Stare forum
Moderator: Moderator w Winkulii
- Burek
- Community Regular
Stare forum
Na starym forum w tej całej galerii nie da się użyć wyszukiwarki. Proszę o zrobienie coś z tym
https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/forum.winkulia.eu/
- Orjon
- Contributor
Re: Stare forum
Burek pisze: 25 sie 2025, 4:49Na starym forum w tej całej galerii nie da się użyć wyszukiwarki. Proszę o zrobienie coś z tym
Wyjaśniam: stare forum zostało zarchiwizowane w formie statycznej. Oznacza to, że pliki, jakie tam są, to "goły", czysty HTML pobrany przez wget, a nie pliki forum. Wyszukiwarka zatem nie może tam działać, bo zwyczajnie nie ma plików i bazy forum.
Mógłbym oczywiście poprosić o pliki i bazę, ale nie chcę za X lat mieć problemu pt. "wersja PHP jest niewspierana i trzeba zaktualizować forum, aby działało dalej".
- Burek
- Community Regular
No to chujowo, tragicznie. Jak ktoś będzie chciał teraz tam to znaleźć to ma kompletnie przejebane. Tragedia, przejebane kompletnie... ja pierdole nie wiem co teraz zrobić chyba się zajeba zostało
- Orjon
- Contributor
Burek pisze: 25 sie 2025, 8:47No to chujowo, tragicznie. Jak ktoś będzie chciał teraz tam to znaleźć to ma kompletnie przejebane. Tragedia, przejebane kompletnie... ja pierdole nie wiem co teraz zrobić chyba się zajeba zostało
No niestety, na to nic nie poradzę. Można ewentualnie szukać w Google po adresie, może coś znajdzie. HTML ma tę zaletę, że będzie działać zawsze. PHP - niekoniecznie.
Wszystkie fora (poza Bialenią, która póki co opiera się wgetowi, i Lumerią, która jest... specyficzna) są zarchiwizowane jako statyczne, to nie jest tak, że tylko Winkulia tak ma.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2025, 12:02 przez Orjon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
@Szef NKI @Pracownik NKI jest opcja wyhostowania forum na subdomenie z wyłączoną publikacją postów, jak to sugerowano na Discordziku?
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 26 sie 2025, 14:10@Szef NKI @Pracownik NKI jest opcja wyhostowania forum na subdomenie z wyłączoną publikacją postów, jak to sugerowano na Discordziku?
Jest to technicznie możliwe, ale ja nie podejmuję takich decyzji w NKI.

- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Kamiljan de Harlin pisze: 28 sie 2025, 19:11Jest to technicznie możliwe, ale ja nie podejmuję takich decyzji w NKI.
Praktycznie też. Można zaaranżować taki mariaż, jestem za.
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek
- Apprentice
@Waksman jak chcesz, to ja nie mam problemu, żeby pliki forum z FTP i bazę danych wysłać wetransferem (zależy co jest ostatecznie potrzebne do odtworzenia forum w stanie "używalnym"), daj tylko maila na Discordzie. Jak na moje, nie wiem jak się do tego @Burek i pozostali odnoszą ale może być nawet na domyślnym szablonie MyBB, żeby się nie bawić w ten winkulijski, który był ręcznie modyfikowany w kilku miejscach.
- Burek
- Community Regular
- Burek
- Community Regular
stare forum padło, więc myślę że trzeba będzie wrescie się ruszyć i zrobić to co od dawna było dogadywane czyli utworzyć subdomenę z archiwum
@Radca NUI@Radca NUI mogę wysłac pliki które dostałem od alfreda i zrobicie coś z tym?
@Radca NUI@Radca NUI mogę wysłac pliki które dostałem od alfreda i zrobicie coś z tym?