu. Nie żebyśmy się nie lubili. Po prostu to myślę kwestia oddalenia od siebie, dwa różne kontynentu i tak dalej.
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Burek
- Community Regular
Ja mogę powiedzieć coś na ten temat - że, po prostu, ja nic na ten temat za bardzo nie mogę powiedzieć. Po prostu.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2025, 23:09 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Oni sobie żyją, my sobie żyjemy, nikt nikomu nie wadzi, powodów do interesowania się sobą też nie było do tej pory i raczej ich nie będzie.
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Dla mnie Bizancjum jest mikronacją o ciekawym klimacie. Jako, że interesuję się historią, to uwielbiam tematy związane z średniowieczem.
- Leszek Ebe
- Enthusiast
Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan pisze: 21 sie 2025, 13:32Dla mnie Bizancjum jest mikronacją o ciekawym klimacie. Jako, że interesuję się historią, to uwielbiam tematy związane z średniowieczem.
Mnie akurat bardziej strarożytne Imperium Rzymskie bardziej podziwiałem, no ale Bizancjum jako jego spadkobierca też nie jest zły. Spoko tam są ludzie, więc działam sobie, nawet wsparcie dostałem i jestem Strategosem i Cesarz Bizancjum wie, że ja bardziej gospodarka i sport, więc po tym jak odzyskam kontrolę nad moim Temem(Prowincją), to będę tam rozwijał różne wątki narracyjne i oczywiście korzystał jak najbardziej z ich systemu gospodarczego. Jedynie szkoda że nie ma koloseów, i jednak to średniowiecze, ale mimo tego naprawdę bardzo dobrze się tam czuję i na pewno będę rozwijał wątki i dodatkowo cieszę się że Nicefor też będzie działał w moim Temie jak już odzyskam władzę w Temie Nicaea.